Величието на Русия
Величието на Русия
Дати:
8 дни / 7 нощувки
транспорт: Самолет
цена от: 2294 лв.

 

Величието на Русия –Санкт Петербурги Москва
                                                         
30 април  Излитане от СофияТерминал 2  в 12.30ч. с авиокомпания Аерофлот за Москва. Пристигане в Москва на летище Шереметиево-2 в 15.3.Излитане от Москва за Санкт Петербург в 18,20ч., пристигане в 19,40ч. Посрещане и трансфер до хотел Москва 4*. Настаняване в стандартни стаи.Нощувка.
 
01май Закуска.
Панорамна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език: Невски проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исаакиевския площад, събора Смолни, Спас на Крови, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцера „Аврора” и др. Посещение на Казански собор - паметник на военната слава, построен в навечерието на Отечествената война 1812г., в който главната светиня е Чудотворната Казанска икона на Божията майка.
Екскурзия в Петропавловската крепост - исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 1703год., от която води началото си градът Петербург; разглеждане на територията и посещение на Петро-Павловския събор- началото на строителството му е през 1712 г., построен е в стил холандски барок. Необичайни за традиционното руско катедрално строителство са както външния облик на събора, така и вътрешния интериор.В Събора са и белокаменните саркофази с позлатени кръстове на императорите и императриците на Руската империя, а от 1998 год.тук са и останките на последния император Николай IIи семейството му, убити през 1918г.в Екатеринбург. (4,5 ч.).
Обяд в ресторант в града.
Обзорна екскурзия с екскурзовод на български език в Ермитажа (осн.сграда) – грандиозен дворцов ансамбъл -официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура - само оригинали.(3часа). Трансфер до хотела. Нощувка.
 
02 май Закуска.
Автобусна екскурзия с екскурзовод на български език в Царско село - лятната резиденция на Екатерина Велика. Разглеждане на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година, разходка в парка на двореца. Връщане в Санкт Петербург. (около 5 часа)
Обяд в ресторант в града.
Екскурзия на български език в Юсуповски дворец –имението на известния род Юсупови с автентични разкошни апартаменти, кабинети и бални зали, в които са се провеждали най – бляскавите балове на града.В програматаевключена комплексна екскурзия : парадните зали на дворецаи и екскпозицията с восъчни фигури „ Убийството на Распутин”, в която  ще узнаете подробности за тайнственото престъпление на 1916 г.(около 3 часа) Трансфер до хотела. Нощувка.
 
03 май Закуска.
Автобусна екскурзия на български език в Петерхоф - извънградският дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове, преливащи един в друг. Екскурзия с екскурзовод на бълг. език в Големия Дворец. Разглеждане на Нижний парк. Свободно времев Петерхоф. Връщане в С. Петербург. (около 6,5 часа). Свободно време. Нощувка.
 
04 май Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летището за полет С. Петербург – Москва на Аерофлот в 10,40ч., пристигане в 11,55ч.
Посрещане и трансфер до хотел BestWesternВега Измайлово 4*. Настаняване в стандартни стаи. Нощувка.
 
05 май Закуска.
Панорамна обиколка на български език на Москва : Червения площад – политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, Спаската кула, ГУМ-а – най–старият търговски дом в Русия с най-луксозните световни марки, мавзолея на Ленин,  възстановения храм на Христос Спасител - символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталинските небостъргачи и др.(около 4 часа) 
Обяд в ресторант в града
Обзорна екскурзия на български език в Третяковската галерия – разглеждане на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др.(3часа) Връщане в хотела. Нощувка.
 
