СТОЛИЦАТА БУКУРЕЩ И ЗАМЪЦИТЕ НА РУМЪНИЯ
СТОЛИЦАТА БУКУРЕЩ И ЗАМЪЦИТЕ НА РУМЪНИЯ
Маршрут: Сандански - София - Синая - двореца “Пелеш” - замъка „Бран” – Брашов – Букурещ – София - Сандански
Дати:
3 дни / 2 нощувки
транспорт: Автобус
цена от: 229 лв.

1 ДЕН 01.06.2018
Отпътуване от Сандански в 5,00 ч . в 7.30 ч. от София,  по маршрут Русе-Джурджу - Букурещ –град основан през 1459 г. на двата бряга на р. Дамбовита, известен още като "Малкия Париж" заради артистичния си живот и красивата архитектура. Между двете световни войни тук са построени десетки красиви и изискани сгради от френски архитекти. Присгигане в столицата и панорамна обиколка на столицата - Триумфалната арка - копие на парижката Триумфална арка; храмът на музиката “Атене” - концертен и фестивален център, една от емблемите на Букурещ, която се отличава със своя стил и купол с височина от 30 м.; Народният театър - символ на театралната бохема. Посещение на етнографски комплекс “Румънско село”.Продължаване към в Синая - планински град и курорт, наричан “Перлата на Карпатите” най-вече заради ограждащия го величествен планински пейзаж. Синая се намира в сърцето на Карпатите.Настаняване в хотел . Вечеря в ресторанта на хотела . Нощувка.
2 ДЕН 02.06.2018 
Закуска. . Посещение на манастира в Синая. Името на града е свързано с манастира построен тук през 17 век от румънски благородник, след завръщането му от Светите места и Синайския полуостров в Египет. Градът е част от курортен комплекс, разположен в долината на река Прахова, подходящо място за зимна ски ваканция или лятна почивка. Продължаваме към двореца “Пелеш” - издигнат между годините 1873-та и 1883-та като лятна резиденция на румънския крал Карол I и неговата съпруга кралица Елисабета. Той е вторият по посещаемост исторически обект в страната след Замъка на Дракула с над 300 хиляди туристи на година и е сред 7-те чудеса на Румъния. Отпътуване към замъка „Бран”, известен още като Замъка на Дракула – ловната резиденция на Влад Дракула, впечатляваща средновековна крепост, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м. Отпътуване за Брашов – живописно средновековно градче в Трансилвания. Туристическа програма: Общинският площад със сградата на общината, Черната църква – най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, църквата “Св. Бартоломей” – архитектурен паметник в града, Старото кметство, църквата “Св. Николай”. Връщане в Синая. Вечеря в ресторанта на хотела.Нощувка.
3 ДЕН 03.06.2018 
Закуска. Отпътуване за Букурещ. Посещение на двореца Чаушеску – сега действащ Парламент на Румъния /от вън/- втората по големина административна сграда в света след Пентагона, построена на площ от 45 дка от при управлението на Николае Чеушеско; Патриархалната катедрала и дворец - духовен център на града, впечатляващи с класическия си стил с барокови елементи; Университетът; Площадът на революцията; Площадът на победата; Кралският дворец.Свободно време за разходка или за кратък шопинг. Отпътуване за България и пристигане вечерта .
 
Цена на човек : 229 лв. при рани записвания до 15 април
                               249 лв. след тази дати
 
Цената включва:
  • Транспорт с лицензиран автобус 3*
  • 2 нощувки със закуска в 4 * в Синая
  • Екскурзоводско обслужване по програма с екскурзовод на български език.
  • Целодневна екскурзия до Трансилвания
  • Пътни и гранични такси, паркинги.
  • Медицинска застраховка
 
Цената не включва:
  • входните такси за туристическите обекти;
  • Вечеря в ресторанта на хотела с жива музика – 25 лв. / заявява се в България /