КРАСОТИТЕ НА ИСТАНБУЛ и ЦЪРКВАТА НА ПЪРВО ЧИСЛО

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ

4 дни / 3 нощувки

ТРАНСПОРТ

Автобус

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ

26.02.2021
Цена от 199 лв.
Дата Цена Запитване
26.02.2021 от 199 лв. Запитване
1-ви ден /четвъртък/ Петрич – Сандански - София - Истанбул
Отпътуване от Петрич в 4,30 ч; от Сандански в 5.00 ч; от София в 7,00ч. по маршрут: Свиленград- Одрин -Истанбул. Пристигане след обяд в Истанбул и настаняване в хотела в близост до историческия център на града.
Свободно време по интереси / пешеходна разходка / шопинг на закрития пазар Капалъ чарши; Нощувка.
 
2-ри ден /петък/ Закуска.  Свободен ден или
- романтично пътуване по БОСФОРА с кораб и беседа на бълг.език. Разглеждат се Европейския и Азиатския бряг на Босфора.  Ще имате възможността да снимате великолепния дворец Долма Бахче сарай,  замъка Йълдъз, двореца Чифте сарай -2 двореца близнаци, построени за двете дъщери на султана; лятната резиденция Бейлярбей, и така до крепостта Румели Хисар. След това кораба се отправя към Азиатският бряг с великолепни вили, дворци, крепости, „Кулата на девойката”; вилите, в които са заснети повечето турски сериали.  Продължаваме  с посещение и разглеждане богатствата на Двореца Долма Бахче Сарай / най- красивия дворец в Истанбул, построен в стил Барок и Рококо с местен гид на български език.Свободно време на Египетския пазар за шопинг. Връщане в хотела.  Отпътуване за площад Таксим с търговската улица Истиклял / катедралата Сан Антонио; музея на восъчните фигури Мадам Тюсо . Възможност за Вечеря на кораб-ресторант по Босфора с атракционна шоу- програма Нощувка
 
3-ти ден /събота/ Закуска. Свободен ден или
-  Посещение на бълг. желязна църква Св.Стефан. Продължаваме с  посещение на небостъргача Сапфир / най-високата сграда в Европа/ -  блясъка и другото лице на Истанбул. Уникално приключение с 4D филм на всички забележителности на мегаполиса на последния етаж, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул /.Връщане в хотела .
Възможност за НОЩЕН ИСТАНБУЛ с Виа Порт Венеция  и WATER GARDEN ISTANBUL. Посещение на т.н Малката Венеция с площад Сан Марко, каналите с гондоли и МОЛ възможност за шопинг или наемане на гондола. Проминаване през бляскавия квартал Левент. Продължаваме към Азия по един от мостовите над Босфора за ПЕЕЩИТЕ ФОНТАНИ- WATER GARDEN ISTANBUL– най- големият развлекателен център в ЕВРОПА. Изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни и музикални шоута; игра с огън; ресторанти и кафенета. Възможност за вечеря - Опитайте турския Искендер /прясно изпечен хляб на хапки, покрито с телешко месо, автентично приготвено/. Връщане в хотела. Нощувка.
 
4-ти ден /неделя/ Закуска. Посещение на Църквата на първо число”. Отпътуване за Одрин. Кратък престой в града с финален шопинг;. Отпътуване за България. Вечерта пристигане в София и Сандански.
Пакетната цена включва:
  • Транспорт с комфортен автобус;
  • 3 нощувки със закуски в хотел  3* историческия център на  Истанбул;
  • Пътни и гранични такси;
  • Медицинска застраховка с асистънс;
Eкскурзоводско обслужване и водач от тур. агенция;
Цената не включва допълнителни мероприятия /по желание:
- ПЕТЪК Круиз по Босфора + Египетския пазар 18 евро;
- ПЕТЪК Разглеждане на двореца Долмабахче сарай  25 евро/ трансфер,входна такса + местен екскурзовод/
- ПЕТЪК Нощен Истанбул с Истиклял в квартал Таксим и музея на Восъчните фигури - 17 евро;
- СЪБОТА Посещение на бълг. църква Св.Стефан + небостъргача Сапфир с билет за кино 4D= 23 евро;
- СЪБОТА Нощен Истанбул в континента Азия до чудото на ПЕЕЩИТЕ ФОНТАНИ WATER GARDEN ISTANBUL+ Виа порт Венеция 17 евро;