ПРЕДКОЛЕДНA ПРАГА И ДРЕЗДЕН
ПРЕДКОЛЕДНA ПРАГА И ДРЕЗДЕН
Дати:
6 дни / 5 нощувки
транспорт: Автобус
цена от: 529 лв.

ПРЕДКОЛЕДНО ОЧАРОВАНИЕ
ПРАГА; ДРЕЗДЕН; БУДАПЕЩА И БРАТИСЛАВА;
 
По това време е вече Коледа. Няма начин да сбъркате празника - гирляндите, червените панделки, златните и сребърните топки по дръвчета, миризмата на канела и греяно вино. Всичко е, както повелява традицията, сладкиши хората опитват едно, опитват второ и така тълпата се движи бавно и тържествено. Коледата тук започва още в началото на ноември и продължава колкото се може по-дълго........
 
1-ви ден   Сандански - София -  Братислава
Отпътуване от Сандански в 5,00 ч. ; от София в 07.30  ч . по маршрут  Калотина-Ниш -Белград – Братислава. Настаняване в хотел. Нощувка. 
 
2-ри ден  Братислава– Прага
Закуска.Пешеходна обиколка в историческия център на Братислава : катедралата „Св. Мартин” – свидетел на десетки коронации на кралски особи, средновековната крепост, , Старото кметство, централния площад, академия „Истрополитана” и внушителната сграда на Двореца на архиепископите. Свободно време в Братислава. Продължаване към Прага. Следобяд пристигане в столицата на Чехия и по желание круиз по Вълтава. Свободно време в центъра на Прага , където ще имате възможност да се потопите в предколедната атмосфера на този прекрасен град – Прага. Настаняване в хотел. Нощувка.  
 
3 Ден: Пешеходна и панорамна обиколка на Прага
Закуска. Туристическа  програма в Прага с местен екскурзовод : изкачваме се до най- високата точка на Прага- Страховския манастир и там започва пешеходната обиколка. Основната обиколка на Прага обхваща Старховския манастир с една от най-красивите панорами на Прага, Лоретанския площад, с Чернинския дворец – днес седалище на Министерството на Външните работи и красивата барокова църква Лорета. Посещение на Храдчанския площад с известния Пражки храд, готическата катедрала Св. Вит. Обиколката продължава по романтичната Нерудова улица, горната част на Малостранския площад с величествения бароков храм Св. Николай, след това посещение на църквата Дева Мария победителка с прочутата скулптура Бамбино ди Прага, следват Малтийският площад с романската църква Дева Мария под синджирите, Буквойският дворец, стената на Джон Ленън, остров Кампа, Карловият мост, Староместкият площад с прочутия часовник с апостолите Орлой. Свободно време в Прага. Нощувка.
 
4-ри ден  Целодневна екскурзия до Дрезден / по желание /
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Дрезден - град с две лица: от едната страна на река Елба е старият град, с всичко, което е оцеляло или е възстановено след Втората световна война. А на отсрещния бряг е новата, която не е толкова нова, колкото звучи, защото получава името си след опустошителния пожар през 1685 г. Туристическа програма в града: Цвингера, Земпер-опер, Катедралата, Фрауенкирхе. Възможност за самостоятелно посещение на Дрезденската галерия, помещаваща се в Цвингера. Свободно време за посещение на Дрезденския коледен базар, който традиционно се нарича Striezelmarkt. В Германия той е най-старият коледен базар с история, датираща от 1434 г. Името му произлиза от Hefestriezel, сладък деликатес, който векове по-късно е станал познат като "Dresden Christstollen" (Немска Коледна торта). Късния следобед връщане в Прага. Свободно време. Нощувка.
 
5-ти ден Прага  - Будапеща
Закуска. Отпътуване за Будапеща. Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод на български език : Парламентът - една от най-големите парламентарни сгради в света с красива архитектура и изящна фасада, за построяването на която са използвани половин милион скъпоценни камъни и 40 кг злато; крепостният хълм "Будавар" с Рибарските кули, от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща; катедралата “Св. Матяш”, носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитаделата - издигната от Хабсбургите, за да защитава "перлата на Дунава" от нападения; Площадът на героите - огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгария. Свободно време по търговската улица „ Ваци „ , където ще се удивите от прекрасната коледна украса , коледни базари и великолепието на града. По желание – Вечеря в типично унгарски ресторант. Нощувка.
 
6-ти ден   Будапеща – София - Сандански
Закуска. Отпътуване за България и пристигане вечерта.
 
Цена: 529 лв.  
 
Цената включва:
 • Транспорт с комфортен автобус / климатик; DVD /
 • 5 нощувка със закуска / 1 нощувкa в Братислава ; 3 нощувки в Прага и 1 нощувка в Будапеща/
 • Панорамна обиколка с местен екскурзовод на български език в Будапеща
 • Пешеходна обиколка на Братислава
 • Панорамна обиколка с местен екскурзовод на български език в Прага
 • Застраховка ”Медицински разходи и злополука в чужбина”
 • Паркинги и пътни такси
 • Екскурзоводско обслужване и водач от фирмата
 
Цената не включва:
 • входните такси за посещаваните обекти /по желание/;
 • Вечеря в типично унгарски ресторант – 29 евро /при мин. 20 туриста/;
 • Целодневна екскурзия до Дрезден – 20 евро /при мин. 20 туриста/;
 • Кораб по река Вълтава – 18 евро  
 
Забележка:  Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти!
Пакетната цена е валидна за група от минимум 40 туриста !