Топ оферти

Москва и Златният пръстен - 24.06.2019
Продължителност
9 дни / 8 нощувки

Транспорт
Самолет

Маршрут
Москва – Владимир – Суздал – Иваново - Кострома – Ярославъл – Ростов Велики - Сергиев Пoсад - Москва

Цена от 1899 лв.
Програма
1-ви ден 24.06.2019 София – Москва
Тръгване от София в 12:30ч с полет на Аерофлот. Кацане в Москва в 15:35ч, трансфер и настаняване в хотел “Измайлово Делта” 4* или подобен. Нощувка.

2-ри ден 25.06.2019 Москва
След закуска, панорамна обиколка на руската столица - Червеният площад с мавзолея на Ленин, Александровската градина, Московският университет; Държавната Дума; Театралният площад; съвременния район - Москва сити. Посещение на Катедралата „Василий Блажени” и „Христос Спасител” – най-голямата руска катедрала, символ на възраждащата се християнска Русия. Фотостоп на панорамната площадката на „Воробьевые горы”, откъдето се открива великолепна гледка към Москва. Разходка из Мемориалния комплекс на жертвите от Втората Световна война в парка Поклонна гора. Продължава се покрай Триумфалната арка, Кутузовския проспект и Пушкинския площад. Свободно време за обяд. Разходка по чаровните улички на Стария Арбат. Посещение на Третяковската галерия и разглеждане на нейната ценна колекция. Нощувка.

3-ти ден 26.06.2019 Москва - Владимир- Суздал (210 км)
След закуска, отпътуване за Владимир, построен на брега на река Клязма. Основан е през 990 г. от княз Владимир Святославович на мястото на старо селище. Стратегическото местоположение на града през вековете привлича интереса на множество татарски и монголски нашественици. Многократно опожаряван и разрушаван, днес градът е успял да съхрани изумителни архитектурни белокаменни шедьоври от XII век. Обзорна екскурзия на града с посещение на катедралата Успение Богородично, Дмитриевски събор и Златната порта, включени в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Свободно време за обяд. Отпътуване за град Суздал. Панорамна екскурзия на град Суздал, считан за „Перлата на Златния пръстен" на Русия, основан през 1024 г. на река Каменка. Носител на многовековна история, градът-музей е награден през 1974г. с почетен знак за съхраняване културното наследство на Русия.
Посещение на Музея на дървената архитектура и Спасо-Евтимиевия манастир, включен в списъка на ЮНЕСКО. Настаняване в хотел «Пушкарская слобода» 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

4-ти ден 27.06.2019 Суздал - Иваново - Кострома (180 км)
След закуска посещение на главните архитектурни ансамбли на града – Суздалския Кремъл от XIII-XIVвек и Рождественски събор. Заминаване за град Кострома през град Иваново. Свободно време за обяд. След пристигане в Кострома, панорамна обиколка на историческата част на града, основан през 1152 г. от княз Юрий Дългоруки по време на експанзията му в Поволжието. Историята на Кострома е неразривно свързана и с началото на династията Романови. 16-годишният Михаил Романов е обявен за цар на Земския събор през 1613 г. именно по време на престоя му в Ипатиевския манастир.
Посещение на Богоявленската катедрала (1565 г.), Ипатиевския манастир, Троицкият събор. Тук пристигат хора от различни кътчета не само на Русия, но и от света, за да се поклонят на чудотворната икона на Тихвинската Божия Майка. Настаняване в хотел «Снегурочка» 4* или подобен. Вечеря в ресторанта на хотела и нощувка.

