ПЕТЗВЕЗДНА НОВА ГОДИНА В ИСТАНБУЛ

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ

4 дни / 3 нощувки

ТРАНСПОРТ

Автобус

МАРШРУТ

Петрич-Сандански-Кавала-Кипи-Ипсала- Истанбул-Сандански-Петрич

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ

30.12.2022
Цена от 545 лв.
Дата Цена Запитване
30.12.2022 от 545 лв. Запитване
ПЕТЗВЕЗДНА НОВА ГОДИНА  В ИСТАНБУЛ
 
4 ДНИ/3 НОЩУВКИ С ДНЕВЕН ПРЕХОД
Дата на отпътуване: 30.12.2022 до 02.01.2023
 
1-ви ден петък  30.12.2022  
Отпътуване от Петрич в 04,30 ч ; от Сандански в 05,00 ч. през Гърция и граничен пункт Кипи-Ипсала с дневен преход. Пристигане в Истанбул ранния следобед. Настаняване в хотел QUA COMFORT HOTEL 5*.  Свободно време за посещение на МОЛ Истанбул  или използване на вътрешния басейн на хотела. Нощувка. 
2-ри ден събота 31.12.2022
Закуска .Свободно време или По желание романтично пътуване из Босфора с кораб и беседа на бълг. език ~ 2 часа/ разглежда се Европейския бряг на Босфора до крепостта „Румели Хисар”. Ще имате възможността да снимате великолепния дворец  ДОЛМАБАХЧЕ,  замъка „Йълдъз”, двореца „Чифте сарай”- два двореца близнаци, построени за двете дъщери на султана, както и лятната резиденция „Бейлярбей”, след това корабчето се отправя към Азиатския бряг. По бреговете на Босфора ще видите великолепни вили, дворци, крепости, „Кулата на девойката”; вилите, в които са заснети повечето турски сериали. По желание – Посещение на съвременния център Таксим с голяма търговска улица Истиклял. Ще посетим най- голямата катедрала в Истанбул – Свети Антонио и музея на восъчните фигури на Мадам Тюсо. Свободно време по улица Истиклял за разходка и пазаруване. Връщане в хотела за подготовка за новогодишната нощ!           
 Посрещане на Нова година в ресторанта на хотела- празнична Новогодишна вечеря с неограничена консумация на местни турски безалкохолни и алкохолни напитки с DJ ч. Нощувка.
 
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!!!
3-ти ден неделя 01.01.2023 
 Закуска. Посещение на Църквата с ключетата или известна повече като „Църквата на първото число“, към която се стичат хиляди туристи от цял свят на всяко първо число от месеца.
Посещение на историческият център : площад „Султан Ахмет“ и запознаване отвън с най-интересните му забележителности: величествената „Синя джамия“, построена по заповед на султан Ахмет, „ Египетския обелиск”, „Фонтана на Вилхелм ІІ”, базиликата “Св. София”, която е отново действаща джамия, двореца на султаните“Топ Капъ Сарай”.Свободно време на Капалъ чарши.
По желание - НОЩЕН ИСТАНБУЛ с танцуващите фонтани WATER GARDEN ISTANBUL: автобусна екскурзия из ослепително красиво осветените небостъргачи и мостове над Босфора; Златния рог; парка Йълдъз; модерните квартали в съвременния център на Истанбул; Продължаваме към Азия  по един от мостовите над Босфора за ПЕЕЩИТЕ ФОНТАНИ- WATER GARDEN ISTANBUL– най- големият развлекателен център в ЕВРОПА. Изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни и музикални шоута; игра с огън; ресторанти и кафенета. Връщане в хотела. Нощувка.
 
4-ти ден понеделник  02.01.2023
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за МОЛ ФОРУМ ИСТАНБУЛ. Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане вечерта.
 
Цена: 545 лв при ранни записвания до 30 ноември
Цените  включват:
 • Транспорт с комфортен лицензиран автобус
 • 3 нощувки със закуски в хотел NOVA PLAZA  5*
 • Посещение на църквата на 1-во число
 • Ползване на вътрешен басейн
 • Посещение на Мол Форум Истанбул
 • Пътни такси, паркинг
 • Медицинска застраховка с асистънс 10 000 евро
 • Прeдставител на Джиджи  Холидейз
 • Новогодишна гала-вечеря  в  рестората на хотела с  програма и неограничено количество напитки
Цената не включва допълнителни екскурзии по желание:
 • WATER GARDEN ISTANBUL и танцуващите фонтани в Азия: 25 евро
 • Романтично пътуване из Босфора: 20 евро / трансфер + билет за кораба + местен гид с беседа/.
 • Посещение на съвременния център Такси и улица Истиклял : 15 евро / трансфер + гид с беседа и посещение на катедралата Сан Антонио; не включва входна такса за музея на Мадам Тюсо /.
Mинимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 40 човека
Начин на плащане: депозит 150 лв.  при записване, доплащане – до 20 дни преди датата на отпътуванe
Необходими документи :  Международен паспорт или лична карта
 
       Агенцията си запазва правото да променя последователността на допълнителните екскурзии!