КРАСОТИТЕ НА ИСТАНБУЛ
КРАСОТИТЕ НА ИСТАНБУЛ
Дати:
4 дни / 3 нощувки
транспорт: Автобус
цена от: 219 лв.

 КРАСОТИТЕ НА ИСТАНБУЛ

БОГАТА ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА И ШОПИНГ
ПРОМОЦИЯ:  Пакетна цена 219 лв. за ранни записвания до 31.10.2018
СТАНДАРТНА Пакетна цена: 239 лв.
 
1-ви ден /четвъртък/ Сандански- Кавала- Александруполис-Истанбул
Отпътуване от Сандански в 6.00 ч.  по маршрут: Кулата- Кавала - Кипи - Ипсала -Истанбул. Пристигане след обяд в Истанбул и настаняване в хотел 3 * в близост до историческия център на града . Пешеходна разходка до Султанахмед- историческия център с туристическа програма, включена в цената: Синята джамия”- уникална с шестте си минарета; фотопауза пред църквата ”Св.София”; площад „Хиподрума” с трите обелиска. Продължаваме с шопинг на закрития пазар Капалъ чарши и египетския пазар.Нощувка.
 
2-ри ден /петък/ Закуска на блок маса. По желание – Панорамна обиколка на Истанбул в Европейската и Азиатската част на града, с посещение на българската желязна църква Св.Стефан и Вселенската Цариградска Патриаршия с трите чудодейни икони. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на двореца Долмабахче Сарай. Връщане в хотела. Свободно време. По желание* (срещу доплащане) вечеря в ресторант с турска шоу-програма /куверта включва програма, вечеря /тристепенно меню/ и 2 напитки по избор.Нощувка.
 
3-ти ден /събота/ Закуска на блок маса. Възможност за романтично пътуване из Босфора с корабче и беседа на бълг. език. Разглеждат се Европейския и Азиатския бряг на Босфора. Ще имате възможността да снимате великолепния дворец Долма Бахче сарай, замъка Йълдъз, двореца Чифте сарай -2 двореца близнаци, построени за двете дъщери на султана, както и лятната резиденция Бейлярбей, и така до крепостта Румели Хисар.След това кораба се отправя към Азиатският бряг. По бреговете на Босфора ще видите великолепни вили, дворци, крепости, „Кулата на девойката”; вилите, в които са заснети повечето турски сериали. Връщане в хотела. Свободно време.
След обяд по желание (срещу доплащане) преминаване в континета Азия- По въжения мост над Бодфора се преминава в Азиатската част на града. Шопинг в новия МОЛ EMAAR. Посещение на най-новата атракция –ПЕЕЩИТЕ ФОНТАНИ- WATER GARDEN ISTANBUL– най- големият развлекателен център в ЕВРОПА. Изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и пожарни шоута, ресторанти и кафенета. Връщане в хотела. Нощувка.
 
4-ти ден /неделя/ Закуска на блок маса. Освобождаване на хотела.Продължаваме за финален шопинг към МОЛ Форум Истанбул и аквариума Turkoazoo с възможност за посещение. Отпътуване за България през Гърция. Пристигане в Сандански вечерта.  
 
Пакетната цена включва:  
 • 3 нощувки в хотел 3* център Истанбул;
 • 3 закуски на шведска маса  ;
 • Транспорт с комфортен автобус
 • Туристическа програма в историческия център с беседа и фотопауза на църквата Света София; на двореца на султаните Топ Капъ; Синята джамия с 6-те минарета; Хиподрума;
 • Трансфер до Аквариума Тюркуазу и МОЛ Форум Истанбул ;  
 • Шопинг на закрития пазар Капалъ чарши и египетския пазар;
 • Пътни и гранични такси, паркинги;
 • Медицинска застраховка с асистънс;
 • Цялата организация с екскурзоводско обслужване по маршрута и водач от тур. агенция.
   
Цената не включва /по желание:
 • Романтично пътуване из Босфора с кораб и беседа на бълг.език: 17 € 
 • Азиатската част и ПЕЕЩИТЕ ФОНТАНИ- WATER GARDEN ISTANBUL- 15 евро ;
 • Панорамна обиколка на Истанбул с посещение на българската желязна църква Св.Стефан и Вселенската Цариградска Патриаршия- 10 евро !  
 
Необходими документи –валиден международен паспорт.
Записването става с депозит от 100 лв.