Автобусни

КРАСИВАТА СЕВЕРНА ИТАЛИЯ
Продължителност
6 дни / 5 нощувки

Транспорт
Автобус

Маршрут
София – Белград – Самобор – Венеция - Верона - Падуа – Сирмионе /езерото Лаго ди Гарда/ – Любляна - София

Цена от 525 лв.
Програма
КРАСИВАТА СЕВЕРНА ИТАЛИЯ
ВЕНЕЦИЯ-ПЕРЛАТА НА АДРИАТИКА, ВЕРОНА И  ПАДУА; ЕЗЕРОТО ЛАГО ДИ ГАРДА /СИРМИОНЕ И ПЕСКИЕРА ДЕЛ ГАРДА/
София – Белград – Самобор – Венеция -  Верона - Падуа – Сирмионе /езерото Лаго ди Гарда/ – Любляна -  София
10.07.2020 – 15.07.2020  
6 дни / 5 нощувки + закуски
 
1-ви ден София – Белград - Самобор 
Отпътуване от София в 6,30ч. Продължаване към столицата Белград. Кратна туристическа програма на основните забележителностти на Белград - Посещение на катедрала Св. Сава – най-големия православен храм на Балканите; площад „Славия„;Скупщината, където се помещава сръбския парламент и улица “Крал Милан”. Пешеходна разходка до крепостта Калемегдан. Тя се издига на най-високото място, на носа образуван при вливането на Сава в Дунав. Подходите към Калемегдан и вътрешните дворове са превърнати в парк, украсен със скулптури. На една площадка, от която се открива панорама към Дунава е издигната каменната колона на победата през 1928 г .Отпътуване за Хърватия и настаняване в хотел в  Самобор. Нощувка.     
2-ри ден Целодневна екскурзия до Венеция 
Закуска. Отпътуваме за Италия.  Продължаваме към  пристанището на Пунта Сабиони и отпътуване с корабче за Венеция - Перлата на Адриaтика.  Туристическа програма с местен екскурзовод на основните забележителности : площад ”Сан Марко”, разглеждане на великолепния Двореца на Дожите /отвън/, Моста на Въздишките, Камбанарията, Часовниковата кула, Библютека Марчиана. Посещение на едноименната Базилика, където се пазят мощите на Св.Марко - покровител на града и още много реликви. След това по тесните улички с пъстри сувенирни магазинчета до покрития мост Риалто с колоритния пазар и Канале гранде. Свободно време за разходка. По желание може да се разходим с гондола из плетеницата от по-малки канали, обкръжени от двете страни от старинни дворци, къщи и катедрали.Отплаване за пристанището Пунта Сабиони.Настаняване в хотел в района на Тревизо .
3-ри ден  Целодневна екскурзия до  Верона и Падуа 
Закуска.Отпътуване за Падуа. Разглеждане на централната градска част - площада “Прато делла Вале” с уникални скулптурни композиции и катедралата “Св.Антоний” - покровител на града. Свободно време. Продължаваме към Верона - Града на влюбените. Пешеходна разходка в града с разглеждане на Площад ”Бра”, Паметника на Виктор Емануил II, Амфитеатъра АРЕНА ди Верона, Фонтана “Мадона Верона”, Ренесансовия площад Ербе, Къщата на Жулиета, Паметника на Данте. Гробниците на Скалиджерите и колоритния пазар. Свободно време по търговcката улица Мазини.  Настаняване в хотел в района на Верона.Нощувка.
4-ти ден  Верона – Сирмионе / езерото Лаго ди Гарда/ - Любляна  
Закуска. Отпътуване за Лаго ди Гарда- най- голямото италианско езеро , намиращо се в подножието на Алпите. Продължаваме към  Сирмионе – старинно селище, разположено на малък полуостров, където се намира крепостта на аристократичната фамилия Скалиджери, владетели на Верона.Спирка в Бардолино, прелестно градче на брега на езерото, прочуто със своето вино с едноименна марка. Свободно време . Връщане в хотела. Нощувка.
5-ти ден Верона –  Пескиера Дел Гарда /Лаго ди Гарда/ – Гардаленд - Любляна      
Закуска. Отпътуване за историческото градче Пескиера дел Гарда – красиво градче с живописни улички, прекрасното яхтено пристанище и приятните заведения разположение романтично. Посещение на най-голямата забележителност в Пескиера дел Гарда – църквата „ Сан Мартино „ построена през 1822 год. Свободно време в градчето. Отпътуване за Гардаленд – най-големият тематичен парк в Италия , на пето място в света сред атракционните паркове със забавления за всички възрасти .Отпътуване за Словения и настаняване в хотел в района на Любляна. Нощувка.
6-ти ден  Любляна – София     
Закуска. Отпътуване за България и пристигане вечерта.
 
Цена: 525 лв. на турист в двойна стая
            
Цената включва :
 • 5 нощувки със закуски /1 нощувки в Хърватия и 1 нощувкав района на Венеция; 2 нощувка в района на Верона и 1 нощувка в района на Любляна/;
 • Туристическа програма в Белград;
 • Туристическа програма във Верона и Падуа;
 • Посещение и програма на Лаго Маджоре /Сирмионе/;
 • Посещение на Пескиера Дел Гарда и Гардаленд /без входна такса/;
 • Местен екскурзовод на български език във Венеция;
 • транспорт с туристически автобус;
 • медицинска застраховка за целия престой;
 • пътни и магистрални такси;
 
Цената не включва:
 • входни такси;
 • Чек пойнт в градовете Верона и Падуа  - 12 евро /задължителна/  
 • Градски такси – 10 евро на човек /задължителни за всички нощувки/
 • Корабчето до Венеция и обратно + входна такса за Венеция  – 25 евро;
 • Слушалки по време на обиколката във Венеция – 3 евро;
 
Цената е валидна при група от минимум 40 човека!