КРАСОТИТЕ НА ИСТАНБУЛ, ОДРИН и ЦЪРКВАТА НА ПЪРВО ЧИСЛО

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ

4 дни / 3 нощувки

ТРАНСПОРТ

Автобус

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ

30.09.2021
Цена от 219 лв.
Дата Цена Запитване
30.09.2021 от 219 лв. Запитване
КРАСОТИТЕ НА ИСТАНБУЛ, ОДРИН и ЦЪРКВАТА НА ПЪРВО ЧИСЛО
4 дни / 3 нощувки + закуски
30.09.2021 – 03.10.2021
 
1-ви ден /четвъртък/ Сандански - Истанбул
Отпътуване от ПЕТРИЧ ДИП 4,00 ч; от Сандански в 4,30 ч; от София в 6,30ч. по маршрут: Свиленград- Одрин -Истанбул. Пристигане след обяд в Истанбул и настаняване в хотела в близост до историческия център на града.
Свободно време по интереси / шопинг на закрития пазар Капалъ чарши; Египетския пазар/ Нощувка.
2-ри ден /петък/
Закуска. Посещение на Църквата на първо число”, както я наричат повечето хора или църквата с ключетата. Хиляди хора я посещават на всяко първо число от месеца. Свободно време.
Възможност за нощен Истанбул -посещава се хълма Пиер Лоти с прекрасната гледка към Златния рог и старата европейска част на Истанбул. Преминаване към Таксим и шопинг на търговската улица Истиклял. Нощувка.
3-ти ден /събота/
Закуска. Свободен ден или - романтично пътуване по БОСФОРА с кораб и беседа на бълг.език. Разглеждат се Европейския и Азиатския бряг на Босфора.  Ще имате възможността да снимате великолепния дворец Долма Бахче сарай,  замъка Йълдъз, двореца Чифте сарай -2 двореца близнаци, построени за двете дъщери на султана, както и лятната резиденция Бейлярбей, и така до крепостта Румели Хисар. След това кораба се отправя към Азиатският бряг. По бреговете на Босфора ще видите великолепни вили, дворци, крепости, „Кулата на девойката”; вилите, в които са заснети повечето турски сериали.
- По желание посещение и разглеждане  с местен гид на български език богатствата на Двореца ДолмаБахче Сарай / най- красивия дворец в Истанбул, построен в стил Барок и Рококо .
- За желаещите посещение на небостъргача Сапфир / най-високата сграда в Европа/ -  блясъка и другото лице на Истанбул. Уникално приключение с 4D филм на всички забележителности на мегаполиса на последния етаж, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул / .
- Възможност за НОЩЕН ИСТАНБУЛ с танцуващите фонтани в Азия: автобусна екскурзия из ослепително красиво осветените небостъргачи и мостове над Босфора; Златния рог. Продължаваме към Азия по един от мостовите над Босфора за ПЕЕЩИТЕ ФОНТАНИ- WATER GARDEN ISTANBUL– най- големият развлекателен център в ЕВРОПА. Изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни и музикални шоута; игра с огън; ресторанти и кафенета. Възможност за вечеря - Опитайте турския Искендер /прясно изпечен хляб на хапки, покрито с телешко месо, автентично приготвено/. Връщане в хотела. Нощувка.
4-ти ден /неделя/
Освобождаване на хотела. Отпътуване за България през Одрин. Кратък престой в града. Вечерта пристигане в Сандански.
 
Цена 219лв.
 
Пакетната цена включва:
  • 3 нощувки със закуски в хотел 3* център Истанбул;
  • Транспорт с комфортен автобус;
  • Пътни и гранични такси, паркинги;
  • Медицинска застраховка с асистънс;
  • Eкскурзоводско обслужване по маршрута и водач от тур. агенция;
Цената не включва /по желание/:
  • Посещение на двореца Долмабахче сарай 25 евро /трансфер ,входна такса + местен екскурзовод/;  
  • Нощен Истанбул с хълма Пиер Лоти на Златния рог + търговската улица Истиклял в квартал Таксим  17 евро;
  • Посещение на небостъргача Сапфир ~22 евро с вх такса; Круиз с кораб по Босфора 18 евро;
  • Нощен Истанбул в континента Азия до чудото на ПЕЕЩИТЕ ФОНТАНИ- WATER GARDEN ISTANBUL 17 евро;