Почивка на остров КОРФУ - Hotel MESSONGHI BEACH Resort 3*+ на Йонийско море

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ

6 дни / 5 нощувки

ТРАНСПОРТ

Автобус

МАРШРУТ

остров Корфу, Гърция

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ

14.07.2023
Цена от 995 лв.
Резервирай
Почивка на остров  КОРФУ - Hotel MESSONGHI BEACH
 Resort 3+* на Йонийско море
Дати на пътуване: 14.07.2023 – 19.07.2023;  
6 дни/ 5 нощувки на ол инклузив
 
 
1 ден: Петрич - Сандански– остров Корфу
Отпътуване от Петрич в 4,00 ч , от Сандански в 4,30 ч по маршрут:  Солун – Йоанина - Игуменица (580 км). Пътуване по основна магистрала Е 90 или както гърците я наричат „Егнатия одос”.
Пристигане на пристанището на  Игуменица. Пътуване с ферибот (приблизително 1.30 ч.) до остров Корфу – най-типичният и популярен остров от групата на седемте гръцки Йонийски острови в Йонийско море. Корфу е уникален с нетипичната си архитектура наследена от Венеция, Корфу е островът с най-големия площад на Балканите с игрище за крикет, завещан им от Англия, привлича с  приказно красиви местности обгърнати с мистичността на древните легенди.Настаняване в хотел "Messonghi Beach Holiday Resort – 3* + (Moraitika). Свободно време. Ползване на ол инклузива. Вечеря. Нощувка.
 
2 ден: Свободен ден за разходка или по интереси  
Закуска. Свободно време по интереси. Ползване на ол инклузив.Нощувка.
 
3 ден: Панорамна и пешеходна обиколка на остров Корфу – по желание
Закуска. По желание - Туристическа програма в главния град на острова - Корфу (Керкира) (по желание с допълнително заплащане). Програмата включва: посещение в двореца „Ахилион”, лятна резиденция на империатрица Елизабет – Сиси, построена през 1890г. в чест на Ахил – любимият герой на империатрицата. Пешеходна разходка в столицата и разглеждане на площад „Еспланада”- сърцето на града, галерията с арките „Листон”- едно от най-романтичните кътчета на града, копие на парижката улица „Риволи”, Старата крепост, свързана с венецианската окупация на острова, дворецът „Св.Георги и Михаил”, където днес се помещава музеят на азиатското изкуство, църквата „Св. Спиридон”, посветена на закрилника на града, спасявал го от чума, глад и турско нашествие. Свободно време за разходка и покупка на сувенири, а защо не и лакомства приготвени от кумкуат – дребен оранжев цитрус, символ на остров Корфу. В стария град на Керкира е пълно с „кумкуатаджийници“, в които може да се закупят разнообразни неща от кумкуат: от сладко, желе и бонбони до ликьор и ракия. Връщане в хотела за обяд. Свободно време за плаж.Вечеря.  Нощувка.
 
4 ден: Свободен ден за разходка или по интереси  
Закуска. Свободно време по интереси. Ползване на ол инклузив.Нощувка.
 
5 ден: остров Корфу  - Палеокастрица
Закуска. Свободно време или по желание :  екскурзия до Палеокастрица. Пътуването ни започва с  Палеокастрица, безспорно най-живописното крайбрежие на Корфу, напълно достойно за Джеймс Бонд и лентата „Само за твоите очи” - природна красота, която е от местата с отметка „задължително да се види”. В силно нарязаното крайбрежие на Палеокастрица са скътани повече от седем плажа, някои от тях достъпни само с лодка и куп пещери – две, от които особено популярни: ‘’Nausika cave’’ – пещерата на Нафсика (дъщерята на царя на Феаките, която открила и излекувала Одисей, бродещ край този приказен  бряг запленен от красотата му) и пещерата ‘’ Blue eye’’ – синьото око. До цялата тази неповторима красота можете да се докоснете (по желание и с доплащане) в едночасов круиз с корабче в залива на Палеокастрица. Ще посетим и манастира „Св. Богородица”, великолепен пример за гръцка религиозна архитектура с уникални икони, пресъздаващи библейски сцени, изрисувани във венециански стил. Според легендата Богородица спасила светата обител и местните жители от нашествието на пирати, като вкаменила кораба им.Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 
6 ден: остров Корфу - Игуменица - София
Закуска. Сутринта отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Пакетна цена: 995 лв при ранни записвания до 28 февруари

 
Пакетна цена: 995 лв при ранни записвания до 28 февруари   
             транспорт с лицензиран автобус 3*
  • фериботни такси и билети
  • 5 нощувки на база Аll inclusive в хотел "Messonghi Beach Holiday Resort 3*+, www.messonghibeach.gr
  • Пътни и магистрални такси
  • Медицинска застраховка с покритие 2000 евро 
  • екскурзовод/ водач от фирмата организатор
 
 
Обзорна екскурзия на град Корфу. - Първо ще посетим двореца „ Ахилион” – лятната резиденция на Австрийската императрица Сиси. Ще се потопим в смесица от стилове характерни за всяка зала, ще се насладим на красивите статуи, картини и стенописи и ще се разходим из красивите дворцови градини. След това ще отидем на полуостров Канони с  емблематичната гледка към Мишият остров. Ще продължим с пешеходна обиколка на старата градска част. Ще разгледаме старата и новата крепост, аркадите Листон, църквата "Св. Спиридон" и Кметството. Времетраене на цялата обиколка около 4 часа.
Цена: възрастен - 20 евро;
 
Екскурзия до Палеокастрица  - Екскурзия до Палеокастрица. Пътуването ни започва с  Палеокастрица, безспорно най-живописното крайбрежие на Корфу, напълно достойно за Джеймс Бонд и лентата „Само за твоите очи” - природна красота, която е от местата с отметка „задължително да се види”. В силно нарязаното крайбрежие на Палеокастрица са скътани повече от седем плажа, някои от тях достъпни само с лодка и куп пещери – две, от които особено популярни: ‘’Nausika cave’’ – пещерата на Нафсика (дъщерята на царя на Феаките, която открила и излекувала Одисей, бродещ край този приказен  бряг запленен от красотата му) и пещерата ‘’ Blue eye’’ – синьото око. До цялата тази неповторима красота можете да се докоснете (по желание и с доплащане) в едночасов круиз с корабче в залива на Палеокастрица. Ще посетим и манастира „Св. Богородица”, великолепен пример за гръцка религиозна архитектура с уникални икони, пресъздаващи библейски сцени, изрисувани във венециански стил. Според легендата Богородица спасила светата обител и местните жители от нашествието на пирати, като вкаменила кораба им.
Цена: 20 евро; дете до 12 г.-  8 евро
 
Цената не включва: Градска такси!