Топ оферти

ЦЪРКВАТА НА ПЪРВО ЧИСЛО И КРАСОТИТЕ НА ИСТАНБУЛ
Продължителност
4 дни / 3 нощувки

Транспорт
Автобус

Маршрут
Сандански – Кавала – Александруполис - Истанбул - Сандански

Цена от 199 лв.
Програма
ЦЪРКВАТА НА ПЪРВО ЧИСЛО
И КРАСОТИТЕ НА ИСТАНБУЛ
БОГАТА ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА И ШОПИНГ
4 дни/ 3 нощувки+ закуски  
29.02.2020 – 03.03.2020
Промоция  пакетна цена: 199 лв. за ранни записвания
СТАНДАРТНА пакетна цена: 229 лв.
 
1-ви ден /четвъртък/ Сандански– Кавала– Александруполис-Истанбул
Отпътуване от Сандански в 6.00 ч.  по маршрут: Кулата - Кавала - Кипи - Ипсала - Истанбул. Пристигане след обяд в Истанбул и настаняване в хотел 3 * в близост до историческия център на града . Пешеходна разходка до Султанахмед - историческия център с туристическа програма, включена в цената: Синята джамия”- уникална с шестте си минарета; фотопауза пред църквата ”Св.София”; площад „Хиподрума” с трите обелиска. Продължаваме с шопинг на закрития пазар Капалъ чарши и египетския пазар.Нощувка.
2-ри ден /петък/
Закуска на блок маса. Посещение на Църквата с ключетата или известна повече като „Църквата на първото число“, към която се стичат хиляди туристи от цял свят на всяко първо число от месеца. С ключетата, които се продават на входа на църквата , символично се отключват иконите в църквата и хората си пожелават нещо. По желание – Посещение на съвременния център Истикляу и кратка обиколка из най- красивите места с посещение на музея на Мадам Тюсо и църквата „Свети Антонии „.   
По желание - небостъргача Сапфир /най-високата сграда в Европа/. Автобусна екскурзия из ослепително красиво осветените небостъргачи и мостове над Босфора;Златния рог; модерните квартали в съвременния център на Истанбул; Уникално приключение с 4D филм на всички забележителности на мегаполиса на 65-тия етаж, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. По желание* (срещу доплащане) вечеря в ресторант с турска шоу-програма /куверта включва програма, вечеря /тристепенно меню/ и 2 напитки по избор. Нощувка.
3-ти ден /събота/
Закуска на блок маса. По желание романтично пътуване из Босфора с кораб и беседа на бълг. език ~ 2 часа/ разглежда се Европейския бряг на Босфора до крепостта „Румели Хисар”. Ще имате възможността да снимате великолепния дворец ДОЛМАБАХЧЕ, замъка „Йълдъз”, двореца „Чифте сарай” – 2 двореца близнаци построени за двете дъщери на султана, како и лятната резиденция „Бейлярбей”, след това корабчето се отправя към Азиатският бряг. По бреговете на Босфора ще видите великолепни вили, дворци, крепости, „Кулата на девойката”; вилите,в които са заснети повечето турски сериали.
Продължаваме с шопинг на египетския пазар. Връщане в хотела. Свободно време .
Възможност за НОЩЕН ИСТАНБУЛ с ВИЯ ПОРТ ВЕНЕЦИЯ /и шопинг МОЛ /АУТЛЕТ/ и танцуващите фонтани WATER GARDEN ISTANBUL: автобусна екскурзия из ослепително красиво осветените небостъргачи и мостове над Босфора; Златния рог; парка Йълдъз; модерните квартали в съвременния център на Истанбул; Посещение на т.н Малката Венеция с площад Сан Марко, каналите с гондоли и МОЛ възможност за шопинг или наемане на гондола. Проминаване през бляскавия квартал Левент/другото лице на Истанбул/, Продължаваме към Азия по един от мостовите над Босфора за ПЕЕЩИТЕ ФОНТАНИ- WATER GARDEN ISTANBUL– най- големият развлекателен център в ЕВРОПА. Изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни и музикални шоута; игра с огън; ресторанти и кафенета.Възможност за вечеря-. Опитайте турския Искендер /прясно изпечен хляб на хапки, покрито с телешко месо, автентично приготвено/. Връщане в хотела. Нощувка.
4-ти ден /неделя/
Закуска на блок маса. Освобождаване на хотела.Продължаваме за финален шопинг към МОЛ Форум Истанбул и аквариума Turkoazoo с възможност за посещение. Отпътуване за България през Гърция. Пристигане в Сандански вечерта.  
 
Пакетната цена включва:  
 • 3 нощувки в хотел 3* център Истанбул;
 • 3 закуски на шведска маса;
 • Транспорт с комфортен автобус;
 • Туристическа програма в историческия център с беседа и фотопауза на църквата Света София; на двореца на султаните Топ Капъ; Синята джамия с 6-те минарета; Хиподрума;
 • Трансфер до Аквариума Тюркуазу и МОЛ Форум Истанбул;  
 • Шопинг на закрития пазар Капалъ чарши и египетския пазар;
 • Пътни и гранични такси, паркинги;
 • Медицинска застраховка с асистънс;
 • Цялата организация с екскурзоводско обслужване по маршрута и водач от тур. агенция.;
   
Цената не включва /по желание/:
 • Романтично пътуване из Босфора с кораб и беседа на бълг.език: 17 €;
 • Азиатската част и ПЕЕЩИТЕ ФОНТАНИ- WATER GARDEN ISTANBUL- 15 евро;
 • Посещение на най-високата сграда в Европа , небостъргача Сапфир с включено кино 4 D с най- красивите забележителности на Истанбул – 25  евро с билет за киното и панорамната тераса !
 • Посещение на съвременния център Истикляу с музея на Мадам Тюсо и църквата Свети Антонии – 15 евро   
 
Необходими документи – валиден международен паспорт.
Записването става с депозит от 100 лв.