Топ оферти

ПОЛША, СЛОВАКИЯ И УНГАРИЯ
Продължителност
6 дни / 5 нощувки

Транспорт
Автобус

Маршрут
КРАКОВ, БРАТИСЛАВА И БУДАПЕЩА

Цена от 545 лв.
Програма
ПОЛША, СЛОВАКИЯ  И УНГАРИЯ
КРАКОВ,  БРАТИСЛАВА  И  БУДАПЕЩА
6 дни / 5 нощувки
16.07.2019 – 21.07.2019
 
1-ви ден   Сандански - София - Братислава  
Отпътуване от Сандански в 5,30 ч ., от  София в 07.30  ч . по маршрут  Калотина - Ниш - Белград – Будапеща - Братислава. Кратка обиколка на града в Братислава . Настаняване в хотел. Нощувка. 
2-ри ден Братислава– Банска Бистрица - Краков  
Закуска.Отпътуване за Краков , един от най – забележителните и най – старо заселените градове в Полша.По пътя – кратък престой в Банска Бистрица . Градът , разположен в сърцето на Словакия е известен с атмосферата на историческите си сгради , както и с наклонената кула. Подължаваме към Краков , разположен на река Висла. Краков е може би най-известния полски град, запазил атмосферата на величествените си времена, град, привличащ милиони хора от цял свят, град към който никой не остава равнодушен. Настаняване в хотел. Нощувка.   
3 Ден: Пешеходна и панорамна обиколка на Краков   
Закуска. Туристическа  програма в Краков – един от най-големите в средновековна Европа площади, където е концентриран живота на града. Там се намира най-голямата катедрала – Мариацката с характерните си несиметрични кули, криеща един от най-големите готически олтари от 15 век. На площада са още т.н. Сукенници, пазар-тържище, където се е развивала търговия още през 14 век. На горния етаж на тази ренесансова сграда се намира галерията на полската живопис. Още няколко катедрали, множество кафенета, една от най-известните кръчми в града „Под баранами” са на този забележителен площад. По една от главните улици „Гродзка”, разходката продължава към хълма Вавел – седалище на принцовете още от 10 век. До средата на 16 век от тук са управлявали владетелите на Полша. Освен ренесансовият замък, интересна за разглеждане е и готическата катедрала от 1364 год., където са саркофазите на кралете. Свободно време из Краков за опознаване на града. Нощувка.
4 Ден: Посещение на известната и лекова солна мина Величка – тайнствения подземен свят /по желание/   
Закуска. Отпътуване за известната солна мина Величка (включена в списъка на Юнеско) eксплоатирана в продължение на около 900 години. Първият тунел в мината е прокопан през 1280 година. От тогава досега шахтите, заедно с природните образувания (подземни езера и проходи) са разширени на обща дължина 300 километра на 9 етажа, достигащи 327 метра под земята. Много известни личности посещават мината от създаването и – Коперник, Гьоте, Сара Бернар, Менделеев. Галериите, пещерите са пълни със скулптори от солни кристали изработени с невероятно майсторство. В подземните зали се намират катедрали, параклиси, езера и изложби. Тази мина е чудесният пример, как природа и човек могат да направят нещо наистина красиво. Връщане в Краков. Свободно време. Нощувка. 
5 Ден: Краков – Будапеща 
Закуска. Отпътуване за Будапеща. Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод на български език : Парламентът - една от най-големите парламентарни сгради в света с красива архитектура и изящна фасада, за построяването на която са използвани половин милион скъпоценни камъни и 40 кг злато; крепостният хълм "Будавар" с Рибарските кули, от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща; катедралата “Св. Матяш”, носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитаделата - издигната от Хабсбургите, за да защитава "перлата на Дунава" от нападения; Площадът на героите - огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгария. Свободно време по търговската улица „ Ваци „ . Нощувка.
6-ти ден   Будапеща – София – Сандански    
Закуска. Отпътуване за България и пристигане вечерта.
 
Цена: 545 лв. на човек в двойна стая
Доплащане за единична стая + 165 лв.
За деца настанени с двама възрастни в стая: 455 лв.
 
Цената включва:
 • Транспорт с комфортен автобус /климатик; DVD/;
 • 5 нощувки със закуски в хотели 3 * /1 нощувка в Братислава ;3 нощувки в Краков и 1 нощувка в Будапеща/;
 • Панорамна обиколка с местен екскурзовод на български език в Будапеща;
 • Пешеходна обиколка на Банска Бистрица;
 • Панорамна и пешеходна обиколка на Краков;
 • Панорамна и пешеходна обиколка в Будапеща;
 • Застраховка ”Медицински разходи и злополука в чужбина”;
 • Паркинги и пътни такси;
 • Екскурзоводско обслужване и водач от фирмата;
 
Цената не включва:
 • входните такси за посещаваните обекти /по желание/;
 • Кораб по река Дунав – 18 евро  
 • Екскурзия до солната мина Величка - 30 евро с входна такса и местен екскурзовод на руски език!
 
Забележка:
Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти!
Пакетната цена е валидна за група от минимум 40 туриста!