ОСМИ МАРТ В СЪРБИЯ
ОСМИ МАРТ В СЪРБИЯ
Маршрут: Сандански - Благоевград - София – Пирот – Ниш – Суковски манастир „Успение Богородично„ – Сандански
Дати: 09.03.2019 г.
2 дни / 1 нощувки
транспорт: Автобус
цена от: 105 лв.

ОСМИ МАРТ В СЪРБИЯ
ДВУДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО НИШ, ПИРОТ И СУКОВСКИЯ МАНАСТИР
  
1-ви ден  Сандански – Пирот – Ниш   
Отпътуване от Сандански в 7,00ч. по маршрут Калотина – Пирот. Пристигане в град Пирот и посещение на центъра на града, известен с пиротския си пазар и старата крепост Калето. Свободно време за пазаруване или кафе.
След обяд отпътуване за град Ниш. Пристигане в Ниш – древният Наисус, където през 272 г. е роден първият християнски римски император – Константин Велики. Пешеходна разходка в Ниш: ул. “Казанджийска”, запазила своя облик от 18 век със своите магазини и работилници, Площада на Освобождението, в центъра на който е паметникът на освободителите на града, издигнат през 1936 г., сградата на кметството, турската крепост от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Наисус, а днес са запазени оръжейницата, превърната в галерия, една джамия, превърната също в галерия и няколко турски работилници, действащи в момента като кафенета и сувенирни магазини. Свободно време за разходка.Настаняване в хотел 3 * в Ниш. По желание – Вечеря в ресторанта на хотела с жива музика. Нощувка.
2-ри ден  Ниш – Суковски манастир – Сандански
Закуска в ресторанта на хотела. Отпътуване за Суковския манастир  "Успение Богородично" , където се намират фрески на Св. Богоридица - Утешителка, изобразена с ангелски крила и Св. Христофор с животинска глава. В манастира се съхранява и чудотворният череп на пастира Вельо, сънувал Св. Богородица, която му казва, че на това място трябва да бъде изграден манастир. Продължаваме към Сандански и пристигане вечерта.
 
ПРОМОЦИОНАЛНА ЦЕНА : 105 лв при ранни записвания до 31 януари
 
Цената включва:
  • транспорт с лицензиран автобус;
  • Нощувка със закуска в хотел 3*;
  • Туристическа програма в Пирот , Ниш и Суковски манастир;
  • медицинска застраховка за целия престой с покритие 2000 EUR;
  • пътни и магистрални такси;
 
Цената не включва:
  • Вечеря в ресторанта на хотела с жива музика и напитка – 15 евро.