Топ оферти

ПОЧИВКА НА ЗЛАТНИЯ ОСТРОВ КРЪК
Продължителност
5 дни / 4 нощувки

Транспорт
Автобус

Маршрут
София – ЗАГРЕБ - ОСТРОВ КРЪК - София

Цена от 445 лв.
Програма
ГОРДОСТТА НА AДРИАТИКА
ПОЧИВКА НА ЗЛАТНИЯ ОСТРОВ КРЪК - разположен на Адриатическо море
ПО МАРШРУТ: София – ЗАГРЕБ - ОСТРОВ КРЪК - София
02.10.2020 – 06.10.2020   5 дни / 4 нощувки + 4 закуски + 4 вечери с напитки
ПРОГРАМА без нощен преход:
        
 
1-ви ден София – остров Крък  /курорта Башка/       
Отпътуване от София в 7.00 ч. по маршрут Калотина – Белград – Самобор. Пристигане на остров Крък в курорта Башка и настаняване в хотел в хотел Corinthia Baška Sunny ***. Със своята площ от 406 km², остров Кърк е един от най-големите острови в Адриатическо море. Той е най-северният остров в Средиземно море и е най-близо до европейския континент. Свързан е с континента чрез дългият 1430м. мост Кърка, хармонично вграден в живописния островен пейзаж, което го прави много лесно достъпен и един от най-посещаваните острови по крайбрежието на Хърватия. Още от древни времена островът е наричан Златният остров – остров Ауреа – защото златни на него са природата, залезите, пясъчните плажове, горите, скалите, маслиновото олио, виното и меда. Свободно време в курорта . Вечеря в ресторанта на хотела.Нощувка.
2-ти ден: Свободен ден на остров Крък за плаж    
Закуска.Свободен ден по интереси или за плаж. Възможност за ползване на SPA CENTER /фитнес и закрит басейн /на хотела. Вечеря в ресторанта на хотела.Нощувка.
3-ти ден:  Обиколка на остров Крък  / включено в цената / 
Закуска. Пешеходна разходква в столицата на острова - град Кърк: Главния площад, Катедралата “Маринино възнесение”, Кулата на площад Камплин, крепостните стени, църквата “Св.Квирин” (светеца покровител на града). Продължаваме за Башка: тук се намира един от най-хубавите пясъчни плажове в Хърватия.  Разходка по тесните улички на древното селище, свободно време за плаж и обяд. Дегустация на вино във винарна в живописното селце Връбник, където се произвежда известното вино жлахтина. Връщане в хотела. Вечера на блок маса. Нощувка.  
4-ти ден : Целодневна екскурзия до Риека и Опатия  / по желание /
Закуска.Свободно време или по желание отпътуване за Риека , трети по- големина град разположен  на Адриатическо море. Един от старите градове на Хърватия , основан от римляните . Пешеходна програма : посещение на катедралата „ Свети Вит „ , крепостните стени , Часовниковата кула , красивите стари улици , коъто се вият в старата част на града . Свободно време по най- красивата улица в Риека , Корзо , която изобилства от много магазити и кокетни ресторанти. Продължаваме за Опатия и  пешеходна разходка - градът е истинска ботаническа градина – тук са алеите от палми, бамбук, камелии, магнолии, както и лавровото дърво.  Често наричат Опатия „Старата дама” и „Ница на Адриатика”, причина за което са прекрасната носталгична архитектура, напомняща австрийските и италианските образци и невероятно красивите и безукорно поддържани френски градини. Привлечени от нейния чар били и Франц Йосиф I, Вилхелм II, Чехов и др. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря . Нощувка.
5-ми ден остров Крък - София    
Закуска. Отпътуване за България и пристигане вечерта.
 
ЦЕНА: 445  лв. на човек
 
ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
  • Транспорт с комфортен автобус
  • 4 нощувки със закуски в хотели  Corinthia Baška Sunny 3* - https://www.valamar.com/en/hotels-baska/corinthia-baska-hotel
  • 4 вечери на блок маса с включени напитки /вода, безалкохолни напитки, вино и бира/;   
  • Ползване на фитнес център и закрит басейн в хотел Corinthia Baška Sunny 3*;
  • Туристическа програма в остров Крък;
  • Гранични и пътни такси;
  • Екскурзоводско обслужване и цялата организация по вашето пътуване;
  • Медицинска застраховка с асистънс;
 
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА /по желание/:
  • Целодневна екскурзия до Риека и Опатия – 20 евро;
  • Градски такси – 10 евро /задължителен/; Чек пойнт за остров Крък – 15 евро / задължителен /      
 
Информация за хотела :
Хотел Corinthia Baška*** се намира директно на красивия 1800 метров плаж, на 500 метра от живописния стар град на Баска и пристанището. Единият от ресторантите - Bistro Funtana - е на партера на хотела и разполага с голяма и красива тераса. В него се сервират разнообразни средиземноморски и други деликатеси.Башка е културен център, в който се намира най-старият паметник на хърватската култура, и има дълготрайна туристическа традиция.