ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ИСТАНБУЛ И ОДРИН

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ

4 дни / 3 нощувки

ТРАНСПОРТ

Автобус

МАРШРУТ

Петрич-Сандански-Благоевград-София-Капитан Андреево- Одрин-Истанбул-София-Сандански-Петрич

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ

Цена от 199 лв.
Дата Цена Запитване
                      ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ИСТАНБУЛ И ОДРИН
                        4 дни / 3 нощувки  18.09.2021-20.09.2021
1-ви ден  Петрич- Сандански- София- Истанбул
Отпътуване от Петрич в 4.00 ч. ;от Сандански в 4.30 ч; от София в 6,30ч. по маршрут: Свиленград- Одрин -Истанбул. Пристигане след обяд в Истанбул. Настаняване в хотела в близост до историческия център на града. Свободно време по интереси / шопинг на закрития пазар Капалъ чарши; Египетския пазар/ Нощувка.
2-ри ден  Закуска.. Свободен време или
- романтично пътуване по БОСФОРА с кораб и беседа на бълг.език. Разглеждат се Европейския и Азиатския бряг на Босфора.  Ще имате възможността да снимате великолепния дворец Долма Бахче сарай,  замъка Йълдъз, двореца Чифте сарай -2 двореца близнаци, построени за двете дъщери на султана, както и лятната резиденция Бейлярбей, и така до крепостта Румели Хисар. След това кораба се отправя към Азиатският бряг. По бреговете на Босфора ще видите великолепни вили, дворци, крепости, „Кулата на девойката”; вилите, в които са заснети повечето турски сериали.
- По желание посещение и разглеждане  с местен гид на български език богатствата на Двореца ДолмаБахче Сарай / най- красивия дворец в Истанбул, построен в стил Барок и Рококо .
- За желаещите посещение на небостъргача Сапфир / най-високата сграда в Европа/ -  блясъка и другото лице на Истанбул. Уникално приключение с 4D филм на всички забележителности на мегаполиса на последния етаж, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул /. Възможност за Вечеря на кораб-ресторант по Босфора с атракционна шоу- програма (трансфер от хотела, традиционни турски мезета, сезонна салата, риба на скара или пилешка пържола, десерт, неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки, турско кафе).Нощувка.
 3-ти ден  Закуска. Свободен ден или
- Възможност за посещение на съвременния център Таксим и търговската улица Истиклял. Ще имаме възможност да посетим музея на восъчните фигури Мадам Тюсо и катедралата Сан Антонио.Свободно време по търговската улица.
- Възможност за НОЩЕН ИСТАНБУЛ с танцуващите фонтани в Азия: автобусна екскурзия из ослепително красиво осветените небостъргачи и мостове над Босфора; Златния рог. Продължаваме към Азия по един от мостовите над Босфора за ПЕЕЩИТЕ ФОНТАНИ- WATER GARDEN ISTANBUL– най- големият развлекателен център в ЕВРОПА. Изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни и музикални шоута; игра с огън; ресторанти и кафенета. Възможност за вечеря - Опитайте турския Искендер /прясно изпечен хляб на хапки, покрито с телешко месо, автентично приготвено/. Връщане в хотела. Нощувка.
4-ти ден
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България през Одрин. Кратък престой в града. Отпътуване за България. Вечерта пристигане в Сандански и Петрич.
Пакетна промо цена: 199лв.
Пакетната цена включва: 3 нощувки със закуски в хотел 3* център Истанбул; Транспорт с комфортен автобус Пътни и гранични такси, паркинги; Медицинска застраховка с асистънс; Eкскурзоводско обслужване по маршрута и водач от тур. агенция.;Кратка туристическа програма в Одрин
Цената не включва /по желание: Посещение на двореца Домлабахче сарай 25 евро/ трансфер ,входна такса + местен екскурзовод /; Посещение на съвременния център Таксим с търговската улица Истиклял, музея на восъчните фигури Мадам Тюсо и катедралата Сан Антонио - 17 евро. / трансфер ,входна такса за музея +  екскурзовод / ;Посещение на небостъргача Сапфир ~22 евро с вх такса; Круиз с кораб по Босфора 18 евро; Нощен Истанбул в континента Азия до чудото на ПЕЕЩИТЕ ФОНТАНИ- WATER GARDEN ISTANBUL 17 евро