КАПАДОКИЯ
КАПАДОКИЯ
Маршрут: Сaндански – Анкара – Кападокия – Коня – Бурса - Сандански
Дати: 14.05.2019 г.
6 дни / 5 нощувки
транспорт: Автобус
цена от: 545 лв.

КАПАДОКИЯ
6 дни / 5 нощувки + закуски + вечери
 
Разположена в сърцето на Мала Азия, тази земя като че ли е извадена от сънищата и фантастичните приказки. Вятърът и слънцето са изваяли чудновати образувания от скалите, а човешката ръка е издълбала в тях едни от най-старите църкви и манастири.
 
1-ви ден:
Отпътуване в 5.30 ч. от Сандански. Преминаване на граничните пунктове. Пътуването продължава по посока Истанбул. Пристигане в Истанбул и пешеходна разходка до Султанахмед- историческия център с туристическа програма, включена в цената: Синята джамия”- уникална с шестте си минарета; фотопауза пред църквата ”Св.София”; площад „Хиподрума” с трите обелиска. Продължаваме с шопинг на закрития пазар Капалъ чарши .  Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
2-ри ден:
Закуска. Отпътуване за столицата Анкара. Туристическа програма в Анкара:  Цитаделата –старата част на града, Музей на малоазиатските цивилизации –отличен с като Европейски музей на годината през 1997 г. Съдържа колекции от времето на неолита, бронзовата епоха, цивилизациите на асирийци, хети и фриги, римляни, византийци. Посещение  Мавзолея на Ататюрк. Отпътуване за Кападокия. Пристигане и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
3-ти ден:
Закуска. Отпътуване за подземния град Каймаклъ - един от най-големите подземни градове в района. Датиран е от второ хилядолетие преди новата ера, достига до 80 м. дълбочина, разположен на 8 етажа под земята. Съставен е от вкопани във вулканичните скали жилищни и обществени помещения. Разглеждане. Отпътуване за Ючхисар, крепост, намираща се на най-високата точка в Кападокия. Състои се от множество помещения, издълбани в скалата, свързани чрез стълбища, тунели и коридори. Пътуването продължава по посока Музея на открито в Гьореме – комплекс от 11 манастира, разположени един до друг,които са със скално изсечени църкви. Посещение на грънчарска работилница в Аванос, град, разположен по поречието на р. Къзълърмак или Червената река, в който от дълбока древност се практикува грънчарството, като се използва пръст от наносите на реката. Отпътуване за Юргюп – известен с виното, ръчно направените килими и хотелите, построени в пещери. Фото-паузи в едни от най-интересните долини в Кападокия – долината на гълъбите, долината Пашабаг и Дервент. Завръщане в хотела. Вечеря. По желание посещение на турско атракционно заведение. Нощувка.
4-ти ден:
Възможност за разходка с балон. Закуска. Отпътуване към анадолското плато и към град Коня – религиозното сърце на страната , чиято история започна преди около четири хилядолетия , когато древните хети основават това място селище и го наричат Kuwanna и който преживява интензивно развитие през 12 в. и 13 в. по време на Селджуския султан. Обиколката на града започва от Мавзолеят на Мевляна Руми – основател на ордина Мавлевие / ордена на въртящите се дервиши / , Джамията Аллаедин и Медресето. Настаняване в хотел . Свободно време. Вечеря. Нощувка.  
5-ти ден:
Закуска.Туристическа програма в Бурса, четвъртият по големина град в Турция, първа столица на османската империя и важен търговски център, разположен на западния край на древния път на коприната. Обзорна обиколка на града с екскурзовод на български език – Гробниците на основателите на Османската империя – Осман и Орхан, Зелената джамия, Улу джамия и Коза хан. Свободно време за разглеждане на красивите градски паркове и пазарите, предлагащи типичните за Ориента стоки и сувенири. Вечеря. Нощувка.
6-ти ден:
Закуска.Отпътуване за България и пристигане вечерта..
 
ЦЕНА: 545 лв.  на човек за ранни записвания до 20 март  
575 лв. за записвания след 20 март
 
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз;
 • 5 нощувки със закуски  и 5  вечери: 1 в Истанбул в хотел 3* ,  2 в Кападокия , Юргюп в хотел 3 * /4* - 1 нощувка в Коня в хотел 3 * ,  l  нощувка в Бурса в хотел  3 * / 4* ;
 • Туристическа програма в Анкара, Кападокия, Коня, Акшехир, Бурса с местен екскурзовод на български език;
 • Местен екскурзовод по време на пътуването
 • водач- екскурзовод по целия маршрут;
 • пътни такси;
 • медицинска застраховка ;
 
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • входни такси за обектите, посещавани по желание:  подземния град Каймаклъ - 30 TL , Музей на открито в Гьореме -20 TL, крепостта „Ючхисар” – 10 TL;
 • посещение на турско атракционно заведение в Кападокия – около 25 euro;
 • полет с балон – 160 euro;
 • доплащане за медицинска застраховка на лица над 65 години;
 
ЗАБЕЛЕЖКА:
допълнителните екскурзии се заявяват в офиса на агенцията  при записването.
 
Начин на плащане: 30% от пакетната цена при записване, доплащане - 7 дни преди отпътуване
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста
Срок за уведомление при недостигнат брои турист - 7 дни преди датата на пътуване
Необходими документи: валиден задграничен паспорт или лична карта; за деца до 18 г. - нотариално заверена декларация от двамата родители. Няма визови, санитарни и медицински изисквания