Топ оферти

ИСТАНБУЛ И ФЕСТИВАЛА НА ЛАЛЕТО
Продължителност
4 дни / 3 нощувки

Транспорт
Автобус

Маршрут
Сандански- Кавала- Александруполис-Истанбул

Цена от 219 лв.
Програма
В ИСТАНБУЛ ЗА ФЕСТИВАЛА НА ЛАЛЕТО С ПРИНЦОВИТЕ ОСТРОВИ
БОГАТА ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
4 дни / 3 нощувки  
02.04.2020 – 05.04.2020
 
ПРОМОЦИЯ - пакетна цена: 219 лв. за ранни записвания до 31.01.2019
СТАНДАРТНА пакетна цена: 239 лв.
 
1-ви ден /четвъртък/ Сандански- Кавала- Александруполис-Истанбул
Отпътуване от Сандански в 4.30 ч.  по маршрут: Кулата - Кавала - Кипи - Ипсала - Истанбул. Пристигане около 14 ч в Истанбул и настаняване в хотел 3 * в Лалели /до историческия център на града/.
По желание - Посещение на парка ЕМИРГАН (парка на лалетата) - едно от най-красивите места в Истанбул през април/сезонът на лалетата- един от символите на Турция. В парка са оформени красиви градини, цели килими, изтъкани от разноцветни лалета и алеи за разходка.Нощувка.
2-ри ден /петък/ Закуска. По желание екскурзия до Принцовите острови ~ 6 часа. Плавайки край Североизточния бряг на Мраморно море, ще се насладите на екзотичните гледки към архипелага от 9 острова, сред които 4 са обитаеми. Посещение на най-големия от островите- о. Буюкада. След екскурзоводската беседа ще имате възможността да се включите в обиколка на острова с файтон или да изпиете по чаша ароматно кафе в някое от местните заведения. Връщане в хотела. Свободно време.
Екскурзия до небостъргача Сапфир в бляскавия квартал Левент за уникално приключение с 4D филм на всички забележителности на мегаполиса. Гледката в 360 градуса е невероятна от 65 етаж, а симулацията за полет с хеликоптер над Истанбул е изумителна. Нощувка.
3-ти ден /събота/ Закуска на блок маса. Възможност за романтично пътуване из Босфора с корабче и беседа на бълг. език. Разглеждат се Европейския и Азиатския бряг на Босфора. Ще имате възможността да снимате великолепния дворец Долма Бахче сарай, замъка Йълдъз, двореца Чифте сарай -2 двореца близнаци, построени за двете дъщери на султана, както и лятната резиденция Бейлярбей, и така до крепостта Румели Хисар.След това кораба се отправя към Азиатският бряг. По бреговете на Босфора ще видите великолепни вили, дворци, крепости, „Кулата на девойката”; вилите, в които са заснети повечето турски сериали. Шопинг на египетския пазар. Връщане в хотела. По желание посещение на съвременния център площад Таксим с улица Истиклял. Разходка, шопинг, църквата Свети Антоний; възможност за разглеждане на невероятните восъчни фигури в музея на Мадам Тюсо. Продължаваме към Азия и WATER GARDEN ISTANBUL с танцуващите фонтани : автобусна екскурзия из ослепително красиво осветените небостъргачи в Азия по първия мост над Босфора. ПЕЕЩИТЕ ФОНТАНИ  WATER GARDEN ISTANBUL е най- големият развлекателен център в ЕВРОПА. Изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни и музикални шоута; игра с огън; ресторанти и кафенета. Възможност за вечеря - опитайте турския Искендер /прясно изпечен хляб на хапки, покрито с телешко месо, автентично приготвено/. Връщане в хотела. Нощувка.
4-ти ден /неделя/ Закуска на блок маса. Освобождаване на хотела. Посещение на българската желязна църква Св.Стефан и Вселенската Цариградска Патриаршия с трите чудодейни икони. Продължаваме за финален шопинг към МОЛ Форум Истанбул и аквариума с възможност за посещение. Отпътуване за България през Гърция. Пристигане в Сандански вечерта ~ 23ч.  
 
Пакетната цена включва:  
 • 3 нощувки в хотел 3* център Истанбул;
 • 3 закуски на шведска маса;
 • Транспорт с комфортен автобус
 • Трансфер до Аквариума и МОЛ Форум Истанбул;  
 • Пътни и гранични такси, паркинги;
 • Медицинска застраховка с асистънс;
 • Цялата организация с екскурзоводско обслужване по маршрута и водач от тур. агенция.
  
Цената не включва допълнителни мероприятия /по желание/:  
 • Посещение на парка на лалетата Емирган - цена 5 евро;
 • Посещение на българската желязна църква „Св. Стефан„ /напълно обновена/ и на Вселенската патриаршия с беседа на бълг език - цена 5 евро;
 • Нощен Истанбул с танцуващите фонтани WATER GARDEN ISTANBUL в континета Азия и площад Таксим с Истиклял, музея на мадам Тюсо : ~15 евро
 • Романтично пътуване из Босфора: 17 евро /трансфер + билет за кораба + местен гид с беседа/.
 • Екскурзия до Принцовите острови 13 евро /трансфер + билет + гид с беседа/.
 
Записването става с капаро от 100 лв.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: ВАЛИДЕН ЗАДГРАНИЧЕН ПАСПОРТ
ЦЕНАТА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 40 ДУШИ
АГЕНЦИЯТА СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО ЗА ПРОМЕНИ В ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТТА НА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ!