ПРЕДКОЛЕДНО ОЧАРОВАНИЕ В МИЛАНО – МЕКАТА НА МОДАТА , ЛЮБЛЯНА И ЗАГРЕБ

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ

5 дни / 4 нощувки

ТРАНСПОРТ

Автобус

МАРШРУТ

Маршрут : Петрич – Сандански - София –Любляна – Милано– Лугано - Загреб- София – Сандански – Петрич

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ

07.12.2022
Цена от 590 лв.
Дата Цена Запитване
07.12.2022 от 590 лв. Запитване
ПРЕДКОЛЕДНО ОЧАРОВАНИЕ В  МИЛАНО – МЕКАТА НА МОДАТА , ЛЮБЛЯНА И ЗАГРЕБ  
07.12.2022 – 11.12.2022  5 дни / 4 нощувки      
Маршрут : Петрич – Сандански - София –Любляна – Милано– Лугано - Загреб- София – Сандански – Петрич  
1 ден: Петрич – Сандански - София – Любляна 
Отпътуване от Петрич в 4,30 ч.; от Сандански в 5,00 ч.; от Благоевград в 6,30 ч ; от  София в 7.30 часа.Транзитно преминаване през Сърбия и Хърватска. Пристигане в Словения и настаняване в района на Любляна. Нощувка.
 
2 ден: Любляна – Милано  
Закуска.Пешеходна разходка в словенската столица – Драконовият мост, Люблянският замък, Тройният мост и площад „Прешернов“, Катедралата „Св. Николай“. Ще се потопим в магията на коледните базари , ще можем да се насладим и опитаме от коледните деликатеси и горещия словенски шоколад. Отпътуване за Милано. Пристигане късния следобяд в столицата на модата.  . Разглеждане на Милано - индустриалната и модна столица на Италия. Туристическа програма в града –  Площада и Катедралата Дуомо, една от най - забележителните в  Европа,  характерна  със  своята „пламтяща готика„;  Покрития пасаж Виктор Емануел II,  Паметника на Леонардо да Винчи, оперта „ Ла Скала „ / отвън /, средновековната крепост Сфорца. Свободно време из невероятните улици, изпълнени с тържествени коледни светлини. Ще се потопим в коледната атмосфера на този уникален град. Украсени са всички сгради, дървета и дори трамваите.Най-впечатляващи са светлините на Piazza Duomo, ослепителния купол на GalleriaVittorio Emanuele II и величественият Castello Sforzesko. Можете да съпреживеете блясъка на града и от върха на кулата Torre Branca. Настаняване в хотел в района на Милано. Нощувка.
 
3 ден: Екскурзия до Лугано / Швейцария / – Милано   
Закуска. По желание – Екскурзия до невероятният град ЛУГАНО / Швейцария/ . Пристигане в Лугано – най-южния град на Швейцария/кантон Тичино, живописно  разположен на брега на езерото Лугано и празнично украсен.  Ще започне нашата разходка от  Ренесансовата вила CIANI и нейната градина със средиземноморски видове, чиито алеи ще ни отведат към „Вратата на езерото Лугано“ . Продължаваме по крайбрежната алея, известена с красивите си италиански дворци, фонтани и емблематичните червени пейки, на които присядайки да се насладим на пейзажа към езерото. След това ни очаква празнично украсената търговска улица „Nassa”, която ще ни предложи лукса на световните марки и богат избор от швейцарски шоколади в специални серии за Коледа. Накрая ще завършим на коледния базар на пиаца делла Риформа, където се издига ренесансовата сграда на кметството, катедралата „Сан Лоренцо“ и продължава през вечно зеления парк и крайбрежната алея, известена с красивите си италиански дворци. Свободно време. Връщане в Милано.Посещение на коледния базар в центъра, отрупан с коледни подаръци. Ще се подкрепим с топъл шоколад или чаша топло вино и ще продължим по модните улици в района на ул. Монтенаполеоне, “Меката на модата„ в Милано. Връщане в хотела.Нощувка.
 
4 ден: Милано –  Загреб
Закуска.Отпътуване за хърватската столица.Пристигане в Загреб  и туристическа програма  - столица на Република Хърватия. Разположен е на южните склонове на планината Медведица, по бреговете на река Сава. Загреб е един от европейските  граде с многобройните си исторически паметници и средновековна архитектура, коята привлича туристи от цял свят. Пешеходната обиколка на исторически забележителности на Загреб, като ще се потопим в атмосферата на малките улички и централния площад на града. Ще имаме възможност да разгледаме двата исторически града – Каптол и Грацец.  Заради историческите си паметници, Горни Град има приказна историческа стойност и буквално е туристически рай. Долни град от друга страна, съдържа предимно магазини, кафенета, музеи и паркове. Панорамна обиколка с автобус след което ще направим пешеходен тур с разглеждане на площад “Бан Йосип Йелачич”, Катедралата – впечатляващ пример за неоготическо изкуство, площад Каптол, улица Илица, Горни Град. Свободно време за коледния базар и потапяне в празничната коледна атмосфера на града. Звуците на коледните звънчета, аромата на меденки, варено вино, различни форми и цветове..... достатъчно е просто да се насладите на атмосферата! Забавления с клоуни, уникални събития, приятни изненади и музикални програми, истинска празнична атмосфера ви очакват по улиците на столицата. Не чакайте Дядо Коледа близо до камината, намерете го в Загреб. Настаняване в хотела. Нощувка.
5 ден: Загреб- София – Благоевград -Сандански - Петрич  
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
 
Цена: 590 лева при ранни записвания до 10 октомври !Доплащане за единична стая: 240 лева
 
Цената включва:
*Транспорт с автобус
*1 нощувки със закуски в хотел *** в Словения
*2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Милано/Бергамо
*1 нощувки със закуски в хотел *** в района Загреб
*Туристически обиколки в Любляна, Милано и Загреб
* Посещение на коледните базари 
*Медицинска застраховка 2000 евро
*Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
Пакетната цена нe включва:
* Екскурзия до Лугано / Швейцария/ : 39 евро за възрастен;* Градски такси за хотелите  : 10 евро
 / за целия престой / ;
*NB! Поради постоянно увеличаващите се цени на горивата е възможно да бъде начислена горивна такса по тази програма. Тя ще бъде обявена до 20 дни преди началото на пътуването и ще се заплаща при доплащането.
 
Допълнителна информация:
*Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата
*Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата и ТО не носи отговорност при евентуалната им промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси за туристическите обекти към момента на пътуването.
*Туроператорът не носи отговорност, в случай че обектите не работят, поради климатични или други, независещи от него обстоятелства.
*Медицински изисквания: изясняват се 10 дни преди отпътуване, в зависимост от здравната обстановка в България и държавата на пристигане