Топ оферти

УИКЕНД НА ИЗУМРУДЕНИЯ ОСТРОВ ТАСОС И КАВАЛА
Продължителност
2 дни / 1 нощувка

Транспорт
Автобус

Цена от 110 лв.
Програма
УИКЕНД НА ИЗУМРУДЕНИЯ ОСТРОВ ТАСОС И КАВАЛА
2 дни / 1 нощувкa на остров Тасос + закуска
+ обиколка на острова с богата туристическа програма
12.10.2019 – 13.10.2019
/събота и неделя/
Промоционална цена: 110 лв.
 
Цената включва:
  • Транспорт с комфортен автобус;
  • Нощувка със закуска в хотел 3*/4* на остров Тасос; 
  • Обзорна обиколка на остров Тасос;
  • Посещение на женския манастир ”Св.Архангел Михаил” на острова;
  • Посещение на старинна рафинерия за добиване на зехтин и презентация на производството с възможност за закупуване на студено пресован зехтин;
  • Посещение на фабриката IRIS GOLD;
  • Туристическа програма на основните забележителности в Кавала;
  • Пътни и фериботни такси;
  • Медицинска застраховка;
  • Екск. обслужване и водач от фирмата;
 
Програма:
1-ви ден:  Отпътуване в 7.00 ч от Сандански ОТП. Пристигане в Кавала- един от най-красивите градове на Егейското крайбрежие; амфитеатрално построен град и едно от големите пристанища на Гърция. Разходка в стария град: прочутия шедьовър на египетската архитектура Имарета – някога съчетание на джамия и училище по коран с изглед към пристанището, а днес част от Имарета е превърната в 5* хотел. Тази историческа ориенталска сграда е реставрирана през 2004 г. и е една от архитектурните забележителности на Кавала.
Следва посещение на Крепостната стена на града, наричана още „венецианската крепост“ – построена от император Юстиниан І в опитите си да опаси града от варварски набези.
В средата на 16-ти век Ибрахим паша – велик везир на турския султан Сюлейман Великолепни, допринася за просперитета и разцвета на Кавала, като реставрира импозантния Аквеадукт.
Ще посетим църквата ”Успение Богородично” с чудотворната икана; следва фотопауза на къщата на Мохамед Али и паметника, построен от жителите на гр.Кавала като благодарност за делата му. Отправяме се към новата част на града. Ще видим новото кметство на града – сградата, която напомня на унгарски замък, тютюневите фабрики, превърнати в търговски центрове, пристанищния булевард с огромни палмови дървета. Ще имаме възможност да опитаме вкусния гръцки гирос в свободното си време и шопинг / събота е пазарния ден на града/. Около обяд се отправяме към Керамоти, от където с ферибот отпътуваме за о-в Тасос / пътува се половин час по Егейско море/. Настаняване в хотела / намира се до морския бряг/. Възможност за посещение на таверна, където под звуците на сиртаки ще се насладим на гръцката музика, и ще опитаме от вкусните гръцки гозби; или вечеря в хотела / по желание /. Нощувка.  
2-ри ден: Закуска. Освобождаване на хотела и продължаваме с обиколка на острова.Посещение на женския манастир ”Св.Архангел Михаил”, в който се пази частица от гвоздея с който Христос е бил прикован към кръста. Разглеждане на работилницата и магазина за сребърна и златна бижутерия IRIS GOLD. Посещение на старинна рафинерия на потомствени производители на зехтин, с презентация на производството и възможност за закупуване на студено пресован зехтин и маслини, местно производство. Пътувайки към столицата Лименас, ще останете възхитени от идиличните малки заливи и плажове, като Алики-залива на русалките и самодивите; красивите маслинови плантации; кестенови и борови гори; гъста зелена растителност и невероятно чистия въздух. Пристигане в столицата на острова Лименас- разхождайки се по крайбрежната и главната търговска улица със сувенири, магазини и кафенета, малки кокетни хотелчета ще стигнем до старата агора, светилището на Нептун и на Дионисий, амфитеатъра. Свободно време. Отпътуване с ферибот за Керамоти и продължаваме към Сандански.Пристигане около 19ч.
 
Цената е валидна при минимум 40 участника! 
Необходими документи: лична карта