ПРЕДКОЛЕДНА ПРИКАЗКА ВЪВ ВИЕНА,ЗАЛЦБУРГ И МЮНХЕН
ПРЕДКОЛЕДНА ПРИКАЗКА ВЪВ ВИЕНА,ЗАЛЦБУРГ И МЮНХЕН
Дати:
5 дни / 4 нощувки
транспорт: Автобус
цена от: 460 лв.

1-ви ден   Сандански – Словения   
Отпътуване от Сандански в 6,00 ч. по маршрут  Калотина - Ниш - Белград –  Словения. Пристигане в градчето Домзале / Медно и настаняване в хотел. Нощувка. 
2-ри ден Словения – Залцбург
Закуска . Отпътуване за Залцбург – градът на музиката и виртуоза Моцарт . Ще имате възможност да се потопите в Коледната атмосфера на този колоритен град . Туристическата програма започва от Капител плац – основният площад, около който се намират Катедралата, Резиденцията на архиепископа, крепостта Хоензалцбург - една от най-големите запазени досега в Европа (строителство й  започва през 1077 г. и  продължава близо 6 века  до 1683 г., като многократно е  разширявана, достроявана и подновявана); родната къща на Моцарт – намира се на главната търговска улица "Гетрейдегасе" № 9 - тук на 27 януари 1756 г. в семейството на придворния композитор и музикант  Леополд Моцарт се ражда един от най-великите композитори - Волфганг Амадеус Моцарт; дворецът "Мирабел" - разположен на десния бряг на р. Залцах, той е построен от архиепископ Волфганг Райтенау за неговата приятелка Соломе Алт, която в разрез с католическите канони, забраняващи на свещениците да създават семейство, му ражда 15 деца. Свободно време из тесните улички , където ще имате възможност да опитате от коледните сладкиши и да се очаровате от коледната атмосфера. Настаняване в хотел в района на Залцбург . Нощувка.
3-ти ден  Залцбург – Мюнхен – Залцбург
Закуска . Отпътуване за красивият Мюнхен , потънал в Коледни украси . Това е един от най – красивите градове преди коледа . Огреан с невероятно Коледно осветление и красиви коледни базари.Туристическа програма в града: Мариенплац - който от 1158 г. /основаването на града/ е истинското сърце на Мюнхен; Старото и Новото кметство; Фрауенкирхе - един от най-известните символи на Мюнхен и безспорно най-прочутата готическа църква в Германия; Резиденцията на Кайзерите. Свободно време по коледните пазари в града. Връщане в Залцбург. Нощувка.
4-ти ден Залцбург- Виена
Закуска.Отпътуване за Виена - Панорамна обиколка на Виена в светлините на града и коледната украса с местен екскурзовод на български език : забележителностите на представителния булевард Рингщрасе ; Дворецът "Белведере" – днес помещаващ Националната Художествена галерия на Австрия /отвън /, Виенската опера – един от най-известните и посещавани оперни театри в света, официалната резиденция на Хабсбургите - Дворецът "Хофбург"; Парламента със статуята на богинята Атина Палада; великолепната сграда на Кметството на Виена; Пратера с Виенското колело; Сградата на ООН / UNO City/ . Пешеходна обиколка в старата част на Виена с местен екскурзовод на български език : площад “Мария Терезия” с паметника на великата императрица; зимната резиденция на Хабсбургската династия „Хабсбург”; площад “Грабен” с колоната на Чумата от 17 в.;  катедрала “Свети Стефан” с готическа фасада и бароков интериор и оживената улица “Кернтнерщрасе”. Свободно време из коледните базари . Настаняване в хотел. Нощувка.
5-ти ден Виена – Сандански  
Закуска . Отпътуване за България и пристигане вечерта .
 
Цена: 460 лв. при ранни записвания до 31.10.2018
           485 лв. след тази дата;
 
Цената включва:
  • Транспорт с комфортен автобус;
  • 4 нощувки със закуски;
  • Туристическа програма в Залцбург ; Mюнхен и Виена;
  • Застраховка ”Медицински разходи и злополука в чужбина”;
  • Паркинги и пътни такси;
  • Панорамна обиколка с местен екскурзовод на български език във Виена;
  • Екскурзоводско обслужване и водач от фирмата;
Цената не включва:
  • входните такси за посещаваните обекти /по желание/;
  • Градски такси – 10 евро за всички хотели /задължителни/;
 
Забележка:  
Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти!
Пакетната цена е валидна за група от минимум 40 туриста!