ПОЧИВКА В ТУРЦИЯ КУРОРТА АЙВАЛЪК

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ

7 дни / 6 нощувки

ТРАНСПОРТ

Автобус

МАРШРУТ

Айвалък, Турция

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ

27.08.2022
Цена от 845 лв.
Резервирай

ПОЧИВКА В ТУРЦИЯ  КУРОРТА АЙВАЛЪК
 
27.08.2022 - 03.09.2022   7 дни /6 нощувки на база ол инклузив
 
 ХОТЕЛ MUSHO 4* e на брега на морето, построен 2017 г ; собствен, пясъчен. На басейна и плажа чадъри и пезлонги - безплатно, 2 открити басейна ; водна пързалка.; ресторант с капацитет 600 места, бар на басейна, лоби бар, снек бар, външен басейн с детска секция, вътрешен басейн.

1-ви ден
Отпътуване в 05:00 ч. от Петрич , в 05:30 ч. от Сандански. Прекосяване на Дарданелите с ферибот.
Вечерта пристигане в курортното селище Сарамсаклъ /един от най-спокойните курорти на Егейското крайбрежие. Настаняване в хотел Musho 4 * на брега на морето. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка

2-ри до 6-ти ден
Изхранване на съответната база: All inclusive.
Свободно време за плаж и допълнителни мероприятия по желание.

7-ми ден Закуска.
Освобождаване на хотела и отпътуване за България. Финален шопинг в турски free shop.Пристигане в Сандански и Петрич вечерта.
  
Цена: 845  лв.
Цена за деца до 5.99  год.: 390 лв.
Цена за деца от 6.00 до 12 год.:  665 лв.
Пакетната цена включва:
  • Транспорт с комфортен автобус
  • 6 нощувки в новия хотел  MUSHO 4*  на база ол инклузив / закуска, обяд, вечеря; междинни хранения и напитки  Виж www.otelmusho.com/
  • Безплатни чадъри и шезлонги на плажа и на басейна
  • Медицинска застраховка с асистънс
  • Такса за ферибота за протока Дарданели;
  • гранични и магистрални такси
  • представител от агенцията
 
Пакетната цена не включва:
  • Допълнителни екскурзии/ по желание/
Информация за варианти на допълнителни екскурзии 

ТРОЯ
Троя е основана през 300г. пр. Хр. и е разрушавана и възстановявана много пъти. Градът отстои на около 140 км от Айвалък. Това място е открито за първи път през 1870 г от немския археолог Шлиман. Той използва произведението "Илиада" за инструкции. Дървеният кон, който познавате от епическата история и който в момента е тук е само макет напомнящ за трагичните събития. Войната описана в Омировата творба е първата война между Изтока и Запада и една от главните причини Троя да стане известна.


ЛЕСБОС
 Лесбос е третият по големина гръцки остров  с 320 km брегова ивица. Острова е родно място на древногръцката поетеса Сафо.  Пътуването до столицата на Лесбос - гр. Митилини е с ферибот и отнема 1ч. и 30 мин.Прочут е и с Узото с марка Митилини.


АЙВАЛЪК
Айвалък е град в Западна Турция. Разположен е на крайбрежието на Егейско море, срещу гръцкия остров Лесбос. 
Срещу бреговете на Айвалък са разположени 22 острова. Населени са само островите Кунда (днес полуостров) и Лале, които са свързени с континенталната част чрез автомобилен път. Островите очароват с девствена природа, прекрасни плажове и уединени заливи.
В Айвалък се намират и два от най-дългите пясъчни плажове в Турция - Саримсакли и Алтинова.
 
Друга забележителност е град Бергама, където се намират прочутите руини на Пергамон с храма на Асклепий.
Регионът е познат и заради производството на висококачествен зехтин.
 
Скалата "Дяволската маса" (Шейтан Софрасъ) - разположена на близък хълм до Айвалък, на нея има отбелязан отпечатък, наподобяващ следа от крак. Според местните предания стъпката е оставена от дявола, когато той се е приготвял да скочи върху близкия о.Лесбос. Оттук се открива великолепен изглед към заливчетата и островите долу.


о.Джунда е най-големият и важен от Айвалъшките острови. Той е свързан посредством мост с о.Лале, който от своя страна е свързан с Айвалък на сушата. На о.Джунда са разположени много църкви и манастири с релефи, описващи живота на Исус Христос). Островът е известен и със своите рибни ресторанти, които са наредени един до друг на крайбрежната алея.