ПРЕДКОЛЕДЕН КУПОН в БЕЛГРАД, НОВИ САД,СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ И НИШ

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ

3 дни / 2 нощувки

ТРАНСПОРТ

Автобус

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ

02.12.2022
Цена от 285 лв.
Дата Цена Запитване
02.12.2022 от 285 лв. Запитване
ПРЕДКОЛЕДЕН КУПОН  в  БЕЛГРАД, НОВИ САД,СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ И НИШ
3 дни / 2 нощувки 02.12.2022- 04.12.2022
 
Програма :
Първи ден : петък  ПЕТРИЧ – САНДАНСКИ – БЛАГОЕВГРАД – СОФИЯ - БЕЛГРАД
Отпътуване в 05.00 ч. от Петрич, от Сандански в 5,30 ч.; от Благоевград в 6,30 ч.  по маршрут : Калотина и Ниш за Белград. Пристигане в Белград - Туристическа програма в Белград с местен екскурзовод на български език: катедрала Св. Сава – най-големия православен храм на Балканите, издигнат в чест на Свети Сава - основоположник на сръбската православна патриаршия, повлияна в архитектурен план от църквата Св. София в Истанбул; Площад Теразие – сърцето на Белград; Скупщината, където се помещава сръбския парламент; улица “Крал Милан”. Обиколката продължава към дипламатическият квартал Дедине. Пешеходна разходка из забележителностите на града от Площада на републиката до крепостта Калемегдан. Тя се издига на най-високото място, на носа образуван при вливането на Сава в Дунав. Подходите към Калемегдан и вътрешните дворове са превърнати в парк, украсен със скулптури. На една площадка, от която се открива панорама към Дунава, е издигната каменната колона на победата през 1928 г. Тя е увенчана с бронзова фигура на мъж, който държи в едната си ръка меч, а в другата — гълъб, символ на победата и мира. Настаняване в хотел, категория CENTRAL POINT HOTEL 4* в центъра на Белград. Свободно време за разходка. Нощувка.
 
Втори ден: събота БЕЛГРАД – НОВИ САД – СРЕМСКИ  КАРЛОВЦИ
Закуска. Свободно време в града или по желание екскурзия до Нови Сад – втори по големина град в Сърбия и столицата на областта Войводина /95 км./. Често наричат Нови Сад „градът на падащите мостове”, защото за последните 100 години мостовете над Дунав са разрушавани 11 пъти; за последен път през 1999 г. при бомбардировките на НАТО. Негова най-голяма забележителност е крепостта Петроварадин, дала убежище на десетки малки ателиета и художествени студия, Катедралата и Синагогата, площадът с Кметството, малките улички на Стария град. Отпътуване за Сремски Карловци – кратка туристически програма и посещение на винарна. Ще имаме възможност за дегустация и ще научим технологията на сръбските вина. Връщане в Белград. Свободно време с възможност за разходка в централната част на града.По желание – вечеря в типична сръбска кафана с музика. Нощувка.
 
Трети ден: неделя БЕЛГРАД –  НИШ – София – Благоевград – Сандански- Петрич
Закуска.Освобождаване на хотела и отпътуване за България . По пътя кратка пешеходна разходка в центъра на Ниш: дворецът "Бановина" - днес седалище на Нишкия университет ;Площадът на Освобождението; сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка; Крепостта. Свободен време за разходка. Пристигане в България  вечерта.
 
Цена : 285 лв при ранни записвания до 15 октомври
Цената включва : Транспорт с луксозен автобус ; 2 нощувки със закуски в хотел CENTRAL POINT HOTEL 4* в ЦЕНТЪРА НА БЕЛГРАД;Виж хотела: www.centralpointhotel.com;  Фитнес и сауна ; Туристическа програма на основните забележителности в Белград с местен екскурзовод ; Панорамна и пешеходна обиколка; медицинска застраховка с асистанс; екскурзоводско обслужване по маршрута от представител на тур.агенция; пътни такси и паркинги; туристическа програма в Ниш.
Цената не включва / по желание/ : Полудневна екскурзия до град Нови Сад с местен екскурзовод -25 евро при минимум 20 души ; Вечеря в типична сръбска кафана с музика - 35 евро; градска такса - 5 евро!