ВЕНЕЦИЯ
ВЕНЕЦИЯ
Маршрут: Сандански - София – Загреб - Верона - Падуа - Венеция – Люблюна – София - Сандански
Дати:
5 дни / 4 нощувки
транспорт: Автобус
цена от: 395 лв.

 

ВЕНЕЦИЯ-ПЕРЛАТА НА АДРИАТИКА;
ХЪРВАТСКАТА СТОЛИЦА – ЗАГРЕБ И OЧАРОВАТЕЛНАТА ЛЮБЛЮНА
 
1-ви ден   Сандански – Загреб
Отпътуване от Сандански в 05.00 ч. Транзитно преминаване през Белград до Загреб. Пристигане в хърватската столица Загреб и кратка туристическа програма на основните забележителности :  Площад Бан Йосип Йелачич, Градец и църквата Св.Марко, Катедралата на Каптол.Настаняване в хотел. Нощувка.
2-ри ден   Загреб -Пунта Сабиони / Венеция
Закуска на блок маса. Отпътуване за Италия. Около обяд пристигане на  Пунта Сабиони и отпътуване с корабче за Венеция - Перлата на Адриaтика. Туристическа програма с местен екскурзовод на основните забележителности :  площад ”Сан Марко”, разглеждане на великолепния Двореца на Дожите /отвън/, Моста на Въздишките, Камбанарията, Часовниковата кула, Библютека Марчиана. Посещение на едноименната Базилика, където се пазят мощите на Св.Марко - покровител на града и още много реликви. След това по тесните улички с пъстри сувенирни магазинчета до покрития мост Риалто с колоритния пазар и Канале гранде. Свободно време за разходка. По желание може да се разходим с гондола из плетеницата от по-малки канали, обкръжени от двете страни от старинни дворци, къщи и катедрали.Отплаване отново за пристанището Пунта Сабиони. Настаняване в хотел в района на Венеция.Нощувка.
3-ти ден  По желание – Целодневна екскурзия до Верона и Падуа
 Закуска. Свободно време или по желание Екскурзия до Верона - Града на влюбените. Пешеходна разходка в града с разглеждане на Площад ”Бра”, Паметника на Виктор Емануил II, Амфитеатъра АРЕНА ди Верона, Фонтана “Мадона Верона”, Ренесансовия площад Ербе, Къщата на Жулиета, Паметника на Данте. Гробниците на Скалиджерите и колоритния пазар. Свободно време по търговcката улица Мазини. След обяд отпътуване за Падуа. Разглеждане на централната градска част - площада “Прато делла Вале” с уникални скулптурни композиции и катедралата “Св.Антоний” - покровител на града. Свободно време. Връщане обратно в хотела. Нощувка.
4-ти ден  Италия - Люблюна
Закуска. Отпътуване за Словения. Пешеходна разходка в центъра на Любляна: площад “Франк Прешерн” с паметника на поета, Францисканския манастир/отвън/, Тройния мост, Кметството, църквата”Св.Николай”, колоритния пазар до Драконовия мост - символ на града , Националният театър , сградата на Парламента . Свободно време за разходка. Настаняване в хотел в района на Люблюна. Ношувка.  
5-ти ден  Люблюна -Сандански
Закуска .Отпътуване за Сандански и пристигане вечерта.
 
Супер промоция Цена: 395 лв. на турист в двойна стая
 
Цената включва :
  • Транспорт с туристически автобус; /климатик, видео, минибар/;
  • 4 нощувки със закуски /1 нощувка в Загреб; 2 нощувки в района на Верона / Падуа; 1 нощувка в района  Люблюна  в хотели 3*/;
  • Tуристическа програма в Загреб;Венеция и Люблюна;
  • Медицинска застраховка за целия престой с покритие 5000 EUR;
  • Пътни и магистрални такси;
 
Цената не включва:
  • Целодневна екскурзия до Верона и Падуа с автобус и местен екскурзовод - 20 EUR;
  • Корабчето до Венеция и обратно + входна такса за Венеция  – 20 EUR;
  • Слушалки по време на обиколката във Венеция – 3 евро
 
Цената е валидна при група от минимум 40 човека!