Екскурзия до Индия
Екскурзия до Индия
Маршрут: Делхи, Джайпур, Агра
Дати:
8 дни / 6 нощувки
транспорт: Самолет
цена от: 2128 лв.

Екскурзия до Индия
Златният триъгълник
 
Цена  2128 лв.
с включени летищни такси
 
1-ви ден 01.04.2018: СОФИЯ – ДОХА – ДЕЛХИ                                  
Отпътуване от София в 20:30 часа за Делхи през Доха. Кацане на летище Доха в 01:10 часа на 02.04.18, продължаваме с директен полет до Делхи в 02:45 часа.
 
2-ри ден 02.04.2018: ДЕЛХИ / Закуска и вечеря
Пристигане сутринта в 08:45 часа. Посрещане от представител на фирмата-партньор и трансфер до хотел „Crowne Plaza Okhla” 5. Закуска и кратка почивка ( настаняването ще стане след обиколката ). Днес ще погледнем Делхи от всички страни, като ще започнем със старата част на града оградена от стените построени от Моголския Император Шах Жахан през далечната 1648 год, и обявена за негова столица. Ще разгледаме Червената крепост (отвън). Тази невероятна и внушителна постройка, изградена от червен пясъчник, е дело на моголски архитекти от XVII век, седалище на управниците в периода и понастоящем в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. С дългите си цели 2км стени и десетки декари паркове, Червената крепост е основна туристическа забележителност. Ще останете очаровани от изкусните орнаменти, смесица от персийско, европейско и индийско изкуство с богати цветове и форми.Продължаваме обиколката ни и с разглеждане на Ню Делхи. По пътя ще имаме възможност да видим и пъстрата тълпа на пазара Chandni Chowk. Главен булевард по времето на моголската империя, а днес най-оживената търговска зона нае града.
 Своеобразен космополитен метрополис, Ню Делхи се слави със своето пищно развитие и урбанизация. По време на обиколката ще посетим: Президентският дворец „Ращрапати Бхаван” /отвън, не е позволено спирането/, който е и най-голямата резиденция в света, строен в продължение на 19 години; Комплексът Кутуб от XIII век, включващ древните руини на джамии, стълбове, гробници и известното тухлено минаре Кутаб Минар, високо 72,5 м, по чиито стени деликатно са издялани красиви фигури; Гробницата на Моголския император Хумаюн; Храмът Лакшми Нараян известен като Birla Mandir, който е хинду храм посветен на Лакшми - хинду богинята на богатството и Нараян - едно от имената на върховния бог Вишну; Ще видим и Вратата на Индия, с внушителната си 42-метрова арка е един от най-големите мемориали от войните с Британската империя, издигната в памет на над 90 000 индийски войници. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.
 
3-ти ден 03.04.2018: ДЕЛХИ – ДЖАЙПУР /264 км ~ 5,6 часа/  Закуска и вечеря
Закуска в хотела.
След закуска, отпътуваме към Джайпур. Настаняване в хотел “Mansingh Palace Jaipur” 5*. Следобяд посещение на Галта – древен индуски храмов комплекс, намиращ се на около 10-ина км. от Джайпур. Основният храм „Галтаджи” е изграден от розов камък и е с голям принадлежащ комплекс. Храмът е известен с многото си павилиони, природни извори, свещени „кундове” басейни и многото маймуни, които живеят там. Друг важен храм намиращ се в комплекса е на бога на Слънцето и е изграден през 18-ти век. Следва посещение на известния храм Бирла Мандир намиращ се в прекрасния регион на местността Канак Вриндавана. Наричан още и Лакшми Нараян, историята казва, че храмът е построен от семейство Бирла и е открит от самият Махатма Ганди.
Тук ще видим и статуи на Лакшми, която е богиня на богатството, разкоша и просперитета и съпругът и Бог Нараян, който някой смятат за едно от превъплъщенията на Вишну. Вечеря и нощувка.
 
