ОЧАРОВАНИЕТО НА ПРЕДКОЛЕДНИТЕ СТОЛИЦИ БУДАПЕЩА И ВИЕНА
ОЧАРОВАНИЕТО НА ПРЕДКОЛЕДНИТЕ СТОЛИЦИ БУДАПЕЩА И ВИЕНА
Дати:
4 дни / 3 нощувки
транспорт: Автобус
цена от: 295 лв.

ОЧАРОВАНИЕТО НА ПРЕДКОЛЕДНИТЕ СТОЛИЦИ БУДАПЕЩА И ВИЕНА
 
Във Виена и Будапеща  по това време е вече Коледа. Няма начин да сбъркате празника - гирляндите, червените панделки, златните и сребърните топки по дръвчета, миризмата на канела и греяно вино. Всичко е, както повелява традицията. В рамките на Европейския съюз Виена е градът с най-високо качество на живота. Сега хората там пазаруват и се разхождат бавно по “Кертнерщрасе”. Това е най-известната и най-скъпата улица, където обикновено се подреждат пъстри коледни сергии със захаросани сладкиши - хората опитват едно, опитват второ и така тълпата се движи бавно и тържествено. Ако човек отиде във Виена сега, ще живее в коледната приказка месец и половина по-дълго. Така австрийската столица опровергава поговорката "всяко чудо - за три дни". Коледата тук започва още в началото на ноември и продължава колкото се може по-дълго........
 
1-ви ден Петрич - Сандански - София -  Будапеща
Отпътуване от Петрич в 5,00 ч ; от Сандански в 5,30 ч. ; от София в 07.30  ч . по маршрут  Калотина-Ниш -Белград – Будапеща. Свободно време из коледните базари на Будапеща. Унгарската столица е една от най- красивите столици по- това време на годината , окъпана в коледни светлини и невероятна празнична атмосфера. Настаняване в хотела в Будапеща. Нощувка. 
2-ри ден Целодневна екскурзия до Виена /по желание/
Закуска. Свободно време в Будапеща или отпътуване за Виена - Панорамна обиколка на Виена в светлините на града и коледната украса с местен екскурзовод на български език : забележителностите на представителния булевард Рингщрасе ; Дворецът "Белведере" – днес помещаващ Националната Художествена галерия на Австрия /отвън /, Виенската опера – един от най-известните и посещавани оперни театри в света, официалната резиденция на Хабсбургите - Дворецът "Хофбург"; Парламента със статуята на богинята Атина Палада; великолепната сграда на Кметството на Виена; Пратера с Виенското колело; Сградата на ООН / UNO City/ . Пешеходна обиколка в старата част на Виена с местен екскурзовод на български език : площад “Мария Терезия” с паметника на великата императрица; зимната резиденция на Хабсбургската династия „Хабсбург”; площад “Грабен” с колоната на Чумата от 17 в.;  катедрала “Свети Стефан” с готическа фасада и бароков интериор и оживената улица “Кернтнерщрасе”. Свободно време из коледните базари . Връщане в Будепеща. Нощувка.
3-ти ден Панорамна и пешеходна обиколка на Будапеща
Закуска. Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод на български език : Парламентът - една от най-големите парламентарни сгради в света с красива архитектура и изящна фасада, за построяването на която са използвани половин милион скъпоценни камъни и 40 кг злато; крепостният хълм "Будавар" с Рибарските кули, от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща; катедралата “Св. Матяш”, носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитаделата - издигната от Хабсбургите, за да защитава "перлата на Дунава" от нападения; Площадът на героите - огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгария. По желание – разходка с кораб по река Дунав. Ще имате уникалната възможност да се насладите на красотите на двата бряга на Буда и Пеща. Свободно време по търговската улица „ Ваци „ , където ще се удивите от прекрасната коледна украса , коледни базари и великолепието на града. Нощувка.
4-ти ден   Будапеща – София
Закуска. Отпътуване за България и пристигане вечерта.
 
Цена: 295 лв.
 
Цената включва:
 • Транспорт с комфортен автобус / климатик; DVD /
 • 3 нощувки със закуски в Будапеща ;
 • Панорамна обиколка с местен екскурзовод на български език в Будапеща
 • Местен екскурзовод в Будапеща
 • Застраховка ”Медицински разходи и злополука в чужбина”
 • Паркинги и пътни такси
 • Екскурзоводско обслужване и водач от фирмата
 
Цената не включва:
 • входните такси за посещаваните обекти  / по желание /
 • Романтично пътуване с кораб по Дунав - 18 eвро
 • Целодневна екскурзия до Виена с посещение на коледните базари – 25 евро / при мин. 25 туриста/
 • Пакетната цена е валидна за група от минимум 40 туриста!