КАПАДОКИЯ

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ

5 дни / 4 нощувки

ТРАНСПОРТ

Автобус

МАРШРУТ

Петрич - Сaндански – СОФИЯ - Анкара – Кападокия – Коня – Бурса – СОФИЯ – Сандански - Петрич

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ

11.06.2021
Цена от 485 лв.
Дата Цена Запитване
11.06.2021 от 485 лв. Запитване
Разположена в сърцето на Мала Азия, тази земя като че ли е извадена от сънищата и фантастичните приказки. Вятърът и слънцето са изваяли чудновати образувания от скалите, а човешката ръка е издълбала в тях едни от най-старите църкви и манастири.
 
1-ви ден: Отпътуване в 5.00 ч. от Сандански; в 7ч от София. Преминаване на граничните пунктове. Пътуването продължава по посока Истанбул- Анкара. Вечерта пристигане в столицата на Република Турция. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
2-ри ден: Закуска. Туристическа програма в Анкара:  Цитаделата –старата част на града, Музей на малоазиатските цивилизации –отличен с като Европейски музей на годината през 1997 г. Съдържа колекции от времето на неолита, бронзовата епоха, цивилизациите на асирийци, хети и фриги, римляни, византийци. Посещение  Мавзолея на Ататюрк. Отпътуване за Кападокия. Фото-пауза на соленото езеро Туз. Пристигане. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
3-ти ден: Закуска. Отпътуване за подземния град Каймаклъ - един от най-големите подземни градове в района. Датиран е от второ хилядолетие преди новата ера, достига до 80 м. дълбочина, разположен на 8 етажа под земята. Съставен е от вкопани във вулканичните скали жилищни и обществени помещения. Разглеждане. Отпътуване за Ючхисар, крепост, намираща се на най-високата точка в Кападокия. Състои се от множество помещения, издълбани в скалата, свързани чрез стълбища, тунели и коридори. Пътуването продължава по посока Музея на открито в Гьореме – комплекс от 11 манастира, разположени един до друг,които са със скално изсечени църкви. Посещение на грънчарска работилница в Аванос, град, разположен по поречието на р. Къзълърмак или Червената река, в който от дълбока древност се практикува грънчарството, като се използва пръст от наносите на реката. Отпътуване за Юргюп – известен с виното, ръчно направените килими и хотелите, построени в пещери. Фото-паузи в едни от най-интересните долини в Кападокия – долината на гълъбите, долината Пашабаг и Дервент. Завръщане в хотела. Вечеря. По желание посещение на турско атракционно заведение. Нощувка.
4-ти ден : Възможност за разходка с балон. Закуска. Отпътуване към анадолското плато и към град Коня – религиозното сърце на страната , чиято история започна преди около четири хилядолетия , когато древните хети основават това място селище и го наричат Kuwanna  и който преживява интензивно развитие през 12 в. и 13 в. по време на Селджуския султан. Обиколката на града започва от Мавзолеят на Мевляна Руми – основател на ордина Мавлевие / ордена на въртящите се дервиши / , Джамията Аллаедин и Медресето. Продължаваме за Бурса, четвъртият по големина град в Турция, първа столица на османската империя и важен търговски център, разположен на западния край на древния път на коприната.Посещение на Гробниците на основателите на Османската империя – Осман и Орхан. Настаняване в хотел в Бурса. Вечеря. Нощувка.
5-ти ден: Закуска.Отпътуване за България и пристигане вечерта..
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз;
  • 4 нощувки със закуски  и 4  вечери: 1 в Анкара в хотел 3* ,  2 в Кападокия , Юргюп в хотел 3 * /4* и  l  нощувка в Бурса в хотел  3 * / 4* ;
  • Туристическа програма в Анкара, Кападокия, Коня, Акшехир, Бурса с местен екскурзовод на български език;
  • водач- екскурзовод  по целия маршрут;
  • пътни такси;
  • медицинска застраховка;
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  •  посещавани по желание: Музей на малоазиатската цивилизация – 20 TL,  подземния град Каймаклъ - 25 TL, Музей на открито в Гьореме -15 TL, крепостта „Ючхисар” – 5 TL;
  • посещение на турско атракционно заведение в Кападокия – около 25 euro;
  • полет с балон ~ 200 euro;
ЗАБЕЛЕЖКА: Агенцията си запазва правото да променя реда на програмата!
Агенцията не носи отговорност при промяна на цената на входните такси
 
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста
Срок за уведомление при недостигнат брои турист - 7 дни преди датата на пътуване
Необходими документи: валиден задграничен паспорт