4-ти ден 04.04.2018: ДЖАЙПУР / Закуска и вечеря
Закуска. Днес ни предстои организирана екскурзия на Джайпур /известен като „Розовият град на Индия“/, първата спирка от която е крепостта Амбър Форт, където освен всичко, ще имате уникалния шанс да се качите на специално украсен слон (изкачването със слонове до крепостта е възможно, ако има свободни, в противен случай изкачването се извършва с джипове). Величественият Амбър Форт лежи над изкуственото езеро Маота, което отразява бляскавата му архитектура, смесица от хиндуистки и мюсюлмански стил. Той е част от дворцов комплекс, известен като Джайгарх Форт, който се намира на хълмовете срещу двореца Амбър. Макар и с леко груба фасада на външен вид, Амбър Форт впечатлява многобройните си посетители с изключително хармонична и спокойна интериорна украса. Кехлибареният дворец в центъра на крепостта е като лабиринт от богато украсени зали, изписани с малахити и нефрити стени, дърворезби на ловни сцени, индийски приказки. От хълма се разкрива главозамайваща гледка към града.
Нашата обиколка продължава с друга невероятна местна забележителност -Дворецът на ветровете Hawa Mahal, проектиран във формата на короната на бог Кришна. Хава Махал е впечатляващ със своята архитектура, изградена от множество малки прозорчета, стриктно подредени, аранжирани и изграждащи пищната, хармонична фасада. Предполага се, че Хава Махал е предназначен за „женски дворец”. Дворецът на ветровете е построен във време, когато владетелските жени са били изцяло скрити от очите на света, а техните майки се радвали на особена почит и закрила от околния свят. Продължаваме с двореца City Palace – Градският дворец на махараджата, известен с прекарсните си градини и постройки. Днес бившият махараджа живее в част от него, а другата е превърната в музей с богати колекции от текстил, оръжия, картини, килими и др. До двореца се намира най-голямата каменна обсерватория в свeта - Jantar Mantar (ЮНЕСКО). Тук няма модерни уреди за измервания, но има 14 каменни постройки, които доста точно са измервали времето, движението на планетите, правили са метеорологични прогнози. Всички постройки са издигнати на определено място една спрямо друга и спрямо посоките на света. Ще направим и кратка обиколка на обектите с рикша. Вечеря и нощувка в хотела.
 
5-ти ден 05.04.2018: ДЖАЙПУР - АГРА   /235 км ~5 часа/ Закуска и вечеря
Закуска. Отправяме се към Агра. По пътя посещение на Фатехпур Сикри – старинен архитектурен комплекс, чието име означава Град на победата. Комплексът е красиво съчетание на индийски храмове, паметници, построени в унифициран архитектурен стил. Макар и построен преди 400 години, Фатехпур Сикри е изключително добре запазен и до днес. Разделен е на две части – дворцова и поклонническа. Най-впечатляващата постройка във Фатехпур Сикри е огромната и величествена Врата на победата, считана за една от най-високите порти в света. Освен невероятната гледка, която се разкрива от тази част на старинния град, тук може и да се прочете един надпис още от времето на великия моголски император Акбар: „Светът е само един мост – премини по него, не строй къщи отгоре му. Светът е само един час прекаран в молитви, останалото е невидимо.“ Ще направим и фото-пауза пред стъпаловидния кладенец Абханери, който е на повече от 1200 години и бил главен воден източник за десетки села. Настаняване в хотел“Mansingh Palace Agra” 5*. Вечеря и нощувка в хотела.
 
6-ти ден 06.04.2018: АГРА / Закуска и вечеря
Закуска. Посещение на интересната и вдъхновяваща крепост Агра Форт, някогашната индийска столица. Величествените кули, бастиони, крепостни стени и порти символизиращи могъществото на император Акбар. Шах Джахан, създателят на Тадж Махал, построил и много от основните сгради в пределите на крепостта: крепостна стена от червен пясъчник и няколко постройки вътре. Разходете се и усетете древната история в залите като Диван-и-Ам, смайващите джамии Наджина Масжид и Мина Масджид, дворците Мачхи Бхаван, Кхас Махал, Схиш Махал, Схах Джахани Махал и пазара Зенана Мина. Няколко от сградите са направени от чист мрамор и са с красиви гравюри. За да се охлаждат стаите в мраморните шатри, стените са кухи и са пълни с течаща вода. От балконите на шатрите се открива хубав изглед към свещената река Ямуна и Тадж Махал. Свободен следобед. Вечеря и нощувка в Агра.
 
