Топ оферти

ОЧАРОВАТЕЛНИТЕ ЕЗЕРА НА ИТАЛИЯ И КРАСИВИЯ ГРАД МИЛАНО
Продължителност
7 дни / 6 нощувки

Транспорт
Автобус

Маршрут
София - Любляна – Милано – Лаго Маджоре Боромеови острови и Стреза – Лаго ди Орта Сан Джулио – Лаго ди Комо – Лаго ди Гарда / Бардолино и Сирмионе – Постойна – Белград - София

Цена от 655 лв.
Програма
ОЧАРОВАТЕЛНИТЕ ЕЗЕРА НА ИТАЛИЯ И КРАСИВИЯ ГРАД МИЛАНО
12.10.2019 – 18.10.2019 
7 дни / 6 нощувки
Маршрут: София - Любляна – Милано – Лаго Маджоре Боромеови острови и Стреза – Лаго ди Орта Сан Джулио – Лаго ди Комо – Лаго ди Гарда / Бардолино и Сирмионе – Постойна – Белград - София
 
1 ден: София – Любляна
Отпътуване от София в 6.00 часа.Транзитно преминаване през Сърбия и Хърватска. Пристигане в Любляна привечер. Разходка в словенската столица – Драконовият мост, Люблянският замък, Тройният мост и площад „Прешернов“, Катедралата „Св. Николай“. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
2 ден: Любляна - Милано
Закуска. Отпътуване за Италия. Разглеждане на Милано - индустриалната и модна столица на Италия. Туристическа програма в града – Площада и Катедралата Дуомо, една от най - забележителните в Европа, характерна със своята „пламтяща готика„; Покрития пасаж Виктор Емануел II, Паметника на Леонардо да Винчи, оперта „ Ла Скала „ / отвън /, средновековната крепост Сфорца. Свободно време за разходка из Милано. Нощувка в района на Милано.
3 ден: ЛАГО МАДЖОРЕ -Стреза – Боромеови острови – Орта Сан Джулио
Закуска. Отпътуване за Лаго Маджоре. По желание и срещу допълнително заплащане: посещение на Боромеовите острови: Изола Белла с един от най-красивите дворци в Италия, Изола Мадре с прекрасната ботаническа градина и Изола дей Пескатори – островът на рибарите. Кратка разходка в Стреза, перлата на Лаго Маджоре. Продължаваме към Лаго Д‘Орта. Разглеждане на градчето Орта Сан Джулио с неговата неповторима атмосфера, фотопауза към островчето Сан Джулио. Вечерта връщане в хотела. Нощувка.
4 ден: ЛАГО ДИ КОМО
Закуска. Отпътуване за Лаго ди Комо – третото по големина езеро в Италия. Разглеждане на историческия градски център на Комо: Пиаца дел Дуомо с катедралата от XIV век, Бролето - Кметството. Свободно време. По желание и срещу допълнително заплащане изкачване с фуникуляр до Брунате, мястото, където през 1912 г. умира Пенчо Славейков, за да се поклоним пред паметта на поета и да се насладим на едни от най-красивите гледки към езерото Комо. Връщане в хотела. Нощувка.
5 ден: ЛАГО ДИ ГАРДА  Бардолино – СИРМИОНЕ – ПОСТОЙНА
Закуска. Отпътуване за Лаго ди Гарда- най- голямото италианско езеро , намиращо се в подножието на Алпите. Продължаваме към  Сирмионе – старинно селище, разположено на малък полуостров, където се намира крепостта на аристократичната фамилия Скалиджери, владетели на Верона.Спирка в Бардолино, прелестно градче на брега на езерото, прочуто със своето вино с едноименна марка. Отпътуване за Словения и настаняване в хотел в района на Постойна. Нощувка.
6 ден: пещерата Постойна – Белград  
Закуска. Oтпътуване към пещерата Постойна - най-красивия подземен резерват на Балканите, сборен пункт за всички любители на красотата, създадена от постоянството на времето и водата. Включена в списъка на ЮНЕСКО от 1986 г., пещерата Постойна е една от най-добре електрифицираните и най-достъпни пещери в Европа. Със своите над 23 километра в плетеница от пасажи, галерии и зали, отрупани с причудливи сталактити и сталагмити тя е една от най-посещавани пещери в Европа. Част от пещерата се разглежда с електрическо влакче. Продължаваме за Белград и настаняване в хотел. По желание – Вечеря в ресторанта на хотела с жива музика . Нощувка.  
7 ден: Белград – София   
Закуска. Кратка туристическа програма в Белград на основните забележителности .Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
 
Цена: 655 лева
Доплащане за единична стая: 240 лева
Цената включва:
·         Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за международни пътувания
·         2 нощувки със закуски в хотел *** в Словения
·         3 нощувки със закуски в хотел *** в района на Милано/Бергамо
·         1 нощувка със закуска в Белград в хотел ***
·         Туристически обиколки в Любляна, Милано , Италианските езера и Белград
·         Медицинска застраховка 2000 евро
·         Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
 
Пакетната цена нe включва:
·         Екскурзия с корабче до Боромеовите острови с посещение на дворците и градините на Изола Белла и Изола Мадре: 40 евро за възрастен и 25 евро за деца до 12 години (включва и входните такси);
·         Фуникуляр до Брунате: 5 евро;
·         Градски такси за хотелите в Италия: 15 евро /за целия престой/;
·         Входна такса за пещерата Постойна – 30 евро;
·         Вечеря в ресторанта на хотела с жива музика и напитка – 25 евро!
 
Допълнителна информация:
*Екскурзията ще се проведе при минимум 35 записани туриста
*Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата
*Туроператорът не носи отговорност, в случай че обектите не работят, поради климатични или други, независещи от него обстоятелства.
Необходими документи: *Валидни лична карта или задграничен паспорт
*За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и копие/