ПРЕДКОЛЕДЕН ЗАГРЕБ И ВАРАЖДИН – БАРОКОВОТО БИЖУ НА ХЪРВАТИЯ

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ

4 дни / 3 нощувки

ТРАНСПОРТ

Автобус

МАРШРУТ

Петрич – Сандански-Благоевград-София – Загреб - Сандански- Петрич

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ

09.12.2021
Цена от 380 лв.
Дата Цена Запитване
09.12.2021 от 380 лв. Запитване
ПРЕДКОЛЕДЕН ЗАГРЕД И ВАРАЖДИН – БАРОКОВОТО БИЖУ НА ХЪРВАТИЯ
4 дни / 3 нощувки 09.12.2021- 12.12.2021
Програма :
Първи ден / 09.12.2021 / Петрич – Сандански-Благоевград-София – Загреб 
Отпътуване в 5.00 ч. от Петрич; от Сандански в 5,30 ч.; от Благоевград в 6,30 ч.; от София в 7,30 ч . Транзитно пътуване по маршрут: Белград – Загреб. Пристигане в Загреб  и посещение на Коледния базар в центъра на града. Настаняване в хотел в района на Загреб. Нощувка.

Втори ден / 10.12.2021/ Туристическа програма в Загреб и посещение на Коледния базар 
Закуска. Туристическа програма в Загреб - столица на Република Хърватия. Разположен е на южните склонове на планината Медведица, по бреговете на река Сава. Загреб е един от европейските  граде с многобройните си исторически паметници и средновековна архитектура, коята привлича туристи от цял свят. Пешеходната обиколка на исторически забележителности на Загреб, като ще се потопим в атмосферата на малките улички и централния площад на града. Ще имаме възможност да разгледаме двата исторически града – Каптол и Грацец.  Заради историческите си паметници, Горни Град има приказна историческа стойност и буквално е туристически рай. Долни град от друга страна, съдържа предимно магазини, кафенета, музеи и паркове. Панорамна обиколка с автобус след което ще направим пешеходен тур с разглеждане на площад “Бан Йосип Йелачич”, Катедралата – впечатляващ пример за неоготическо изкуство, площад Каптол, улица Илица, Горни Град. Свободно време за потапяне в празничната коледна атмосфера на града. Звуците на коледните звънчета, аромата на меденки, варено вино, различни форми и цветове..... достатъчно е просто да се насладите на атмосферата! Забавления с клоуни, уникални събития, приятни изненади и музикални програми, истинска празнична атмосфера ви очакват по улиците на столицата. Не чакайте Дядо Коледа близо до камината, намерете го в Загреб.
Връщане в хотела. Нощувка.
 
Трети ден / 11.12.2021/ Свободно време в Загреб или Посещение на Вараждин- бароковото бижу на Хърватия   
Закуска. Туристическа обиколка на Вараждин, често наричан „бароковата столица на Хърватия” . Града притежава особена, незабравима атмосфера, като историческият център на Вараждин е признат за един от най-красивите и добре запазени градове в стил барок в Юго-източна Европа. Централният градски площад на името на Крал Томислав е заобиколен от дворци с красиви тераси. Особено се откроява Кметството от XVI в. с висока часовникова кула. Продължаваме към Катедралата Възнесение на Дева Мария, оранжевия дворец Шермага, където днес се помещава градската Художествена галерия с експозиции на стари и съвременни майстори. Стигаме до Замъка (наричан „стари град”), който през XVI в. е играл важна роля за отбраната срещу турските нашественици. Следват църквата Св. Троица на ордена на Капуцините, църквата Св. Николай, храм Св. Йоан Кръстител и др. Свободно време или по желание екскурзия до Тракошчан, един от най-забележителните замъци в Хърватия. Построен през XIII в., замъка се извисява на върха на хълм и е заобиколен от величествена природа. През вековете Тракошчан е бил пристрояван много пъти, като са добавяни много нови етажи и допълнителни кули. Прекрасно запазен, от 1953 г. е превърнат в музей, в който са изложени ценни образци на барокови мебели и предмети. Връщане в хотела. Нощувка.
 
Четвърти ден / 12.12.2021/ Загреб- София-Благоевград-Сандански-Петрич
Закуска.Отпътуване за България и пристигане вечерта.
 
Цена: 380 лв.
Цената включва:
  • Транспорт с автобус
  • 3 нощувки в района на Загреб
  • Пешеходна туристическа програма в Загреб  
  • Трансфер до Коледния базар
  • Пътни и магистрални такси
  • Медицинска застраховка
  • Екскурзоводско обслужване 
Целодневна екскурзия до Вараждин – 25 евро на човек!