5-ти ден 28.06.2019 Кострома - Ярославъл (80 км)
След закуска, заминаване за Ярославъл, основан от Ярослав Мъдрий около 1010 г. с цел защита на Ростовското княжество. Това е и първият християнски град, изграден на река Волга. През XII-XIII век, градът се превръща в крупен център за развитие на търговията и занаятчийството. Процъфтява търговията със страни от Изтока, Запада и Скандинавието. Ярославъл се прославя и като книжовен и културен център с уникални постройки във всички стилове на руската архитектура дотогава. Градът е известен и като родното място на първия руски обществен театър, основан през 1750 г. Под защита на ЮНЕСКО са включени 140 паметника на културата, съхранени и поддържани в автентичен вид и представляващи богато архитектурно наследство в световен мащаб.
Обзорна екскурзия на града с посещение на Спасо-Преображенския монастир 1506-1516 г. с включено посещение на уникална изложба "Съкровищата на Ярославъл", която представя на посетителите най-скъпата част от колекцията на ярославския музей. Посещение на църквата на Пророк Илия считана за връх на ярославското строителство от XVII век, забележителност със световно значение. Църквата на пророк Илия е построена от богати ярославски търговци. При строежа на църквата е използвано най-доброто от руските художествени школи от XVII век - златната ера на църковното строителство на Ярославъл. Специалистите считат иконостаса на основния храм за един от най-добрите през 17-ти век, той се състои от 6 нива с повече от 100 икони. Екскурзията продължава с разходка с корабче по река Волга. Свободно време за обяд. Настаняване в хотел «Ринг Премиер Отель» 4* или подобен.

6-ти ден 29.06.2019 Ярославъл - Ростов Велики - Сергиев Посад – Москва (260 км)
След закуска заминаване за Ростов Велики. Разглеждане на Ростовския Кремъл с невероятно красивите събори и музеи. Историята на град Ростов започва през 862 г., когато за първи път се споменава в хрониките и тази дата се смята за годината на основаването на града. През 1207 г., Ростов става столица на независимото княжество. Малко преди това думата "Велики" е добавена към името на града. Ростовският Кремъл, заемащ почти 2 хектара, се състои от църкви и стопански постройки, заобиколени от каменна стена с дебелина 2 м, височина до 12 м, подсилена от 11 кули. Тези укрепления са построени, според експертите, не за защита срещу врага, а за украса. Включено посещение на "Музей на църковните антики". Представени са обекти от музейни колекции на иконопис, дърворезба, живопис, църковна утвар, оръжия, изкуства и занаяти, ръкописни и старопечатни книги, документи, фотографии. Отпътуване за Сергиев Посад - центърът на руското православие от XIV век, наричан още Руския Ватикан. Посещение на най-големия мъжки православен манастир "Сергиева лавра", включен през 1993 г. в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО, на територията на който се намира Руската духовна академия. Манастирът е основан през 1340 г. от преподобния Сергей от Радонеж, чието име носи и града. Той изиграва ключова роля за консолидиране на земите на Русия под върховната власт на княз Димитрий Донский. От векове манастирът е бил важен религиозен и културен център в руската държава. В него са работили иконописците Андрей Рубльов и Даниел Чорни, които изписват стенописите в главната църква на манастира - катедралата св. Троица. В нея се пазят и мощите на преподобния Св. Сергей. От векове гробницата, в която са положени те, е място за поклонение на православните християни. Обяд в „Манастирската трапезария”. Заминаване за Москва. Настаняване в хотел «Измайлово Делта» 4* или подобен, нощувка.

7-ми ден 30.06.2019 Москва
След закуска, посещение на Кремъл: Ивановския площад, Цар Топ и Цар Камбана; разглеждане на Успенската, Архангелската и Благовещенската църква и на Дворцовия площад. Свободно време за обяд. Посещение на Оръжейна палата. По желание круиз по река Москва с корабче.

8-ми ден 01.07.2019 Москва – Коломенское – Царицино – Москва
След закуска, свободен ден за самостоятелно разглеждане на руската столица или по желание (срещу допълнително заплащане) екскурзия до Коломенское - резиденция на великите московски князе и руски царе, известна още от 14-ти век с включено посещение на двореца на Алексей Романов. Уникалният архитектурния ансамбъл представлява голяма художествена и историческа ценност, поради което Коломенское е включено в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО през 1994 г., наред с Московския Кремъл и Червения площад. След обяд посещение на дворцово-парковия ансамбъл и архитектурен резерват Царицино – величествена резиденция на руската императрица Екатерина II. Свободно време за разходка из красивия парк с фонтани и езера. Връщане в хотела и нощувка.

9-ти ден 02.07.2019 Москва – София
Ранен трансфер за летище Шереметиево и отпътуване в 08:20ч. с полет на Аерофлот за София. Кацане в София в 11:35ч.

