РОМАНТИЧНА НОВА ГОДИНА В МАКЕДОНИЯ
РОМАНТИЧНА НОВА ГОДИНА В МАКЕДОНИЯ
Маршрут: Сандански – Струмица - Дойран - Сандански
Дати: 30.12.2017 г.
3 дни / 2 нощувки
транспорт: Автобус
цена от: 295 лв.

 
РОМАНТИЧНА НОВА ГОДИНА – 2018
В  ХОТЕЛ ROMANTIK 4****
НА БРЕГА НА ДОЙРАНСКОТО ЕЗЕРО
30.12.2017 - 01.01.2018
 
3 дни / 2 нощувки+ закуски + вечеря+ Новогодишна вечеря с неограничени напитки и жива музика
Пакетна цена: 295 лв.
Собствен транспорт: -20 лв.
 
ПРОГРАМА:
 
1 ден /събота/ 30.12 - Отпътуване от Санаднски  / паркинга пред офиса ни ОТП/ в 09.00 ч. по маршрут Петрич –Златарево-Струмица. Посещение на Водочкия манастир „Св. Леонтий“ – датиращ от времето на Цар Самуил, разположен в подножието на планината Еленица. Според легендата недалеч от манастира са били ослепени българските войни на цар Самуил и оттук идва името на селото и църквата в манастира – Водоча – вади очи…
Водочкия манастир е плетеница от няколко църкви, построени по различно време. Стенописите му са идентични с фреските в Охридската църква „Св.София“ и тези в църквата „Св. Врач“ в Костур, Егейска Македония, това дава възможност приблизително да се определи възрастта на Водочката църква: края на 10 или началото на 11 век. Свободно време за шопинг в Струмица , заобиколен от планините Беласица, Огражден и Еленица. Струмица е известен и като градът на Царевите кули. В него е родена прочутата пророчица Ванга. Съвсем близо до града се намира крепостта „Цареви кули“. Мястото е оградено отвсякъде със стръмнини, естествено защитено и непристъпно. Крепостта е играла важна роля в отбранителната система на Беласишката битка през 1014 г. за разлика от други твърдини, крепостта над Струмица не е била завладяна от византийския император Василий ІІ. Все още текат реставрации.
Продължаваме към Дойран-настаняване в луксозния хотел Романтик 4**** на брега на Дойранското езеро / две трети от което се намира на територията на Република Македония. Някога там е съществувал град с името Дойран, разрушен през Първата Световна война. Днес наследниците на неговото име и история са двете курортни села, разположени край езерото: Стар Дойран и Нов Дойран. Свободно време за релакс; да похапнете вкусни ястия от местната кухня ; да се насладите на красивата природа; да се разходите по малките улички на Стари Дойран и да се потопите в добре запазеното културно и историческо наследство от стария град.
Вечеря на блок маса в ресторанта на хотела с жива музика. Нощувка.
 
2 ден / неделя/ 31.12 - Закуска на блок маса. Възможност за полудневна екскурзия до Килкис /Кукуш/ в Гърция. ~ 40 км/ . През Междусъюзническата война Килкис или Кукуш е превзет и изгорен от гръцките войски и населението му избягва в България. В областта са разорени и опожарени манастирът „Свети Георги“ и 40 от българските села. Днешният град се намира в близост до стария град и е заселен предимно от жители на околните български села. Посещение на манастира-Единствената оцеляла неразрушена сграда по време на обезбългаряването на Кукуш. Свободно време за разходка в града.Пътуването се осъществява при група от мин. 25 души.Връщане в хотела-свободно време за релакс/подготовка за посрещане на НОВА ГОДИНА 2018!.
 
Празнична гала вечеря на блок маса с жива музика, НЕОГРАНИЧЕНИ НАПИТКИ и танци до зори....
 
3 ден /понеделник/ 01.01. 2018 – Късна закуска на богата блок маса. Освобождаване на хотела и отпътуване за Струмица / по желание обяд в ресторант Лебедово езеро. Пристигане в Сандански ~ 18ч.
 
Цена за настаняване в хотел ROMANTIK 4*: записване до 20.11..2017
Възрастен в двойна стая / апартамент - 295 лева
Цена за дете до 6.99г, настанено в двойна стая с двама възрастни – 95 лева
Цена за дете до 11.99г, настанено в двойна стая/апартамент с двама възрастни – 195 лева
 
Пакетната цена включва:
 • Автобусен  транспорт – комфортен автобус 3 *
 • 2 нощувки в хотел Романтик 4**** Дойран
 • 2 закуски на богата блок маса
 • Вечеря на блок маса на 30 декември в ресторанта на хотела с жива музика
 • Празнична Новогодишна вечеря на блок маса с неограничено количество алкохолни и безалкохолни напитки; с жива музика;
 • Посещение на Водочкия манастир „Св. Леонтий.
 • Разходка/шопинг в Струмица.
 • Гранични такси.
 • Мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица до 65 години – за лица над 65г. 
 • Представител на агенцията по време на цялото пътуване.
 
Пакетната цена не включва:
 • Екскурзия до Килкис - 15 лева ( при желаещи 25 души)
 
Необходими документи:
 • Пътува се с лична карта
 • за лица под 18 години, пътуващи само с един родител или с друг придружител, задължително се изисква нотариално заверена декларация - оригинал + 1 фотокопие
 • Полезна информация:
 • Парична единица на Македония: македонски денар  1 лев = 30 денара; 1 евро = 61 денара
 • Часово време: България - 12 ч. Македония - 11 ч.
 
Забележка:
 • Депозит – 100 лв при записване и сключване на потребителски договор
 • Доплащане – до 15 декември
 
Информация за хотелa: http://www.hotelromantik.com.mk