БЕЛГРАД и НИШ
БЕЛГРАД и НИШ
Дати:
3 дни / 2 нощувки
транспорт: Автобус
цена от: 199 лв.

БАЛКАНСКА ПРИКАЗКА
БЕЛГРАД и НИШ
 
Първи ден: САНДАНСКИ – БЕЛГРАД
Отпътуване в 7.00 ч. от Сандански  по маршрут София, Калотина и Ниш за Белград. Посещение на катедрала Св. Сава – най-големия православен храм на Балканите, издигнат в чест на Свети Сава - основоположник на сръбската православна патриаршия, повлияна в архитектурен план от църквата Св. София в Истанбул. Настаняване в хотел. Нощувка.
 
Втори ден: Панорамна и пешеходна обиколка на  БЕЛГРАД
Закуска в ресторанта на хотела. Туристическа програма в Белград с местен екскурзовод на български език: Площад Теразие – сърцето на Белград; Скупщината, където се помещава сръбския парламент; улица “Крал Милан”; квартал „ Дедине „ – дипломатическият център на Белград . Панорамна обиколка на Нови Белград – всички бизнес и административни сгради ; Белградска Арена ;едни от най-престижните хотели разположени на река Сава. Пешеходна разходка из забележителностите на града от Площада на републиката до крепостта Калемегдан. Тя се издига на най-високото място, на носа образуван при вливането на Сава в Дунав. Подходите към Калемегдан и вътрешните дворове са превърнати в парк, украсен със скулптури. На една площадка, от която се открива панорама към Дунава е издигната каменната колона на победата през 1928 г.  Свободно време за опознаване на града. По желание – Вечеря в ресторанта на хотела с музика и напитка. Нощувка.
 
Трети ден :БЕЛГРАД –  НИШ – САНДАНСКИ
Закуска.Освобождаване на хотела и отпътуване за България . По пътя кратка пешеходна разходка в центъра на Ниш: дворецът "Бановина" - днес седалище на Нишкия университет;
Площадът на Освобождението; сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка; Крепостта. Пристигане в Сандански вечерта.
 
Цена: 199 лв. на човек в двойна стая
 
Цената включва :
  • Транспорт с автобус;
  • 2 нощувка със закуски в хотел 3 * в Белград;
  • Туристическа програма на основните забележителности в Белград и Ниш ;
  • Панорамна и пешеходна обиколка;
  • Медицинска застраховка с асистанс;
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута от представител на тур.агенция;
  • Пътни такси и паркинги;
  • Сити такса за хотела ;
 
Цената не включва :
  • Вечеря в ресторанта на хотела с жива музика и напитка ~ 15 евро !
 
Необходими документи: Лична карта!
Цената е валидна при мин. 40 човека!