ОЧАРОВАНИЕТО НА ДВЕТЕ СТОЛИЦИ БУДАПЕЩА И ВИЕНА
ОЧАРОВАНИЕТО НА ДВЕТЕ СТОЛИЦИ БУДАПЕЩА И ВИЕНА
Маршрут: Сандански - София – Белград - Будапеща
Дати:
4 дни / 3 нощувки
транспорт: Автобус
цена от: 295 лв.

1-ви ден          Сандански  -  Будапеща
Отпътуване от Сандански в 06.00 ч. по маршрут София – Белград -  Будапеща. Настаняване в хотела в Будапеща. Възможност за разходка с кораб  по река Дунав – нощна Будапеща. Нощувка. 
 
2-ри ден         Целодневна екскурзия до Виена / по желание/
Закуска. Свободно време в Будапеща или целодневна екскурзия до Виена. Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод на български език: забележителностите на представителния булевард Рингщрасе; Дворецът "Белведере" – днес помещаващ Националната Художествена галерия на Австрия /отвън /, Виенската опера – един от най-известните и посещавани оперни театри в света, официалната резиденция на Хабсбургите - Дворецът "Хофбург"; Парламента със статуята на богинята Атина Палада; великолепната сграда на Кметството на Виена; Пратера с Виенското колело; Сградата на ООН /UNO City/.
Пешеходна обиколка в старата част на Виена с местен екскурзовод на български език : площад “Мария Терезия” с паметника на великата императрица; зимната резиденция на Хабсбургската династия „Хабсбург”; площад “Грабен” с колоната на Чумата от 17 в.;  катедрала “Свети Стефан” с готическа фасада и бароков интериор и оживената улица “Кернтнерщрасе”. Свободно време по интереси. Връщане в Будапеща. Нощувка.
 
3-ти ден           Панорамна обиколка на Будапеща
Закуска. Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод на български език : Парламентът - една от най-големите парламентарни сгради в света с красива архитектура и изящна фасада, за построяването на която са използвани половин милион скъпоценни камъни и 40 кг злато; крепостният хълм "Будавар" с Рибарските кули, от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща; катедралата “Св. Матяш”, носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитаделата - издигната от Хабсбургите, за да защитава "перлата на Дунава" от нападения; Площадът на героите - огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгария. Свободно време по търговската улица „Ваци„. Възможност за вечеря в типична унгарска винарна с неограничено количество вино и традиционни фолклорни танци. Нощувка.
 
4-ти ден  Будапеща – Сандански   
Закуска. Освобождаване на хотела. Пристигане в Сандански вечерта.
 
Цена: 295 лв.
 
Цената включва:
  • Транспорт с комфортен автобус /климатик; DVD/
  • 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Будапеща
  • Панорамна обиколка с местен екскурзовод на български език в Будапеща
  • Застраховка ”Медицински разходи и злополука в чужбина”
  • Паркинги и пътни такси
  • Екскурзоводско обслужване и водач от фирмата
Цената не включва:
  • Романтично пътуване с кораб по Дунав - 15 eвро;
  • Целодневна екскурзия до Виена – 20 евро при мин. 30 човека цената включва /транспорт с автобус + магистрални и паркинг такси + местен екскурзовод на български език/ 
 
Пакетната цена е валидна за група от минимум 45 туриста !