Екскурзия до остров Санторини и Атина

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ

6 дни / 5 нощувки

ТРАНСПОРТ

Автобус

МАРШРУТ

Сандански – Атина - остров Санторини - Сандански

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ

28.05.2021
Цена от 495 лв.
Дата Цена Запитване
28.05.2021 от 495 лв. Запитване
Първи ден: Сандански – Солун - Атина
Отпътуване от Сандански в 5,00 ч. от спирката до общината по маршрут Солун- Атина. Пристигане в столицата на Гърция и  По желание -  Панорамна обиколка на Атина с лицензиран местен екскурзовод на български език: Арката на Адриан - триумфална aрка, построена през 131 г. пр. Хр. и наречена на римския император Адриан; Храмът на Зевс, който с размерите си е превъзхождал Партенона на Акропола; старият Олимпийски стадион, изграден през 1895 г. на същото място, където се е намирал античният стадион от 4 век пр. Хр. и е използван за първите съвременни Олимпийски игри; Парламентът - някогашният дворец на първия гръцки крал Ото; площад “Синтагма”. Разглеждане на Акропола. Свободно време в Атина с възможност за посещение на новия Музей на Акропола, събрал всички артефакти, открити на хълма и около него от бронзовата епоха до римския и византийския период; Националния археологически музей, разполагащ с една от най- богатите колекции от произведения на древните изкуства, Византийския музей, който представя богата колекция от византийско изкуство и архитектура или музея “Бенаки” - частен музей с прекрасна колекция, представяща хилядолетната гръцка история. Настаняване в хотел в района на Атина. Нощувка.


Втори ден: Атина – Пиреа-остров Санторини
Закуска. Отпътуване с ферибот от пристанището Пиреа за остров Санторини в 07.25 ч. Пристигане на острова около 15.00 ч. Трансфер и настаняване в хотел. Свободен ден за плаж и запознаване с курорта Камари. Нощувка.


Трети  ден: Обиколен тур на остров Санторини 
Закуска. Свободен ден  или Целодневен обиколен тур на острова с посещение на градчето Имеровигли – наричано още „терасата на Егейско Море „ поради невероятната гледка, която се открива към Калдерата. С тази екскурзия ще посетим старата столица на острова Пиргос, както и днешната столица Фира, която отразява влиянието на цикладската култура. По желание посещение на гръцка традиционна таверна с жива музика, програма и танци. Нощувка.


Четвърти ден: Закуска.
Свободен ден за плаж или по желание *екскурзия с корабче до застиналия Вулкан Неа Камени и горещите извори. За екскурзията е препоръчително да се носят удобни обувки, слънчеви очила и шапка. /продължителност 4 ч./. Връщане в хотела. Свободно време. Привечер по желание и срещу допълнително заплащане трансфер до град Ия, едно от най – известните и емблематични места, за наблюдаване на спиращия дъха залез. Връщане обратно в хотела. Нощувка.
Пети ден:  Закуска. Свободно време за разходка. Отпътуване за Атина с ферибот. Пристигане на пристанище Пирея  и настаняване в хотел. Нощувка.

Шести ден: Закуска. Отпътуване за България и пристигане следобяд.
 
Цената включва:
 • Транспорт с комфортен  автобус;
 • Водач през цялото време на пътуването;
 • 2  нощувка със закуска в района на Атина хотел 2/3*;
 • 3  нощувки със закуски на остров  Санторини;
 • Фериботни билети и пристанищни такси;
 • Медицинска застраховка с покритие 2000 евро;
Цената не включва: 
 • Панорамна обиколка в Атина с лицензиран местен екскурзовод на български език 10 евро;
 • Целодневен обиколен тур на острова – Червения плаж, Пиргос, Фира с посрещане на Имеровигли – 25 евро на човек, 10 евро за дете до 12 години.;
 • Трансфер до Ия за надлюдаване на залеза – 15 евро за възрастен, 10 евро за дете до 12 години.;
 • Екскурзия с корабче до застиналия Вулкан Неа Камени и горещите извори – 30 евро за възрастен и 15 евро за дете до 12 години.  Входната такса за Вулкана се заплаща отделно на място 2.5 евро на човек.;
 • Гръцка Вечер с традиционни танци с програма и жива музика 30 евро – богато меню и неограничено количество на местно вино.;
 • Пътни и магистрални такси – 25 евро / задължителни/;
 • Градски таски – 10 евро / задължинелни/;
Агенцията си запазва правото да променя последователността на програмата!!!
Агенцията не носи отговорност при промяна на часовете на фериботите!
 
Цената е валидна при група от минимум 35 човека!