ЗЛАТНА ПРАГА; ЧЕШКИ КРУМЛОВ; БРАТИСЛАВА и БУДАПЕЩА

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ

6 дни / 5 нощувки

ТРАНСПОРТ

Автобус

МАРШРУТ

Маршрут: Петрич- Сандански - Благоевград-София - Братислава - Прага – Будапеща- Сандански- Петрич

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ

23.05.2023
Цена от 695 лв.
Дата Цена Запитване
23.05.2023 от 695 лв. Запитване
ЗЛАТНА ПРАГА; ЧЕШКИ КРУМЛОВ; БРАТИСЛАВА и БУДАПЕЩА
Маршрут: Сандански - София - Братислава - Прага – Будапеща- Сандански
 
23.05.202325.05.2023   6 дни / 5 нощувки   БЕЗ НОЩНИ ПРЕХОДИ
 
1-ви ден: Петрич- Сандански - София - Братислава
Отпътуване от Сандански в 5,00 ч ; от София в 7,00 ч   по маршрут  Белград – Братислава. Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане в Братислава вечерта .Настаняване в хотел. Нощувка.
 
2-ри ден: Братислава – Прага
Закуска.Пешеходна обиколка в историческия център на Братислава : катедралата „Св. Мартин” – свидетел на десетки коронации на кралски особи, средновековната крепост, , Старото кметство, централния площад, академия „Истрополитана” и внушителната сграда на Двореца на архиепископите. Свободно време в Братислава. Продължаване към Прага. Следобяд пристигане в столицата на Чехия и по желание круиз по Вълтава. Свободно време в центъра на града. Настаняване в хотела. Нощувка в Прага.
 
3-ти ден: Панорамна и пешеходна обиколка на Прага / включено в цената /
Закуска.Туристическа програма в Прага: Лоретанския площад с Чернинския дворец и красивата барокова църква Лорета. Посещение на Храдчанския площад с известния Пражки храд и Катедралата „Свети Вит“. Разходка из Староместо и Староместки намести, преминаване през Карловият мост. Обиколката продължава по романтичната Нерудова улица, горната част на Малостранския площад с величествения бароков храм „Св. Николай“. След посещение на църквата „Дева Мария победителка“ с прочутата скулптура Бамбино ди Прага, следват Малтийският площад с романската църква Дева Мария под синджирите, Буквойският дворец, стената на Джон Ленън, остров Кампа. Свободно време в Прага. Свободно време. Връщане в хотела.  Нощувка .
 
4-ти ден Целодневна екскурзия до един от най- красивите чешки градове Чешки Крумов
Закуска . По желание – Целодневна екскурзия до Чешки Крумлов - едно от най-красивите градчета на Чехия, изградено по поречието на река Вълтава, над който доминира замъка Крумлов храд (също известен и под името Шварценберг). Чески Крумлов е град, известен най-вече със своята архитектура - сградите му са в средновековен, ренесансов, бароков стил и в стил рококо, стария град e включен в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО. Разглеждане на града и замъка, който е най-големия в Чехия след Храдчани в Прага. Свободно време за посещение на някоя от многобройните бирарии, където да опитате от известната местна бира и местни специалетети.
Връщане в Прага.Нощувка.
 
4-ти ден:  Прага – Будапеща
Закуска. Отпътуване за Будапеща . Панорамна обиколка на Будапеща : Парламентът - една от най-големите парламентарни сгради в света с красива архитектура и изящна фасада, за построяването на която са използвани  половин милион скъпоценни камъни и 40 кг злато; крепостният хълм "Будавар" с Рибарските кули, от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща; катедралата “Св. Матяш”, носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитаделата - издигната от Хабсбургите, за да защитава "перлата на Дунава" от нападения; Площадът на героите - огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгария. По желание – разходка с кораб по река Дунав. Ще имате уникалната възможност да се насладите на красотите на двата бряга. Свободно време по търговската улица „ Ваци „. Нощувка. 
 
5-ти ден:  Будапеща – София - Сандански – Петрич
Закуска. Отпътуване за България и пристигане вечерта.
           
 Цена: 695 лв при ранни записвания до 28 февруари с депозит 150 лв                      
Цената включва:
  • Транспорт с комфортен автобус 3*/4*;
  • 5 нощувки в хотели 3* със закуски  / 1 нощувка в Братислава ; 3 нощувки в Прага и 1 нощувка в Будапеща /
  • Туристическа програма в Прага -панорамна и пешеходна
  • Панорамна и пешеходна обиколка на Будапеща –тур. програма
  • Туристическа програма в Братислава-пешеходна
  • Местен екскурзовод в Прага
  • Екскурзоводско обслужване на български език по време на екскурзията;
  • Медицинска застраховка върху 2000 Евро ;
  • Пътни и магистрални такси по време на пътуването
Цената не включва / по желание/:  Круиз по река Вълтава – 25 евро ; Целодневна екскурзия до един от най- красивите чешки градове Чешки Крумов – 45 евро!  Градски такси – 10 евро за всички хотели / задължителни /