ПОЛША, СЛОВАКИЯ И УНГАРИЯ

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ

6 дни / 5 нощувки

ТРАНСПОРТ

Автобус

МАРШРУТ

Ниш - Белград – Будапеща - Братислава

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ

06.06.2023
Цена от 785 лв.
Дата Цена Запитване
06.06.2023 от 785 лв. Запитване
ПОЛША, СЛОВАКИЯ И УНГАРИЯ
КРАКОВ, ВАРШАВА, БРАТИСЛАВА И БУДАПЕЩА
6 дни / 5 нощувки   
06.06.202311.06.2023
 
1-ви ден  Петрич - Сандански – Благоевград - София - Братислава  
Отпътуване от Петрич в 4,00 ч; от Сандански в 4,30 ч.,от София в 06.30 ч. по маршрут  Калотина – Ниш - Белград – Будапеща - Братислава. Кратка обиколка на Братислава. Настаняване в хотел. Нощувка. 
2-ри ден  Братислава – Банска Бистрица - Краков  
Закуска. Отпътуване за Краков, един от най – забележителните и най – старо заселените градове в Полша. По пътя – кратък престой в Банска Бистрица. Градът, разположен в сърцето на Словакия е известен с атмосферата на историческите си сгради, както и с наклонената кула. Подължаваме към Краков, разположен на река Висла. Краков е един от най-известните полски градове, запазил атмосферата на величествените си времена, град, привличащ милиони хора от цял свят, град към който никой не остава равнодушен. Настаняване в хотел. Нощувка.    
3 Ден: Пешеходна и панорамна обиколка на Краков   
Закуска. Туристическа  програма в Краков – един от най-големите в средновековна Европа площади, където е концентриран живота на града. Там се намира най-голямата катедрала – Мариацката с характерните си несиметрични кули, криеща един от най-големите готически олтари от 15 век. На площада са още т.н. Сукенници, пазар-тържище, където се е развивала търговия още през 14 век. На горния етаж на тази ренесансова сграда се намира галерията на полската живопис. Още няколко катедрали, множество кафенета, една от най-известните кръчми в града „Под баранами” са на този забележителен площад. По една от главните улици „Гродзка”, разходката продължава към хълма Вавел – седалище на принцовете още от 10 век. До средата на 16 век от тук са управлявали владетелите на Полша. Освен ренесансовият замък, интересна за разглеждане е и готическата катедрала от 1364 год., където са саркофазите на кралете. Свободно време из Краков за опознаване на града. Нощувка.
4 Ден: Свободно време в Краков или целодневна екскурзия до Варшава  
Закуска. Отпътуване за Варшава. Пристигане около обяд. Туристическа програма с местен екскурзовод в Стария град, разположен на бреговете на река Висла: Средновековната порта; Готическата катедрала „ Свети Ян”Кралският замък от 16 век; Главният площад със статуята на русалката - символ на града; Колоната на Зигмент - кралят, обявил Варшава за столица на Полша. Свободно време в центъра на града или туристическа програма по желание – посещение на двореца „ Виланов” - един от най-красивите архитектурни паметници във Варшава, познат, като „малкия Версай“ и бивша резиденция на Ян III Собиески. Бароковият палат се отличава с оригиналната си архитектура, съчетание между европейското изкуство и старата полска строителна традиция и красива френска градина. Връщане в Краков. Нощувка. 
5 Ден: Краков – Будапеща 
Закуска. Отпътуване за Будапеща. Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод на български език: Парламентът - една от най-големите парламентарни сгради в света с красива архитектура и изящна фасада, за построяването на която са използвани  половин милион скъпоценни камъни и 40 кг злато; крепостният хълм "Будавар" с Рибарските кули, от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща; катедралата „ Св. Матяш”, носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитадела - издигната от Хабсбургите, за да защитава "перлата на Дунава" от нападения; Площадът на героите - огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгария. Свободно време по търговската улица „Ваци„. Нощувка.
6-ти ден   Будапеща – София – Сандански    
Закуска. Отпътуване за България и пристигане вечерта.
 
Цена: 785 лв. на човек в двойна стая при ранни записвания до 28 февруари с депозит 150 лв.
Доплащане за единична стая + 380 лв.
За деца настанени с двама възрастни в стая: 655 лв.
 
Цената включва:
 • Транспорт с комфортен  автобус
 • 5 нощувки със закуски в хотели 3 * / 1 нощувка в Братислава ;3 нощувки в Краков и 1 нощувка в Будапеща /
 • Панорамна обиколка с местен екскурзовод на български език в Будапеща
 • Пешеходна обиколка на Банска Бистрица
 • Панорамна и пешеходна обиколка на Краков  
 • Панорамна и пешеходна обиколка в Будапеща
 • Застраховка ”Медицински разходи и злополука в чужбина”
 • Паркинги и пътни такси
 • Екскурзоводско обслужване и водач от фирмата
 
Цената не включва:
 • входните такси за посещаваните обекти  /по желание/;
 • Кораб по река Дунав – 25 евро;
 • Целодневна екскурзия до Варшава - 49 евро;
 • градски такси за хотелите – 10 евро /задължителни/!
 
Забележка: Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти!
Пакетната цена е валидна за група от минимум 40 туриста!