Цената включва:
 • Самолетен билет София - Москва – София с директен полет на Аерофлот с чекиран багаж до 23кг и ръчен багаж до 10кг;
 • летищни такси 230 лв към 30.10.2018 (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет);
 • Трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус;
 • 5 нощувки + 4 закуски на блок маса в хотел „Измайлово Дельта” 4*/ стаи Бизнес Премиум в Москва;
 • 3 нощувки със закуски в хотели 4* в стандартни стаи (1 в Ярославъл, 1 в Кострома, 1 в Суздал);
 • 1 обяд в Сергиев Посад;
 • 1 вечеря в ресторанта на хотела в Кострома;
 • 1 вечеря в ресторанта на хотела в Суздал;
 • Панорамна обиколка на Москва с посещение на Червения площад, катедралата Василий Блажени и храма на Христос Спасител;
 • Пешеходна обиколка на Кремъл с посещение Успенската, Архангелската, Благовещенската църкви и на Оръжейна палата;
 • Пешеходна разходка в Стария Арбат;
 • Посещение на Третяковската галерия;
 • Екскурзия до Сергиев Посад;
 • Обзорна екскурзия на Ростов Велики, посещение на Кремъл с музей на църковните антики;
 • Обзорна екскурзия на Ярославъл с посещение на Спасо-Преображенски манастир със „Съкровищница” и Църквата на Пророк Илия;
 • Разходка с корабче по Волга (1ч );
 • Обзорна екскурзия на Кострома с посещение на Богоявленската катедрала, Ипатиевския манастир и Троицкият събор;
 • Обзорна екскурзия на Суздал с посещение на Кремъл, Музея на дървената архитектура, Покровския и Спасо-Евтимиевия мaнастири;
 • Всички входни такси за посещаваните обекти;
 • Слушалки по време на всички обиколки с екскурзовод;
 • Обработка на документи за руска виза;
 • Екскурзоводско обслужване на български език;
 • Водач от България по време на пътуването;
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 30 000 евро;

Цената не включва:
 • Туристическа виза - 120 лв за български граждани;
 • Доплащане за единична стая - 400 лв;
 • Екскурзия до Коломенское с посещение на двореца на Алексей Романов и екскурзия до Царицино (при мин. 15 човека) - 85 лв;
 • Допълнителните мероприятия се заявяват в България и се заплащат на място в Русия!
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 до 80 г.: 25 лв.
 • Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини (по желание);
 • Разходи за лични нужди.

Забележка:
 • Необходим брой за осъществяване на екскурзията: 20/25 туристи. (при група от 20 до 24 туриста се доплаща - по 100 лв на човек).
 • В случай, че този брой не бъде набран най – късно 30-35 дни преди дата на тръгване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената.

Условия за записване:
 • Копие от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца след края на пътуването;
 • Попълнен договор и депозит в размер на 1000 лева на човек;
 • Доплащането до: 30-35 дни преди дата на тръгването и предоставяне на всички необходими документи за получаване на руска виза;

Данни за паспортен и визов режим:
 • За посещение на Русия се изисква виза, за която е необходимо 1 актуална снимка паспортен формат и попълнен визов формуляр;
 • Паспорт, валиден минимум 6 месеца от крайна датата на екскурзията;
 • За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето;

Анулационни условия:
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
 • При анулация до 90 дни преди датата на пътуване – без неустойка;
 • При анулация от 89 до 45 дни преди датата на пътуване се удържа внесения депозит;
 • При анулация от 44 до 31 дни преди дата на пътуване – 50 % от общата стойност на пътуването;
 • При анулация на пътуването при по-малко от 30 дни преди началото му – неустойка 100% от общата цена;

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразен със спецификата на дестинацията, издаването на самолетените билети и не по-късно от 30 дни преди началото на екскурзията, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна, а именно 100 €/196 лева на билет.

Всички откази от пътуване се извършват лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването или по електрона поща със задължително уведомяване по телефона.

Допълнителна информация:
 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
 • Курсът на рублата, който е заложен в програмата на екскурзията е 1 € = 70 руб. При промяна на валутния курс повече от 5% на руската рубла туроператор запазва правото да промени цената па пакета.
 • Последователността на туровете по програмата подлежи на доуточнение във връзка с оптималното им осъществяване.
 • Туроператорът не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на превозвача.
 • Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100001805/20.12.2018 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43
Изберете хотел по програмата
Москва, Русия
от 2249 лв.