Плитвички езера - тюркоазените очи на Хърватия и Пещерата Постойна яма – гордостта на Словения
Плитвички езера - тюркоазените очи на Хърватия и Пещерата Постойна яма – гордостта на Словения
Маршрут: Сандански - София – Самобор – Загреб - ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА - ПОСТОЙНА ЯМА – София - Сандански
Дати:
4 дни / 3 нощувки
транспорт: Автобус
цена от: 335 лв.

Плитвички  езера - тюркоазените очи на Хърватия и
Пещерата Постойна яма – гордостта на Словения
 
Без нощен преход
 
1-ви ден  Сандански - София- Загреб – Самобор       
Отпътуване в 05.00 ч. от Сандански ; 7 .00 ч . от  София по маршрут София – Загреб. Пристигане в хърватската столица и кратка туристическа програма на основните забележителности .Настаняване в хотел ***  в  Самобор. Нощувка.
 
2-ри ден: Целодневна екскурзия до Плитвички езера   
Закуска. Отпътуване за Национален парк Плитвички езера – най-известният и посещаван национален парк на Хърватия. Разглеждане на природния феномен,често сравняван със земен рай (продължителност 4 часа), който от 1979 г. е включен в списъка на ЮНЕСКО за Световно наследство. Това, което го прави уникален е един специален вид варовик (травертин), който се отлага от води, богати на калциев карбонат по повърхността на мъх; създава живи бариери, които образуват серии от езера и водопади. В продължение на хиляди години водата е отмивала варовик от дъното, докато в същото време травертинът е образувал прегради, които растат с по 1 см на година. Постоянното и продължаващо образуване на варовика, от мъха и от растенията около езерата, е природен феномен. Благодарение на този процес езерата продължават да съществуват, като същевременно непрекъснато се променят. Забележителни са 16- те езера, свързани помежду си от 92 водопада, които са главната атракция на този уникален парк. Връщане в хотела. Нощувка.
 
3-ти ден  Целодневна екскурзия до Пещерата Постойна яма / по желание /   
Закуска .Oтпътуване към пещерата Постойна - най-красивият подземен резерват на Балканите, сборен пункт за всички любители на красотата, създадена от постоянството на времето и водата. Включена в списъка на ЮНЕСКО от 1986 г., пещерата Постойна е една от най-добре електрифицираните и най-достъпни пещери в Европа. Със своите над 23 километра в плетеница от пасажи, галерии и зали, отрупани с причудливи сталактити и сталагмити, тя е една от най-посещавани пещери в Европа. Подземната река Пивка е убежище на един от най-редките, уникални и застрашени от изчезване животински видове, известен още с името "човешка риба". Част от пещерата се разглежда с електрическо влакче. Свободно време . Връщане в хотела . Нощувка.
 
4-ти ден Самобор -София  - Сандански 
Закуска.Отпътуване за България и пристигане вечерта.
 
ЦЕНА: 335 лв. за рани записвания до 20 февруари;
Цена: 365 лв. след 20 февруари  
Доплащане за самостоятелна стая: 115 лв.
 
ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
  • Транспорт с комфортен автобус;
  • 3 нощувки със закуски в хотели 3* в Самобор;
  • Туристическа програма в Загреб;  
  • Гранични и пътни такси;
  • Екскурзоводско обслужване и цялата организация по вашето пътуване;
  • Медицинска застраховка с асистънс;
 
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА /по желание/:
Входна такса за Национален парк Плитвички езера: 20 евро / входна такса + водач + паркинг + автобус за кратка разходка в езерата + такса резервация /
Входна такса за пещерата Постойна : 30 eвро / вх.такса + екскурзовод в пещерата на руски език + такса резервация /  
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: лична карта. За лица под 18 г, пътуващи с един, или без родители – нотариално заверено пълномощно оригинал + 1 бр. фотокопие.
 
МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 40 човека!