Септемврийски Празници НА О.ТАСОС – ОСТРОВЪТ НА СИРЕНИТЕ 4 дни - 3 нощувки в хотел Aloe 3***

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ

4 дни / 3 нощувки

ТРАНСПОРТ

Автобус

МАРШРУТ

4 дни - 3 нощувки в хотел Aloe 3*** Хотелът се намира на минути пеша от един от най-хубавите плажове на острова, известен със своите кристално чисти води, широка плажна ивица и фин пясък. Skala Potamias – селище с многобройни ресторанти и заведения

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ

Цена от 255 лв.
Дата Цена Запитване
Програма
Септемврийски Празници НА О.ТАСОС – ОСТРОВЪТ НА СИРЕНИТЕ 
4 дни - 3 нощувки
                   в хотел Aloe 3***                       
Период на пътуването: 19.09 - 22.09.2021
Цена: 255.00 лева на човек
 
 

1 ДЕН  Тръгване от София паркинга пред стадион Васил Левски 07:00 посока Гърция. Отпътуване за Керамоти. Пътуване с ферибот до един от най-красивите егейски острови - Тасос. Настаняване в хотела. Свободно време за плаж. Нощувка. 

2 ДЕН - Закуска. Свободно време за плаж или по желание: Полудневна панорамна обиколка на Зеления остров. Отправяме се с автобуса по панорамния път на острова, който ще ни разкрие множество красиви пейзажи, тюркоазени плажове и незабравима гледка към Егейско море. Фотопауза за снимки. По време на обиколката ще посетим фабриката за злато Iris Gold, манастира Св. Архангел Михаил, фабриката за Зехтин в селището Панагия, където ще ни разкажат подробно как се произвежда първокачествен студенопресован зехтин. След това се отправяме към столицата на острова Лименас, където ще си направим пешеходна разходка. Свободно време за обяд или кафе. Връщане в хотела. Свободно време на плаж. Нощувка.

3 ДЕН - Закуска. Свободно време или по желание круиз около бреговете на остров Тасос. Продължителносτ 7 часа. По време обиколката ще посетим най-емблематичните за острова плажове и ще имате възможност да плувате в кристално чисто море - правят се спирки за къпане включващи неповторимия плаж Marble beach ( мраморен плаж ). Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

4 ДЕН - Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване от остров Тасос с ферибот посока Кавала. Пристигане в Кавала, където ще направим пешеходна разходка в стария град - Панагия и ще посетим църквата "Св. Богородица", родната къща на Мохамед Али, който провежда значими реформи в Османската империя през 19 век; Акведуктът - построен по заповед на Сюлейман Великолепни през 1550 г.; Крепостта от 16 век, построена от турците на хълма Панагия и станала символ на града. Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в Сандански и София вечерта. 
 

Дата/Цена Възрастен,
настанен в двойна/тройна стая
19.09.2021
255 лева със закуска
 
 
Други
МИНИМАЛЕН  БРОЙ  ТУРИСТИ:
40 човека
 
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ  ПРИ НЕДОСТИГ  НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
7 дни преди датата  на отпътуване.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден документ за самоличност – лична карта  или задграничен паспорт. За деца
под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни  детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ - оригинал + копие.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден документ за самоличност – лична карта
  или задграничен паспорт. За деца
под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни  детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ- оригинал + копие.
 
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
Депозит
  30%  от пакетната цена и  доплащане 20 дни преди датата  на  отпътуване.
Потребителят декларира, че му е представен сертификат за сключена от Туроператора застраховка по чл.97 от ЗТ, „Дженерали Застраховане“ АД гр. София  бул. „Княз Дондуков“  No 68, с номер 1329210051000003/2021г. с валидност от 00:00ч. на от 06.05.2020г. до 24:00ч. на 05.05.2022г.
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 2.8% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване. Застраховката се заявява в деня на сключване на договора за организирано пътуване.
Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна! 
 
ЗАБЕЛЕЖКА: 
Туроператорът  си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им. 
Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите!Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите!

Полезна Информация :
Тасос е гръцки остров в северната част на Егейско море, близо до брега на Източна Македония и Западна Тракия при устието на река Места. Главен и най-голям град е Тасос, често наричан и Лименас. Второто по големина селище е Лименария. Остров Тасос е разположен в северната част на Егейско море, на около 7 километра от континента. Той е най-северният остров на Тракийския залив, на малко разстояние от залива Керамоти. Наблюдаван от далече наподобява висока, потънала в морето планина. Най-високата му точка е връх Ипсари с 1203 м надморска височина. Високите част на острова са покрити с гори от средиземноморски бор, а по-ниско по склоновете и в подножието — от кипарис, чинар, ела, див кестен, паламудов дъб и вечнозелени храсти. Тесните крайбрежни низини са заети от маслинови градини, а по бреговете растат смокини, нарове, праскови. Обиколката на острова е около 100 км. Легендата свързва името на острова с красивата Европа, отвлечена от Зевс и внука на цар Агинор, младия Тасос, който наред със синовете на Агинор бил изпратен да намери Европа, но след дългото търсене попаднал на изумрудения остров, с богата растителност, прекрасен климат и златни мини. Друго предание посочва Тасос като острова, на който живеели сирените, опитали се да отклонят Одисей от пътя му.

·         Транспорт с луксозен автобус 
·         Три нощувки със закуски блок маса в хотела.
·         Водач от агенцията по време на целия престой;
·         Посещение на град Кавала;
·         Медицинска Застраховка за лица до 64.99 години с покритие 2000 евро.
·         Фериботни билети и пристанищни такси
 

 

  • Панорамна обиколка на остров Тасос втори ден – 15 евро на човек, 10 евро за дете до 11.99 години (доплаща се по желание);      
  • Лични разходи
  • Медицинска Застраховка за лица от 64.99 до 79 години – 6 лева ( доплаща се задължително)
  • Доплащане за самостоятелна стая 120 лева
  • Доплащане за три вечери в хотела – 60 лева на човек, заявява се предварително при сключването на договора. Включва салата на блок маса, супа, основно ястие и десерт.
  • Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4 и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се индивидуално на рецепцията на всеки хотел!).
  • Целодневен круиз около бреговете на остров Тасос с включен трансфер до пристанището и обратно - 25 евро на човек и 15 евро за дете до 11.99 години. Екскурзията се осъществява при подходящо време.