Автобусни

ФЛОРЕНЦИЯ, ПИЗА, СИЕНА, БОЛОНЯ, САН ДЖИМИНЯНО
Продължителност
5 дни / 4 нощувки

Транспорт
Автобус

Цена от 495 лв.
Програма
ФЛОРЕНЦИЯ, ПИЗА, СИЕНА, БОЛОНЯ, САН ДЖИМИНЯНО
5 дни / 4 нощувки със закуски
25.03.2020 – 29.03.2020 /без нощен преход/
13.05.2020 - 17.05.2020 /без нощен преход/
                                                       
1-ви ден          Сандански - София - Загреб 
Отпътуване от Сандански в 6,00 ч , от София в 8,00ч .Транзитно преминаване през Белград за Загреб. Вечерта пристигане в столицата на Хърватия. Кратка туристическа програма в града - Площад Бан Йосип Йелачич, Градец и църквата Св.Марко, Катедралата на Каптол.  Настаняване в хотел 3* в района на Загреб. Нощувка.
2-ри ден          Загреб - Болоня - Монтекатини 
Закуска. Отпътуване за Италия. Ще преминеме през областите Фриули Венеция Джулия, която крие в себе си много история, съкровища и уникална природа. Следва областта Венето, ще преминем край Венеция и Падуа.Нашата първа спирка ще бъде в областта Емиля - Романя. Това е регион с харизма, богат на красиви градове пълни с изкуство, живописни планински пейзажи, термални извори. Посещение на Болоня столицата: двете средновековни наклонени кули, площад “Маджоре” с църквата „Св.Петроний” – светец покровител на града и площад „Нетуно” с прочутия фонтан на Нептун. Разглеждане на Университета (най-стария съществуващ в Европа) и по желание Националната художествена галерия. Свободно време. Продължаване за област Тоскана. Нощувка в Монеткатини Терме на 70 км от Флоренция.
3-ти ден           Пиза – Сиена - Сан Джиминяно - Монтекатини 
Закуска. Закуска. Отпътуване за някогашната морска република, съперничила с Генуа и Венеция - Пиза. Разглеждане на Площада на чудесата с прочутата наклонена кула, Катедралата и Баптистерията. Свободно време изкачване на кулата и разходка в Стария град Продължаваме към сърцето на Тоскана със зелените хълмове и островърхите кипариси, със средновековните замъци и тосканските вили. Разглеждане на Сиена – разходка из средновековния град: площад „Кампо”, Градския дворец, Камбанарията, Катедралата- шедьовър на Джовани Пизано, която се явява една от най-красивите готически сгради в Италия, заедно с музея на съкровищата към нея. Следва посещение на един от най-живописните селища на област Тоскана – Сан Джиминяно често е наричано „Средновековен Манхатън“, заради множеството стари каменни кули, които се извисяват в небето над него. Пешеходна разходка по живописните малки улички в сърцето на града. Разглеждане на средновековните кули, Катедралния площад, църквите „Св. Франциск” и „Св. Августин”. Връщане в Монтекатини Терме. Сред многобройните спа- курорти в Тоскана, Италия, градчето Montecatini Terme е най-интересно с многобройни плувни и минерални басейни, красиво оформени градини и оригинална архитектурата на неговите бани. Нощувка .
4-ти ден           Монтекатини – Флоренция – Словения
Закуска. Отпътуване за Флоренция - люлката на Ренесанса. Пешеходна обиколка /~2 ч./ с местен екскурзовод на бълг. език в историческия център (UNESCO) – църквата Санта Кроче, Къщата на Данте, катедралата Санта Мария дел Фиоре, Кулата на Брунелески, Баптистерия със златните врати, палацо Векио с площада на Синьорията и галерия Уфици (отвън), понте Векио до двореца „Пити”. Свободно време по интереси . Отпътуване за Словения и настаняване в хотел. Нощувка.
5-ти ден           Словения - София
Закуска. Отпътуване за България и пристигане вечерта.

Цена на човек: 495 лева за ранни записвания до 15 февруари
Цена за деца до 12 г.в стая с 2-ма родители - 355 лв.     
Доплащане за единична стая – 140 лв.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
  • транспорт с лицензиран туристически автобус /климатик, видеосистема, минибар/;
  • 4 нощувки със закуски в хотели 3* (1 в района на Загреб ;  2 в района на Флоренция; 1 в района на Сежана / Любляна);
  • екскурзоводско обслужване по целия маршрут, разглеждане на Загреб, Болоня, Пиза, Сиена, Сан Джиминяно;
  • туристическа програма с местен екскурзовод във Флоренция;
  • медицинска застраховка с покритие 2000 евро;
 
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • Входна такса за Пиза 5€;
  • Входна такса за Сиена 5€;
  • Входна Туристическа такса за Флоренция - 15€;
  • слушалки във Флоренция – 3 евро;
  • сити такса по 2 € на вечер за хотели 3* или 3 € на вечер за хотели 4* /съгласно *туристическото италианско законодателство/;
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: лична карта.   
МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 40