7-ми ден 07.04.2018: АГРА – ДЕЛХИ (258 км ~4-5 часа) Закуска и вечеря
Закуска в хотела. Посещение на Тадж Махал - Неминуемо ще се очаровате от гледката към един от най-екстравагантните паметници, увековечаващи любовта. Построен е от Шах Джахан, а строежът му продължава 22 години, като символ на обичта му към починалата му съпруга Мумтаз Махал. Впечатляващият архитектурен стил съчетава елементи от персийски, турски и индийски стилове и поставя двореца в списъка на ЮНЕСКО, както и в класацията на Новите седем чудеса на света. Декорацията е плод на майсторски инкрустации от камък по техниката Pietra dura, бои, дърворезбовани и калиграфирани фини и изящни елементи, предимно с флорални мотиви. Усилия за направата, са вложили най-добрите зидари, скулптури, занаятчии и краснописци от цяла Индия, Иран и Турция. Изградена от бял мрамор, централната сграда е малка част от целия комплекс, състоящ се от четири функционално свързани сгради. А когато влезете в нея, ще се насладите на ръчно изписаните стихове от Корана по вътрешната страна на големия мраморен купол. Стените са от полиран полупрозрачен мрамор с инкрустации от скъпоценни камъни. Фасадата също е декорирана с резба и инкрустирани цветни камъни. Мраморът пък има интересна особеност - при ярка дневна светлина той изглежда бял, рано сутрин става розов, а през нощта – сребрист.
Отпътуване към Делхи за вечеря нощувка в хотел VivantabyTajDwarka 5*.
 
8-ми ден 08.04.2018: Делхи – Доха – София /Закуска
Ранен трансфер към международното летище в Делхи за полет до София през Доха в 10:05ч. Пристигане в Доха в 11:45 часа, след което полет за София в 14:30 часа. Пристигане в София в 19:30ч.
 
Пакетни цени
Дата
На човек в двойна стая
Единична стая
Трети възрастен на допълнително легло
01.04.2018
1088 Евро / 2128 Лева
1209 Евро / 2365 Лева
988 Евро / 1932 Лева
 
Ценатавключва:
·      Самолетен билет София– Доха – Делхи –Доха - СофиясAKQatarAirwaysс вкл.30 кг. багаж;
·      Всички летищни такси;
·      Всички трансфери по програмата с климатизиран автобус;
·      Ранна закуска при пристигане в Делхи в хотел CrownePlazaOkhla 5*;
·      1 нощувкасъс закуска и вечеря в Делхи, хотел CrownePlazaOkhla 5*;
·      2 нощувки със закуски и вечери в Джайпур в хотел MansinghPalaceJaipur 5*;
·      2 нощувки със закуски и вечери в Агра в хотел MansinghPalaceAgra” 5*;
·      1 нощувка в хотел „Vivanta by TajDwarka” 5*
·      Включена вечеря на 07-ми Април преди трансфера до летището в Делхи;
·      Всички екскурзии и забележителности, описани в програмата;
·      Входни такси по посещаемите обекти, описани в програмата;
·      Езда на слонове за изкачване до Амбър Форт в Джайпур (при липса на свободни     слонове при пристигане на групата, изкачването става с джипове);
·      Разходка с рикша в Джайпур;
·      Водач, който ще пътува с групата по време на цялата екскурзия и ще превежда на български език;
·      Медицинска застраховка – 10 000 евро ЗАД със ЗАД „Армеец” (за лица до 70 години);
 
Ценатаневключва:
·      Виза за Индия – 105 лв, заплаща се предварително в България
·      Разходи от личен характер;
·      Бакшиши на шофьора/екскурзовода - около 10 USD на човек за всеки град
 
Необходими документи:
·      Международен паспорт с валидност не по-малка от 6 месеца след датата на завръщане;
·      Актуална снимка в електронен формат 2” x 2” (600x600 pixels);
 
Полетно разписание:
 QR 226 01APR София Доха         2030 0110 + 1
 QR 570 02APR Доха Делхи         ‎ 0245 0845 
 QR 571 08APR Делхи Доха         1005 1145  
 QR 225 08APR Доха София         1430 1930
 
Условия и Забележки:
·      При записване се внася 50% депозит, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване.
·      Офертата важи при минимум 20 туристи;
·      Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.75 лв. към 05.07.2018г.
·      Пътуването е без медицински изисквания за имунизации;
·      Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване
·      Посочените хотели са примерни, възможно е да бъдат променени преди заминаване
·      Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
·      Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.
 
Срокове за анулации и неустойки:
·      при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
·      между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
·      между 45-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията;
·      при по-малко от 30 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.