06 май Закуска.
Екскурзия на български език в Кремъл – архитектурния комплекс, Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Благовещенския и Архангелския събор. Посещение на Оръжейната палата- Московски музей-съкровищница, част от комплекса Големия Кремълски дворец. В нея се съхраняват царски и патриаршески скъпоценности, изработени от кремълските майстори или подарени от чуждестранни посолства (около 5 часа)
Обяд в ресторант в Москва.
Екскурзия на български език в Царицино- историко-архитектурен музей с пейзажен исторически голям парк с езера и павилиони, в южната част на Москва. В централната част на парка е разположен дворцов комплекс, започнал да се строи през 1775 г. като резиденция на Екатерина IIв Подмосковието. Посещение на Големия дворец, разглеждане на парка.
(4часа).Връщане в хотела. Нощувка.
 
07 май Закуска(сух пакет). Освобождаване на стаите.
Трансфер до летище Шереметиево за  полет Москва – София с авиокомпания Аерофлот в 08,20ч. Пристигане в София в 11,35ч.
 
Полетното разписание е в местни времена.
 
Пакетна цена :
Период на
екскурзията
Цена на турист
в двойна стая
Единична стая
Възр.на доп.легло
в дв
. стая
30.04.18 - 07.05.18
1990лв.
2385 лв.
1935 лв.
лет. такси
304 лв.
304 лв.
304 лв.
обща пакетна цена
2294 лв.
2689 лв.
2239 лв.
 
Пакетната цена включва :
- самолетен билет за полет с Аерофлот София – Москва - Санкт Петербург Москва – София
- летищни такси304 лв.към 03.08.2017(цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет, около 25 дни преди отпътуване)
- 4 нощувки със закуска в хотел Москва4* в С. Петербург  в   стандартни стаи
- 3 нощувки със закуска в хотел BWVega 4* в Москва в стандартни стаи
- 2 обяда в ресторанти в С. Петербург
- 2 обяда в ресторанти в Москва
- трансфери летище-хотел-летище
- описаната програма с
лицензиран екскурзовод на български език
- входни такси за посещаваните музеи по програмата
- слушалки по време на екскурзионната програма
- медицинска
  застраховка ( с покритие 50000 € )
- тур-лидер, представител на  туроператора
 
Цената НЕ включва:
-          стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни и с включена такса визов център – 120 лв. - необходим е задграничен
паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България+1 цветна снимка паспортен формат
- лични разходи
- допълнителни екскурзии по желание:
Автобусна нощна екскурзия на С. Петербург + екскурзия „Развод мостов” с корабче по рекитеи каналите на С. Петербург, по време на която се наблюдава вдигане на мостове на р. Нева
Руско фолклорно шоу в „Дом офицеров” с трансфери, входни билети и кетъринг през антракта  
! 4-те обяда включват супа, салата, основно ястие, десерт, кафе/чай, мин. вода
 
Хотели по програмата:
В Москва:
Хотел BestWesternВега Измайлово 4*   http://hotel-vega.ru/
Луксозен хотел 4*, изцяло реновиран. Разположен в един от най-красивите райони на Москва – Измайлово, в непосредствена близост до хотела е Измайловски парк и Измайловски Кремъл с прочутия базар за сувенири.
Непосредствено до хотелския комплекс : Ст.м. Партизанская, до Червения площад – директна линия, 12-15 мин. на метро.
 
В Санкт Петербург:
Хотел Москва 4*-www.hotel-moscow.ru
Стандартен хотел 4*, с изключително добро разположение - в началото на Невски проспект, на площад Александър Невски, срещу Александро-Невската лавра. Настаняването е в стандартни двойни стаи. Вечер е възможно да се наблюдава вдигането на моста „Ал. Невски” над река Нева.
На 20 м. от хотела - ст.м.Александър Невски.
 
Внимание :ТА си запазва правото да променя последователността на екскурзиите по програмата.
 
Необходим  брой за осъществяване на екскурзията : 36 туристи.
В случай, че този брой не бъде набран най –късно до 21 дни преди отпътуването, се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената.
 
Условия за резервация : 35% депозит
Доплащане – 35 дни преди датата на отпътуване
Условия за анулация:
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 35 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 34  до 15 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 14 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.
Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.

По желание на клиента може да бъде предложена застраховка „Отмяна на пътуване”