ПОЧИВКА НА ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ В ХОТЕЛ ЛУНА 4*

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ

6 дни / 5 нощувки

ТРАНСПОРТ

Автобус

МАРШРУТ

Морски хотели, България

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ

02.08.2021, 17.08.2021
Цена от 499 лв.
Резервирай
ПОЧИВКА НА ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ  В ХОТЕЛ ЛУНА 4*
 с възможност за посещение на
НОС КАЛИАКРА, ДВОРЕЦА В БАЛЧИК И ДВОРЕЦА В ЕВКСИНОВГРАД  + МИДЕНАТА ФЕРМА
02.08.2021- 07.08.2021; 17.08.2021-23.08.2021,
6 ДНИ/ 5 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ И ВЕЧИРИ
                                                           ПРОГРАМА:
 Първи ден:Петрич-Сандански – Благоевград – София - Златни пясъци 
Отпътуване от Петрич в 4.00 ч. ; от Сандански в 4.30 ч. По пътя кратки почивки за почивка. Пристигане следобяд и настаняване в хотел Луна 4 * в Златни пясъци. Свободно време за плаж. Вечеря с включени алкохолни и безалкохолни напиткиНощувка.
 Втори ден: Свободно време за плаж.
Закуска. Свободно време по интереси или за плаж.Вечеря на блок маса с включени алкохолни и безалкохолни напиткиНощувка.
Трети ден : Свободно време или екскурзия до Мидена Ферма  и Нос Калиакра
Закуска.Свободно време за плаж или  полудневна екскурзия /по желание/.Посещение на Ферма за миди „Дълбока“ и археологически резерват „Калиакра“, намиращи се в една от най-чистите области на българското Черноморие в красивия Калиакренски залив, където се отглеждат екологично чисти черноморски миди, известни със своите вкусови качества и полезни съставки.Там се намира и емблематичния за това място - миден ресторант ''Дълбока'', предлагащ богато меню от пресни морски миди, добити от мидената ферма, както и разнообразие от ястия от морски дарове. Менюто включва и подбрани риби и рибни деликатеси, свежи салати, предястия, както и ястия от свинско и пилешко месо, създадени с неповторим вкус . След фермата се отправяме към нос Калиакра, обитаван от тракийци, по-късно и от гърци, а също така и османлии. С много легенди е известен Нос Калиакра , като ние ще Ви разкажем някой от тях. А от самата крепост е с гледка към красивото синьото море. Връщане в хотела и свободно време за плаж.Вечеря в ресторанта на хотела.Нощувка.
  Четвърти ден: Свободно време за плаж.
Закуска. Свободно време по интереси или за плаж.Вечеря на блок маса с включени алкохолни и безалкохолни напиткиНощувка.
Пети ден: Свободно време или полудневна екскурзия до двореца в  Евксиноград
Закуска.Свободно време за плаж или полудневна екскурзия /по желание/.Прочутият Евксиноград, известен с великолепните си градини, паметник на парковото изкуство от световна величина. Дворецът е недвижима културна ценност от национално значение.Целият "Евксиноград" се разпростира върху близо 900 декара земя, собственост на българската държава, и включва освен основната постройка на двореца, още оранжерии за редки растителни видове и живи цветя, френска градина и английски парк, винарска изба с новозасадени лозя, спортен комплекс, няколко ваканционни вили, бившата резиденция на държавния глава, хотелска и административна част с ресторант, както и няколко постройки, където в миналото са се помещавали царската прислуга и конюшнята.Заедно с местен екскурзовод, ще извървим стъпките на българските царе, и на височайшите особи, които са били техни гости.Ще се насладим на пъстроцветните килими от цветя застлали терасата с водно огледало на фона на „гостоприемната морска шир“, от където идва и днешното име на двореца. Ще видим и слънчевия часовник, подарък от английската кралица Виктория към Фердинанд I. Не на последно място ще разгледаме вътрешността на двореца, следваща най- изисканите и модерни за времето си архитектурни и екстериорни решения в Западна и Централна Европа.Първият етаж е зает от просторен хол, свързан с приемни зали, музикален салон, трапезария, кабинет и работни помещения. На втория етаж са разположени царските спални и стаите за гости.Обиколката трае 1 час и 30 минути, по време на които ще се потопим изцяло в разкоша на Царска България. Връщаме се в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 Шести ден : Златни пясъци - Балчик – София – Сандански- Петрич 
Закуска. Плаж до обяд . Отправяме се към Балчик за посещение на Двореца в Балчик, наричан още "Тихото гнездо" на красивата, но печална кралица - Мария Румънска. В архитектурата на двореца се преплитат старобългарски, готически, ориенталски, мавритански елементи. Мария се влюбва от пръв поглед в малкото късче земя, разположено на брега на Черно море, пленена от балчишките бели скали и морето, от вековните дървета, водопадите и ручеите. Дори старите воденици и многобройните каменни чешми омагьосали първата дама на Румъния и тя създала тук своята обител на тъгата и усамотението - Дворецът, който днес заедно с Ботаническата градина е едно от най-очарователните места на Северното Черноморие.Отпътуване за Сандански и пристигане вечерта. 
Цена: 499 лв. 
Дете до 12 год.настанено с двама възрастни – 150 лв.
Цената включва:
  • Транспорт с комфортен автобус ;
  • 5 нощувки със закуски и вечери с включени безалкохолни и алкохолни напитки  в хотел Луна в Златни пясъци;
  • Ползване на открит и закрит басейн с шезлонги и чадъри около басейните;
  • Представител от тур.агенция по време на пътуването;
  • Медицинска застраховка за целия период на пътуване;
 Цената НЕ включва: * възможност за доплащане на ол инклузив- 22 лв. на ден; Входна такса за двореца в Балчик – цена 8 лв. заплаща се на място;Полудневна екскурзия до Нос Калиакра - 15 лв.; Обяд в мидената ферма не е включена в цената;Полудневна екскурзия до президентската резиденция и царски дворец ''Евксиноград''- 25 лв. с включена входна такса
 
Агенцията си запазва правото да променя реда на програмата! Агенцията не носи отговорност при промяна на входните такси!