ФЕСТИВАЛА НА ЛАЛЕТО в ИСТАНБУЛ и ЦЪРКВАТА НА ПЪРВО ЧИСЛО

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ

4 дни / 3 нощувки

ТРАНСПОРТ

Автобус

МАРШРУТ

Петрич – Сандански – София - Истанбул

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ

01.04.2021, 08.04.2021, 15.04.2021, 22.04.2021
Цена от 219 лв.
Дата Цена Запитване
01.04.2021 от 219 лв. Запитване
08.04.2021 от 219 лв. Запитване
15.04.2021 от 219 лв. Запитване
22.04.2021 от 219 лв. Запитване
1-ви ден /четвъртък/ Петрич Сандански – София - Истанбул
Отпътуване от Петрич в 4.00 ч. ;от Сандански в 4.30 ч; от София в 6,30ч. по маршрут: Свиленград- Одрин -Истанбул. Пристигане след обяд в Истанбул и посещение на Църквата на първо число”, както я наричат повечето хора или църквата с ключетата. Хиляди хора я посещават на всяко първо число от месеца. Настаняване в хотела в близост до историческия център на града. Свободно време по интереси / шопинг на закрития пазар Капалъ чарши; Египетския пазар/ Нощувка.
 
2-ри ден /петък/ Закуска. Посещение на парка ЕМИРГАН (парка на лалетата) - едно от най-красивите места в Истанбул, особено през април – сезонът на лалетата- един от символите на Турция. В парка са оформени красиви градини, цели килими, изтъкани от разноцветни лалета и алеи за разходкаСвободен време или
- романтично пътуване по БОСФОРА с кораб и беседа на бълг.език. Разглеждат се Европейския и Азиатския бряг на Босфора.  Ще имате възможността да снимате великолепния дворец Долма Бахче сарай,  замъка Йълдъз, двореца Чифте сарай -2 двореца близнаци, построени за двете дъщери на султана, както и лятната резиденция Бейлярбей, и така до крепостта Румели Хисар. След това кораба се отправя към Азиатският бряг. По бреговете на Босфора ще видите великолепни вили, дворци, крепости, „Кулата на девойката”; вилите, в които са заснети повечето турски сериали.
- По желание посещение и разглеждане  с местен гид на български език богатствата на Двореца ДолмаБахче Сарай / най- красивия дворец в Истанбул, построен в стил Барок и Рококо.
- За желаещите посещение на небостъргача Сапфир /най-високата сграда в Европа/ -  блясъка и другото лице на Истанбул. Уникално приключение с 4D филм на всички забележителности на мегаполиса на последния етаж, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул/. Възможност за Вечеря на кораб-ресторант по Босфора с атракционна шоу- програма (трансфер от хотела, традиционни турски мезета, сезонна салата, риба на скара или пилешка пържола, десерт, неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки, турско кафе).Нощувка.
 
3-ти ден /събота/ Закуска. Свободен ден или
- Възможност за посещение на съвременния център Таксим и търговската улица Истиклял. Ще имаме възможност да поосетим музея на восъчните фигури Мадам Тюсо и катедралата Сан Антонио.Свободно време по търговската улица.
- Възможност за НОЩЕН ИСТАНБУЛ с танцуващите фонтани в Азия: автобусна екскурзия из ослепително красиво осветените небостъргачи и мостове над Босфора; Златния рог. Продължаваме към Азия по един от мостовите над Босфора за ПЕЕЩИТЕ ФОНТАНИ - WATER GARDEN ISTANBUL– най- големият развлекателен център в ЕВРОПА. Изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни и музикални шоута; игра с огън; ресторанти и кафенета. Възможност за вечеря - Опитайте турския Искендер /прясно изпечен хляб на хапки, покрито с телешко месо, автентично приготвено/. Връщане в хотела. Нощувка.
 
4-ти ден /неделя/ Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България през Одрин. Кратък престой в града. Отпътуване за България. Вечерта пристигане в Сандански и Петрич.
 
Пакетната цена включва:
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* център Истанбул;
 • Транспорт с комфортен автобус
 • Пътни и гранични такси, паркинги;
 • Медицинска застраховка с асистънс;
 • Eкскурзоводско обслужване по маршрута и водач от тур. агенция;
 • Кратка туристическа програма в Одрин;
 Цената не включва /по желание:
 • Поосещение на парка Емирган- 5 евро;
 • Посещение на двореца Домлабахче сарай 25 евро /трансфер ,входна такса + местен екскурзовод/;
 • Посещение на съвременния център Таксим с търговската улица Истиклял, музея на восъчните фигури Мадам Тюсо и катедралата Сан Антонио - 17 евро. /трансфер ,входна такса за музея +  екскурзовод/;
 • Посещение на небостъргача Сапфир ~22 евро с вх такса;
 • Круиз с кораб по Босфора 18 евро;
 • Нощен Истанбул в континента Азия до чудото на ПЕЕЩИТЕ ФОНТАНИ- WATER GARDEN ISTANBUL 17 евро
Необходими документи – валиден международен паспорт.
ТА си запазва правото за промени в последователността на програмата!