Топ оферти

Плитвички езера - тюркоазените очи на Хърватия
Продължителност
4 дни / 3 нощувки

Транспорт
Автобус

Маршрут
Петрич - Сандански - София – Самобор –Загреб - ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА - ПОСТОЙНА ЯМА - София - Сандански - Петрич

Цена от 369 лв.
Програма
Плитвички  езера - тюркоазените очи на Хърватия
Пещерата Постойна яма – гордостта на Словения , красивото езеро Блед и столицата Белград
 
МАРШРУТ: Петрич - Сандански - София – Самобор –Загреб - ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА - ПОСТОЙНА ЯМА - София - Сандански - Петрич 
 
10.09.2020 – 13.09.2020 /без нощен преход/
4 дни / 3 нощувки + 3 закуски   
 
1-ви ден  Петрич - Сандански - София- Белград – Самобор       
Отпътуване в 05.30 ч. от Петрич; в 6,00 ч от Сандански; 8 .00 ч. от  София по маршрут София – Белград. Пристигане в сръбската  столица и кратка туристическа програма на основните забележителности: Площад Теразие – сърцето на Белград; Скупщината, където се помещава сръбския парламент; улица “Крал Милан”; квартал „Дедине„ – дипломатическият център на Белград. Панорамна обиколка на Нови Белград – всички бизнес и административни сгради; Белградска Арена; едни от най-престижните хотели разположени на река Сава. Пешеходна разходка из забележителностите на града от Площада на републиката до крепостта Калемегдан. Тя се издига на най-високото място, на носа образуван при вливането на Сава в Дунав. Подходите към Калемегдан и вътрешните дворове са превърнати в парк, украсен със скулптури. На една площадка, от която се открива панорама към Дунава е издигната каменната колона на победата през 1928 г. Продължаваме към Хърватия и настаняване в хотел 3* в Самобор. Нощувка.
2-ри ден: Целодневна екскурзия до Плитвички езера   
Закуска. Отпътуване за Национален парк Плитвички езера – най-известният и посещаван национален парк на Хърватия. Разглеждане на природния феномен,често сравняван със земен рай (продължителност 4 часа), който от 1979 г. е включен в списъка на ЮНЕСКО за Световно наследство. Това, което го прави уникален е един специален вид варовик (травертин), който се отлага от води, богати на калциев карбонат по повърхността на мъх; създава живи бариери, които образуват серии от езера и водопади. В продължение на хиляди години водата е отмивала варовик от дъното, докато в същото време травертинът е образувал прегради, които растат с по 1 см на година. Постоянното и продължаващо образуване на варовика, от мъха и от растенията около езерата, е природен феномен. Благодарение на този процес езерата продължават да съществуват, като същевременно непрекъснато се променят. Забележителни са 16- те езера, свързани помежду си от 92 водопада, които са главната атракция на този уникален парк. Връщане в хотела. Нощувка.
3-ти ден  Целодневна екскурзия до Пещерата Постойна яма и столицата Любляна  
Закуска. Oтпътуване към пещерата Постойна - най-красивия подземен резерват на Балканите, сборен пункт за всички любители на красотата, създадена от постоянството на времето и водата. Включена в списъка на ЮНЕСКО от 1986 г., пещерата Постойна е една от най-добре електрифицираните и най-достъпни пещери в Европа. Със своите над 23 километра в плетеница от пасажи, галерии и зали, отрупани с причудливи сталактити и сталагмити тя е една от най-посещавани пещери в Европа. Подземната река Пивка е убежище на един от най-редките, уникални и застрашени от изчезване животински видове, известен още с името "човешка риба". Част от пещерата се разглежда с електрическо влакче. Кратка туристическа програма в Любляна. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.
4-ти ден Самобор -София  - Сандански - Петрич
Закуска. Отпътуване за България и пристигане вечерта.
 
ЦЕНА: 369 лв. на човек 
Доплащане за самостоятелна стая: 115 лв.
 
ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с комфортен автобус;
 • 3 нощувки със закуски в хотели 3 * в Самобор;
 • Целодневна екскурзия до Плитвички езера Хърватия;
 • Целодневна екскурзия до пещерата Постойна;
 • Туристическа програма в Белград;  
 • Посещение на езерото Блед;
 • Гранични и пътни такси;
 • Екскурзоводско обслужване и цялата организация по вашето пътуване;
 • Медицинска застраховка с асистънс;
 
 
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА / по желание/:
 • Входна такса за Национален парк Плитвички езера: 20 евро /входна такса + водач + паркинг + автобус за кратка разходка в езерата + такса резервация/;
 • Входна такса за пещерата Постойна : 30 eвро /вх.такса + екскурзовод в пещерата на руски език + такса резервация/;
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Лична карта. За лица под 18 г, пътуващи с един, или без родители – нотариално заверено пълномощно оригинал + 1 бр. фотокопие.
 
МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 40 човека!
 
Туроператор ДЖИДЖИ ХОЛИДЕЙЗ ЕООД е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за Туризма в застрахователна компания ВИКТОРИЯ със застрахователна полица № 13290231500001