ПОЧИВКА НА КОРФУ – ОСТРОВЪТ НА НИМФИТЕ

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ

6 дни / 5 нощувки

ТРАНСПОРТ

Автобус

МАРШРУТ

остров Корфу, Гърция

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ

07.07.2021
Цена от 495 лв.
Резервирай
ПРОГРАМА
1 ден – Отпътуване от Петрич  в 5.30 ч.; от Сандански в 6.00 ч. по маршрут Кулата  –Солун – Йоанина - Игуменица . Пристигане в Игуменица, откъдето се качваме на ферибот за о- в Корфу  , като пътуваме около 1 ч 45 мин. Настаняване в хотел 3 *. Свободно време за плаж или по интереси. Вечеря на блок маса. Нощувка.
2 ден –  Закуска.Свободно време за плаж или по интереси.Вечеря в ресторанта на хотела.Нощувка.
3 ден –  Закуска.Свободно време за плаж или По желание - Обзорна екскурзия на град Корфу. Ще посетим полуостров Канони с емблематичната гледка към Мишият остров. Легендата разказва, че на този корабоподобен остров са останките на кораб, превърнат в камък от ядосания бог Посейдон, след като екипажът го предизвикал като върнал Одисей в Итака.  Ще продължим с пешеходна обиколка на старата градска част. Ще разгледаме старата крепост, свързана с венецианската окупация, аркадите Листон, Кметството; църквата "Св. Спиридон" – закрилник на града, спасявал го от чума, глад и турско нашествие.Следва двореца „ Ахилион” – лятната резиденция на Австрийската императрица Елисавета – Сиси и германския канцлер Вилхелм II. Ще се потопим в смесица от стилове характерни за всяка зала, ще се насладим на красивите статуи, картини и стенописи и ще се разходим из красивите дворцови градини. Само тук можете да видите на едно място стауите на всички музи. Времетраене на цялата обиколка около 4 часа. Свободно време за разходка и опознаване на столицата Керкера , изпъстрена с красиви магазинчета , тесни и очарователни улички . По желание – Екзотично пътешествие с корабчето « Калипсо стар « - специално конструирано корабче, чието прозрачно дъно ви позволява да изследвате и да се насладите на вълнуващия и завладяващ свят на морското дъно. С голямото си разнообразие и красота, подводния свят ще ви удиви. Като допълнение, двата морски тюлена – Симба и Анна ще ви изпълнят уникално подводно шоу. Връщане в хотела. Вечеря.Нощувка.
4 ден –  Закуска.Свободно време за плаж или по интереси.Вечеря в ресторанта на хотела.Нощувка.
5 ден – Закуска. По желание екскурзия до Палеокастрица - едно от най-красивите места на остров Корфу. Ще ви впечатлят няколко невероятни плажа с кристално чиста вода, сгушени по бреговата линия или разпръснати в маслинови, лимонени и кипарисови градини. Мнозина трърдят, че това е било мястото на двореца на крал Алкинос. На този бряг бродил Одисей, запленен от приказния остров. Пейзажът комбинира синьо-зелени води и живописни заливи и е само малка част от гледките, които ще ви завладеят. Посещава се Византийския манастир на Панагия – Богородица. Според легендата Богородица спасила светата обител и местните жителите от нашествието на пирати, като вкаменила кораба им. Посещение на фабриката за производство на кум куат . Възможност за посещение на сините пещери.Връщане в хотела.Вечеря.Нощувка.
6 ден – Закуска.Отпътуване за България по познатия вече маршрут.  Пристигане в Петрич  и Сандански.
.
 
Пакетната цена включва:
  • Транспорт  с комфортен автобус .
  • 5 нощувки на база закуска и вечеря
  • фериботни такси и билети;
  • гранични и магистрални такси
  • Екскурзоводско обслужване от край до край на програмата
  • Мед. застраховка с покритие 2 000 евро 
Пакетната цена не включва: допъл.екскурзии ; градски такси – 10 евро/ задължителни/
 
 
 
 
По време на Вашият престой Ви предлагаме:
 
Палеокастрица  Цена: 20 евро / по желание
Палеокастрица е едно от най-красивите места на остров Корфу. Ще ви впечатлят няколко невероятни плажа с кристално чиста вода, сгушени по бреговата линия или разпръснати в маслинови, лимонени и кипарисови градини. Мнозина трърдят, че това е било мястото на двореца на крал Алкинос. Пейзажа комбинира синьо-зелени води и живописни заливи и е само малка част от гледките, които ще ви завладеят. Тук можете да посетите Византийския манастир на Панагия. 
 
 Корабчето “Калипсо стар” 35 eвро
 “Калипсо стар” ви предлага екзотично едночасово пътуване със специално конструирано корабче, чието прозрачно дъно ви позволява да изследвате и да се насладите на вълнуващия и завладяващ свят на морското дъно. С голямото си разнообразие и красота, подводния свят ще ви удиви. Като допълнение, двата морски тюлена – Симба и Анна ще ви изпълнят уникално подводно шоу, по време на кратката ви почивка на остров Видо.
 
Обзорна обиколка на Корфу Цена: 20 евро / по желание
Обзорна екскурзия в Корфу и посещение на двореца Ахилион  (+ 5 евро на входен билет по желание)
 
Агенцията си запазва правото за промяна на дните на  допълнителните мероприятия!
 
Цената е валидна при група от мин 35 туриста.
Необходими документи: лична карта