ИСТАНБУЛ И ПРИНЦОВИТЕ ОСТРОВИ ЗА ФЕСТИВАЛА НА ЛАЛЕТО
ИСТАНБУЛ И ПРИНЦОВИТЕ ОСТРОВИ ЗА ФЕСТИВАЛА НА ЛАЛЕТО
Дати: 18.04.2019 г.
4 дни / 3 нощувки
транспорт: Автобус
цена от: 209 лв.

В ИСТАНБУЛ
ЗА ФЕСТИВАЛА НА ЛАЛЕТО
И ПРИНЦОВИТЕ ОСТРОВИ
 без нощен преход
Промоция  Пакетна Цена 209 лв. за ранни записвания до 31.01.2019
СТАНДАРТНА Пакетна цена Цена: 229лв.
 
1-ви ден /четвъртък/ Сандански – Кавала – Александруполис - Истанбул
Отпътуване от Сандански в 4.30 ч.  по маршрут: Кулата- Кавала - Кипи - Ипсала -Истанбул. Пристигане около 14 ч в Истанбул и настаняване в хотел 3 * в Лалели/до историческия център на града.
Посещение на парка ЕМИРГАН (парка на лалетата) - едно от най-красивите места в Истанбул през април/сезонът на лалетата- един от символите на Турция. В парка са оформени красиви градини, цели килими, изтъкани от разноцветни лалета и алеи за разходка.Нощувка.
2-ри ден /петък / Закуска. По желание – екскурзия до Принцовите острови с продължителност около 6 часа. Плавайки край Североизточния бряг на Мраморно море, ще се насладите на екзотичните гледки към архипелага от 9 острова, сред които само 4 обитаеми. Посещение на най-големия от островите- о. Буюкада. След екскурзоводската беседа ще имате възможността да се включите в обиколка на острова с файтон или да изпиете по чаша ароматно кафе в някое от местните заведения. Връщане в хотела. Свободно време.Нощувка.
3-ти ден /събота/
Закуска на блок маса. Възможност за романтично пътуване из Босфора с корабче и беседа на бълг. език. Разглеждат се Европейския и Азиатския бряг на Босфора. Ще имате възможността да снимате великолепния дворец Долма Бахче сарай, замъка Йълдъз, двореца Чифте сарай -2 двореца близнаци, построени за двете дъщери на султана, както и лятната резиденция Бейлярбей, и така до крепостта Румели Хисар.След това кораба се отправя към Азиатският бряг. По бреговете на Босфора ще видите великолепни вили, дворци, крепости, „Кулата на девойката”; вилите, в които са заснети повечето турски сериали. Връщане в хотела. Свободно време.
Възможност за НОЩЕН ИСТАНБУЛ с ВИЯ ПОРТ ВЕНЕЦИЯ и танцуващите фонтани WATER GARDEN ISTANBUL: автобусна екскурзия из ослепително красиво осветените небостъргачи и мостове над Босфора; булевард Кенеди; Златния рог; парка Йълдъз; модерните квартали в съвременния център на Истанбул; Посещение на т.н Малката Венеция с площад Сан Марко, каналите с гондоли и МОЛ възможност за наемане на гондола или шопинг. Проминаване през бляскавия квартал Левент/другото лице на Истанбул/, фотопауза пред небостъргача Сапфир; Продължаваме към Азия по един от мостовите над Босфора за ПЕЕЩИТЕ ФОНТАНИ- WATER GARDEN ISTANBUL– най- големият развлекателен център в ЕВРОПА. Изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни и музикални шоута; игра с огън; ресторанти и кафенета.Възможност за вечеря-опитайте турския Искендер /прясно изпечен хляб на хапки, покрито с телешко месо, автентично приготвено/. Връщане в хотела. Нощувка.
4-ти ден /неделя /
Закуска на блок маса. Освобождаване на хотела. Посещение на българската желязна църква Св.Стефан и Вселенската Цариградска Патриаршия с трите чудодейни икони. Продължаваме за финален шопинг към МОЛ Форум Истанбул и аквариума Turkoazoo с възможност за посещение. Отпътуване за България през Гърция. Пристигане в Сандански късно вечерта ~ 24ч.  
 
Пакетната цена включва:  
-         3 нощувки в хотел 3* център Истанбул;
-         3 закуски на шведска маса  ;
-         Транспорт с комфортен автобус
-         Трансфер до Аквариума Тюркуазу и МОЛ Форум Истанбул ;  
-         Шопинг на закрития пазар Капалъ чарши и египетския пазар;
-         Пътни и гранични такси, паркинги; Медицинска застраховка с асистънс;
-         Цялата организация с екскурзоводско обслужване по маршрута и водач от тур. агенция.
  
 
ПРОМОЦИЯ Цена : 209 лв. записване до 31 януари
Стандартна Цена 229 лв.
 
Цената не включва допълнителни мероприятия / по желание:  
-         Посещение на парка Емирган + българската желязна църква „ Св. Стефан„/напълно обновена/ и на Вселенската патриаршия с беседа на бълг език. Цена 10 евро
-         Нощен Истанбул с ВИЯ ПОРТ ВЕНЕЦИЯ и танцуващите фонтани WATER GARDEN ISTANBUL в континета Азия: ~ 15 евро
-         Романтично пътуване из Босфора: 17 евро / трансфер + билет за кораба + местен гид с беседа/.
-         Екскурзия до Принцовите острови 13 евро / трансфер + билет + местен гид с беседа/.
 
Записването става с капаро от 100 лв.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: ВАЛИДЕН ЗАДГРАНИЧЕН ПАСПОРТ
ЦЕНАТА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 40 ДУШИ
АГЕНЦИЯТА СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО ЗА ПРОМЕНИ В ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТТА НА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ!