КАПАДОКИЯ

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ

6 дни / 5 нощувки

ТРАНСПОРТ

Автобус

МАРШРУТ

Петрич - Сaндански – Ескишехир - Анкара – Кападокия – Коня – Бурса – Сандански – Петрич

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ

21.03.2023
Цена от 645 лв.
Дата Цена Запитване
21.03.2023 от 645 лв. Запитване
КАПАДОКИЯ
 
Маршрут: Петрич - Сaндански – Ескишехир - Анкара – Кападокия – Коня – Бурса – Сандански – Петрич
6 дни / 5 нощувки + закуски + вечери  
21.03.2023 – 27.03.2023
 
Разположена в сърцето на Мала Азия, тази земя като че ли е извадена от сънищата и фантастичните приказки. Вятърът и слънцето са изваяли чудновати образувания от скалите, а човешката ръка е издълбала в тях едни от най-старите църкви и манастири.
 
1-ви ден: Отпътуване в 3.00 ч. от Петрич; от Сандански в 3.30 ч.. по маршрут Кулата – Кавала – Александруполис - Ескишехир. Пристигане и настаняване в хотел. По желание: посещение на парк Сазова - зоопарка с аквариума е най-популярната забележителност в Ескишехир. Разположен е на площ от 400 000 кв.м. с множество ресторанти, амфитеатър за концерти на открито, най – различни тематични кътове за забавление на децата, научен център, пиратския кораб, планетариума, зоопарка и аквариума. Кулминацията в парка е приказният замък, който е първи по рода си в Турция. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
2-ри ден: Закуска. Отпътуване за Анкара: Панорамна обиколка на града и посещение на Мавзолея на Ататюрк. Отпътуване за Кападокия. Фото-пауза на соленото езеро Туз. Пристигане в Юргюп и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
3-ти ден: Закуска. Отпътуване за подземния град Каймаклъ - един от най-големите подземни градове в района. Датиран е от второ хилядолетие преди новата ера, достига до 80 м. дълбочина, разположен на 8 етажа под земята. Съставен е от вкопани във вулканичните скали жилищни и обществени помещения. Разглеждане. Отпътуване за Ючхисар, крепост, намираща се на най-високата точка в Кападокия. Състои се от множество помещения, издълбани в скалата, свързани чрез стълбища, тунели и коридори. Пътуването продължава по посока Музея на открито в Гьореме – комплекс от 11 манастира, разположени един до друг,които са със скално изсечени църкви. Посещение на грънчарска работилница в Аванос, град, разположен по поречието на р. Къзълърмак или Червената река, в който от дълбока древност се практикува грънчарството, като се използва пръст от наносите на реката. Отпътуване за Юргюп – известен с виното, ръчно направените килими и хотелите, построени в пещери. Фото-паузи в едни от най-интересните долини в Кападокия – долината на гълъбите, долината Пашабаг и Дервент. Завръщане в хотела. Вечеря. По желание посещение на турско атракционно заведение. Нощувка.
4-ти ден: Възможност за разходка с балон. Закуска. Отпътуване към анадолското плато и към град Коня – религиозното сърце на страната , чиято история започна преди около четири хилядолетия , когато древните хети основават това място селище и го наричат Kuwanna  и който преживява интензивно развитие през 12 в. и 13 в. по време на Селджуския султан. Обиколката на града започва от Мавзолеят на Мевляна Руми – основател на ордина Мавлевие / ордена на въртящите се дервиши / , Джамията Аллаедин и Медресето. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.  
5-ти ден: Закуска.Отпътуване за Бурса.Туристическа програма в Бурса, четвъртият по големина град в Турция, първа столица на османската империя и важен търговски център, разположен на западния край на древния път на коприната. Обзорна обиколка на града с екскурзовод на български език – Гробниците на основателите на Османската империя – Осман и Орхан, Зелената джамия, Улу джамия и Коза хан. Свободно време за разглеждане на красивите градски паркове и пазарите, предлагащи типичните за Ориента стоки и сувенири. Вечеря. Нощувка.
6-ти ден: Закуска.Отпътуване за България и пристигане вечерта..
 
ЦЕНА: 645 лв.  на човек за ранни записвания до 30 януари
685 лв. за записвания след 30 януари
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • транспорт с автобус;
 • 5 нощувки със закуски и 5 вечери: 1 в Ескишехир, 2 в Кападокия, Юргюп,  1 нощувка в Коня, l нощувка в Бурса;
 • Туристическа програма в Анкара, Кападокия, Коня, Акшехир, Бурса с местен екскурзовод на български език;
 • водач- екскурзовод  по целия маршрут;
 • пътни такси;
 • медицинска застраховка;
 
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • входни такси за обектите, посещавани по желание: Музей на малоазиатската цивилизация –50 TL,  подземния град Каймаклъ - 55 TL , Музей на открито в Гьореме -35 TL, крепостта „Ючхисар” – 10 TL;
 • посещение на турско атракционно заведение в Кападокия – около 35 euro;
 • Посещение на парка Сезова – 15 евро/ посещението на парка и входната такса за зоопарка/
 • полет с балон  от 180евро до 220 euro ;
 • доплащане за медицинска застраховка на лица над 65 години;
 
ЗАБЕЛЕЖКА: Агенцията не носи отговорност при промяна на входните такси.