НОВА ГОДИНА в БЕЛГРАД

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ

3 дни / 2 нощувки

ТРАНСПОРТ

Автобус

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ

30.12.2022
Цена от 485 лв.
Дата Цена Запитване
30.12.2022 от 485 лв. Запитване
НОВА ГОДИНА в БЕЛГРАД, НОВИ САД,СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ И НИШ
3 дни / 2 нощувки
30.12.2022- 01.01.2023
 
Програма :
 
Първи ден /петък/:  ПЕТРИЧ – САНДАНСКИ – БЛАГОЕВГРАД – СОФИЯ - БЕЛГРАД
Отпътуване в 05.00 ч. от Петрич, от Сандански в 5,30 ч.; от Благоевград в 6,30 ч.  по маршрут: Калотина и Ниш за Белград. Пристигане в Белград - Туристическа програма в Белград с местен екскурзовод на български език: катедрала Св. Сава – най-големия православен храм на Балканите, издигнат в чест на Свети Сава - основоположник на сръбската православна патриаршия, повлияна в архитектурен план от църквата Св. София в Истанбул; Площад Теразие – сърцето на Белград; Скупщината, където се помещава сръбския парламент; улица “Крал Милан”. Обиколката продължава към дипламатическият квартал Дедине. Пешеходна разходка из забележителностите на града от Площада на републиката до крепостта Калемегдан. Тя се издига на най-високото място, на носа образуван при вливането на Сава в Дунав. Подходите към Калемегдан и вътрешните дворове са превърнати в парк, украсен със скулптури. На една площадка, от която се открива панорама към Дунава, е издигната каменната колона на победата през 1928 г. Тя е увенчана с бронзова фигура на мъж, който държи в едната си ръка меч, а в другата — гълъб, символ на победата и мира. Настаняване в хотел CENTRAL BELASEVIC 3*. Свободно време. Нощувка.
 
Втори ден /събота/: БЕЛГРАД – НОВИ САД – СРЕМСКИ  КАРЛОВЦИ
Закуска. Свободно време в града или по желание екскурзия до Нови Сад – втори по големина град в Сърбия и столицата на областта Войводина /95 км./. Често наричат Нови Сад „градът на падащите мостове”, защото за последните 100 години мостовете над Дунав са разрушавани 11 пъти; за последен път през 1999 г. при бомбардировките на НАТО. Негова най-голяма забележителност е крепостта Петроварадин, дала убежище на десетки малки ателиета и художествени студия, Катедралата и Синагогата, площадът с Кметството, малките улички на Стария град. Отпътуване за Сремски Карловци – кратка туристически програма и посещение на винарна. Ще имаме възможност за дегустация и ще научим технологията на сръбските вина. Връщане в Белград. ПОДГОТОВКА ЗА НОВОГОДИШНАТА ВЕЧЕР!!!! ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ В РЕСТОРАНТА НА ХОТЕЛА  С ЖИВА МУЗИКА И НЕОГРАНИЧЕНО КОЛИЧЕСТВО АЛКОХОЛНИ И БЕЗАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ!!!!   Нощувка.
 
Трети ден /неделя/: БЕЛГРАД  –  НИШ – София – Благоевград – Сандански - Петрич
Късна закуска.Освобождаване на хотела и отпътуване за България . По пътя кратка пешеходна разходка в центъра на Ниш: дворецът "Бановина" - днес седалище на Нишкия университет ;Площадът на Освобождението; сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка; Крепостта. Свободен време за разходка. Пристигане в България  вечерта.
 
Цена: 485 лв 
 
Цената включва :
 • Транспорт с луксозен автобус;
 • 2 нощувки със закуски в хотел CENTRAL BELASEVIC  3*;  
 • ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ В РЕСТОРАНТА НА ХОТЕЛА  С ЖИВА МУЗИКА И НЕОГРАНИЧЕНО КОЛИЧЕСТВО АЛКОХОЛНИ И БЕЗАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ;
 • Туристическа програма на основните забележителности в Белград с местен екскурзовод;
 • Панорамна и пешеходна обиколка;
 • медицинска застраховка с асистанс;
 • екскурзоводско обслужване по маршрута от представител на тур.агенция;
 • пътни такси и паркинги;
 • туристическа програма в Ниш;
 
Цената не включва /по желание/:
 • Полудневна екскурзия до град Нови Сад с местен екскурзовод -30 евро при минимум 20 души;
 • градска такса - 5 евро