Ескишехир – турската Венеция, Бурса, и Истанбул

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ

5 дни / 4 нощувки

ТРАНСПОРТ

Автобус

МАРШРУТ

Петрич-Сандански-Благоевград-София- Истанбул-Ескишехир-Бурса-Истанбул- София- Сандански-Петрич

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ

12.10.2022
Цена от 435 лв.
Дата Цена Запитване
12.10.2022 от 435 лв. Запитване
Ескишехир – турската Венеция, Бурса, и Истанбул
Дата: 12.10.2022 -16.10.2022г.;   5дни/ 4 нощувки
 
1 ден – Отпътуване от Сандански в 5,00 ч ; от София в 7:00 ч., по маршрут м в посока Димитровград – Капитан Андреево - Истанбул . След обяд пристигане в Истанбул и настаняване в хотел 3 * в историческият център. По желание- Пешеходна разходка в историческия център на Истанбул . Нощувка.

2 ден – Закуска. Отпътуване за  Ескишехир. Обзорен тур на града.  Започваме  нашата разходка със старинната част на града и неговите цветни къщички и накити от морска пяна, етнографския музей„ Одунпазаръ“. Ескишехир ( в превод Стар град ) живописно се вие река Порсук. Около нея са изградени 6 прекрасни парка с езерца и многобройни забавления за жителите и гостите на града и това придава особено очарование на това селище. Тук е родното място на хитрия Настрадин Ходжа, който със своите шеги и невероятно чувство за хумор станал известен през вековете и е част от турския фолклор и култура. Затова неговият образ заедно с образите на много други местни и чужди величия може да се видят в Музея на восъчните фигури в Ескишехир. Интересното за този музей е, че фигурите са дело на един от кметовете на града и негови приятели. Свободно време да си купим традиционни турски сладкиши и разбира се да опитаме най – вкусното реване в Турция. Настаняване в хотел. Нощувка.


3 ден – Закуска. Свободно време или Посещение на парк Сазова - зоопарка с аквариума е най-популярната забележителност в Ескишехир. Разположен е на площ от 400 000 кв.м. с множество ресторанти, амфитеатър за концерти на открито, най – различни тематични кътове за забавление на децата, научен център, пиратския кораб, планетариума, зоопарка и аквариума. Кулминацията в парка е приказният замък, който е първи по рода си в Турция. Ще отделим време на красиво парк Кент, където се намират трите моста над река Порсук. В парка има изградено езеро с пъстри рибки, а вие ще имате възможността да се разходите с лодка по реката. Свободно време за разходка. Посещение на един от най-голямите молове в центъра на града.Връщане в хотела. Нощувка.
 
4 ден – Закуска. Отпътуване за Бурса.Панорамна обиколка на Бурса – четвъртият по големина град в Турция и първа столица на Османската империя. Разглеждане на забележителностите на града – известната Улу Джами с двадесет блестящи малки купола и забележителен фонтан във вътрешната част, Зелената джамия, градския парк, крепостните стени и панорманата площадка с гробниците на първите османски владетели – Осман и Орхан Бей. Посещение на Коза Хан – „прословутият път на коприната”, който е уникален с безбройните си магазинчета с копринени шалове – истинско произведение на изкуството. Свободно време за чаша ароматен турски чай, разходка или посещение на пазари с типични ориенталски стоки и сувенири. Продължаваме към Истанбул и настаняване в хотел. Нощувка.
 
5 ден – Закуска. Посещение на църквата Свети Стефан .По желание посещение на небостъргача Сапфир / най-високата сграда в Европа/ -  блясъка и другото лице на Истанбул. Уникално приключение с 4D филм на всички забележителности на мегаполиса на последния етаж, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул /.Отпътуване за България и пристигане вечерта.
Цена:435 лв. при ранни записвания до 15.08 с депозит 100 лв.
 
Цена: 399 лв.
 Пакетната цена включва:
  • Транспорт с комфортен автобус;
  • 4 нощувки със закуски / 2 нощувки  в Истанбул;2нощувки в Ескишехир /  
  • Туристическа програма в Бурса и Ескишехир ;
  • Посещение на церквата „ Свети Стефан”
  • Пътни и гранични такси;
  • Медицинска застраховка с асистънс;
  • Eкскурзоводско обслужване ;
Цената не включва: допълнителни екскурзии / по желание/ - Посещение на небостъргача Сапфир -30 евро с вх такса; Посещение на парка „Сазова“ – 10 евро на възрастен; 8 евро на дете до 10 г. като цената включва трансфер и паркинг (без включени входните такси на обектите в парка и зоопарка: пиратски кораб - 3 лири ; Замъка - 10 лири; зоопарк - 10 лири; разходка с корабче в реката - 8 лири; гондола - 40 лири за 4 човека)